Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

...Izrael bojuje o existenci, Ukrajina vede proxy válku...

0 0
možnosti
DR

"Vytváření doslova a do písmene falešné představy o postupu ukrajinské armády, referování o Rusku jako o státu před rozpadem s Putinem, který je už rok po smrti, to všechno skutečně Ukrajině nepomohlo."

Když oni to někteří tak rádi poslouchali.

2 1
možnosti
Foto

Podle "analytika" Fórum 24 Vojtěcha Laštůvky Ukrajina drtivě vítězí a blíží se vyhnání všech ruských vojsk z celého území Ukrajiny včetně Krymu. https://www.forum24.cz/ukrajina-je-na-ceste-ke-klicovemu-zisku-pokrok-jaky-nyni-sledujeme-byl-jeste-pred-rokem-nemyslitelny?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

A Fórum 24 je hlavní propagandické médium Fialovy vlády. Zde znovu uvádí, že Rusko válku na Ukrajině prohrálo.

https://www.forum24.cz/rusko-prohralo-ukrajinsky-ministr-zahranici-pocmaral-stanoviska-g20-cervenou-tuzkou

A kdo si dovoluje jakkoliv pochybovat o pravdivosti Fialovy vládní propagandy, může být obviněný ze šíření dezinformací.

1 0
možnosti
DR

Tak to asi sleduji úplně jiný konflikt.

1 0
možnosti
JL

Pane Jane Bartoňi. Dal jste se do svetove politiky a jen se dotykate, co je podstatou tech dvou ohnisek. Snad jen ten nadpis mate presny.

U Ukrajiny je to jednodusi. Ukrajina v nasi mysli bojuje i za nas. To vi i Polsko, proto ta pomoc od odvekeho nepritele. Skoda vahavosti Bidena, ktery nerozeznava ten problem vyzbrojeni Ukrajiny jak ma byt. Kazdy mesic trosku vic toho moderniho a to je vse. Podle "retoriky" Putina nemyslim v diplomatickou uzaverku tohoto problemu.

Problem Izraele je vice komplikovany. Nenavist Arabu celkove vuci zidum je neco, co se neda prekonat ani po tolika letech izraelskeho statu. Osobne davam za vinu cele to dilo v roce 1947, kdy se rozhodlo o vzniku zidovskeho statu. Rozdeleni palestinskeho uzemi spravovane Brity, bylo a je stale tim ohniskem problemu. A mohu jen dodat, ty problemy se nevyresi ani vznikem statu Palestina.

0 2
možnosti
ZZ

Opět to máte hodně popletené.

Ukrajinští vojáci bojují především za Ukrajinské oligarchy, korupčníky a největší zloděje v zemi. Z historie názorně vidíme, že i když Ukrajina byla od války po roce 1945 plně pod kontrolou SSSR, tak se obyvatelé Ukrajiny měli naprosto stejně, jako všichni ostatní obyvatelé SSSR - tedy i Ruska.

NATO si usmyslelo, že využije Ukrajinu, jako svoje předmostí k ruským hranicím - a tomu se Rusko brání stejně, jako se USA bránilo, když v šedesátých letech minulého století měly být na Kubě naistalované sovětské rakety.

Tehdy se cítily přítomností Ruska na Kubě USA ohroženy.

Dnes se pro změnu cítí ohroženo Rusko přítomností USA na Ukrajině.

Aby byl klid, měly by USA z Ukrajiny odejít stejně, jako dobrovolně odešel SSSR z Kuby, včetně všech dodaných zbraní.

Nic víc, nic míň. !

2 0
možnosti

Pro Izrael to možná platí, ale ne pro Ukrajinu. S v o b o d n á Ukrajina má pro její západní evropské sousedy zásadní význam.

2 0
možnosti
SB

Izrael i Ukrajina nebojují za Západ, ale o svou holou existenci

......................................

Já se domnívám, že se to navzájem nevylučuje.

Samozřejmě že mají na mysli především sebe, ale jako vedlejší efekt bojují i za nás.

Přirovnal bych to třeba i k docela obyčejnému fotbalu:

O titul mezi sebou bojují Slavia a Sparta a s vysokou pravděpodobností mistrem bude jeden z nich. A když nějaký jiný tým někoho z nich porazí (před týdnem Mladá Bolesslav Spartu a nyní Plzeň Slavii), tak to takový tým udělá kvůli sobě samému, aby ty tři body měl, a nemyslí na to, že porážkou Sparty pomůže Slavii nebo porážkou Slavie pomůže Spartě.

Na to v tu chvíli títězné mužstvo zcela určitě nemyslí, ale v reálu skutečně tomu druhému z obou pražských S pomůže.

3 0
možnosti
JA

J75a85n 17A26b17r54t

7. 11. 2023 11:39

Ukrajina nemá nejmenší šanci na nějaké konečné vítězství, ale Izrael, pokud by se neohlížel na nějaké civilisty by si s celým pásmem Gazy poradil do týdne.

0 0
možnosti
JZ

zdá se, že máte nerealistické představy o izraelském postavení. Za á, posledně když si izraelská armáda vyrazila do Libanonu, tak tam žádné vítězství neutrpěla. Za bé, kdyby se okolní arabské státy rozhodly s ohledem na své veřejné mínění, že půjdou do války, a to společně, to by teprve Bartoň uviděl, jak vypadá boj o holou existenci. Konečné vítězství v Izraeli je úplně stejně mimo racionální úvahy jako v případě Ukrajiny

0 1
možnosti
JZ

Mám obavy, že tady se hledá kladivo na Američany za každou cenu. Když Američané Ukrajinu vyzbrojí, budou váleční štváči, když ne, tak zase špatně, protože jsou prý zbabělí.

8 0
možnosti
Foto

V podstatě dnes s autorem souhlasím. Postoj Západu je takové to "Ano, ale ....". A zatím ale obvykle následuje něco, co to ano poněkuf zpochybňuje.

1 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že Západ už není to, co byl, zatímco rusáci jsou pořád stejní. To znamená špatní.

4 0
možnosti
MS

Asi jste neslyšel Putlemorta. Jako podmínku nevpadnutí na Ukrajinu požadoval stav před vstupem zemí bývalého východního bloku do NATO; jinak že si tento stav vynutí. Takže naše příslušnost k Západu, a o to víc třeba Pobaltí, byla akutně ohrožena. V tomto smyslu Ukrajina bojuje také za Západ a většina politiků si to uvědomuje.

12 0
možnosti
Foto

Krásný příklad demagogie.

0 13
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články