Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Ukrajina je pouze regionální spor o posledního bojeschopného Ukrajince.

V Izraeli hrozí ale těžký náboženský spor mezi židy a islámem - a ten by měl mnohem širší dopad a navíc na veškeré obyvatelstvo. Nakonec budou všichni rádi, když se to zažehná jen v Gaze.

0 0
možnosti
IS

Kde jsou v Sýrii dislokovány americké jednotky? Díky za info.

3 1
možnosti
Foto

Na čtvrtečním helikoptérovém útoku na severovýchodě Sýrie americká armáda spolupracovala se Syrskými demokratickými silami (SDF), které vedou Kurdové. Ministerstvo neuvedlo, jakou roli konkrétně Homsí v IS zastával. Do čela Islámského státu nastoupil v prosinci nový lídr poté, co byl ten předchozí zabit.

Americké síly po územní porážce Islámského státu v Iráku a Sýrii v letech 2017 a 2019 nadále podnikají vojenské operace proti spícím buňkám IS a jeho vůdcům. Po boku Kurdy vedených SDF v Sýrii působí zhruba 900 amerických vojáků.

Zdroj: https://globe24.cz/svet/americke-jednotky-v-syrii-zabily-vysoce-postaveneho-clena-is.ae2bd949

1 0
možnosti
Foto

Včera si Izrael pripominal 50-te vyrocie Jomkipurskej vojny kedy ich napadli tiez pocas sviatku - Palesincania to spravili presne v rovnaom vzroci. O 13:00 bol vyhlasený vojnový stav v Izraelskom paramente, čo podľa mňa znamena plné bojove nasadenie - všetka dostupná vojenska sila, zbrane a technika - ak je to len akcia Palestiny tak myslím, že o dnešnom dni si podpísali totálnu deštrukciu - vštekých území - gaza, zapadny breh.. všetko - Izrael už bude na nich nazerať len ako na teroristov a mylslím, že zaberie úplne vsetko bez vynimky - sami sebe podpílili konár - medznárodné spoločennstvo bude na strane Izraela.

7 0
možnosti
JK

J89a10n 84K75y76š75k20a

8. 10. 2023 8:33

Súhlas, Janka, iba si niesom istý tými poslednými šesti slovami...

2 0
možnosti
Foto

Chápu vás tak, že se vždy přikloníte na stranu těch, co jako první zaútočí? Izrael odolává Palestincům? Teď bych si tipnul, že jakmile na ně Izrael naběhne, budou horko těžko odolávat Palestinci jim.

9 0
možnosti
ZZ

Vojenská převaha Izraele je jednoznačná.

0 0
možnosti
JV

A také se naskýtá otázka:

Zredukuje Lipavský na minimum ostudné palestinské velvyslanectví v Praze? Povolá si velvyslance na konzultace?

15 1
možnosti
JR

J45a23n 33R96á14ž

7. 10. 2023 20:49

To je velmi dobrá otázka a já jsem zvědavý na to, jak zareaguje Washington. To bude určující pro způsob s jakou razancí Izrael bude postupovat

4 0
možnosti
  • Počet článků 2659
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články