Foto

Opakujeme to stále dokola. Zásadní rozdíl je v tom, že Putin je agresor, zatímco Netanjahu šéf vlády země, která se brání teroristické agresi. Myslím si, že kdyby ICC vydal zatykače na dvojici Putin - Zelenskyj, že by svobodný svět a žádný normálně uvažující člověk v klidu nebyl. V případě týkajícím se války v Gaze je postavení Netanjahua s Gallantem vedle trojice teroristických gaunerů, které se mi ani nechce jmenovat, ta nejodpornější morální hanebnost. Že to někteří z nás a některé země Západu odmítají akceptovat je známkou toho, že část světa je ještě v pořádku. Na lavici obžalovaných v Norimberku také nepatřili vedle Göringa, von Ribbentropa a dalších Churchill s Trumanem (ani FDR, kdyby se procesu dožil). O to v zásadě jde - o vyšší princip mravní.---Vím, že nereaguji tak docela na Váš text, ale napsat jsem to musel.

JK

Naprosto s Vámi souhlasím. Sice Netanjahu je podle mě podvodník, ale to si musí Izraelci vyřídit sami mezi sebou, až se postarají o bezpečnost země.

RW

Bez ohůedu zda jde o Putina či Netanjahua - nelze v demokratické společnosti vydávat zatykač za čin, který nebyl prokázaný že je trestným a ještě na člověka u kterého není prokázáno, že ten čin spáchal... Tady je jasně vidět svévole a politické zadání "nezávislého" ICC

JV

J14a48n 62V77ě50r83n68ý

26. 5. 2024 8:19

Sem si nevšiml že by první proběhl soud a vraha zbroceného krví teprve pak šla policie někam zatýkat. Zatykač se samozřejmě vydává i při jem důvodném podezření a to zde podle mnohých prostě je.

DR

Typičtí američané. Pokud by ICC vydal zatykač na Madura anebo Asada, tak to by naopak bylo v USA plno nadšení a keců o tom, jak je to správné a jak skvěle ICC pracuje.

Mimochodem Netanjahu měl sedět v base už dávno, byť s úplně jiných důvodů než je Gaza. Tady může být viněn snad leda z toho naprostého říjnového selhání tolik vychvalovaných izraelských tajných služeb a armády a přes počáteční silná slova tu dosavadní spíše naprostou vojenskou blamáž, jejíž konec je navíc v nedohlednu.

JL

Jak lacine pane Rozsivale. Vy opravdu mate v tom vasem mozku opravdu uzasnou nenavist k tomu statu. A snazite se to prodat kde muzete.

Ze nerozumite jak pracuje soud je k videni. ICC nema moznost vydat zatykac . Muze soudit, pokud dostane spor v dokumentaci pokuratury ze statu sveta. Ma vsak pravo jen prijat ten spor ci odmitnout na nem soudit.

  • Počet článků 2668
  • Celková karma 30,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články