Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Když to srovnám s volbou před 5 lety, Drahoš měl daleko horší pozici než Pavel.

Musel dohnat Zemanových 10% a doufat, že Zemanovi už další hlasy nepřibydou.

Jenže Zeman vybudil dost lidí, kteří nevolili v prvním kole a navíc každý, kdo volil někoho jiného, nechtěl podpořit Drahoše.

Dle křiklounů to vypadalo, že většina občanů nenávidí Zemana, jenže se to neukázalo pravdivé.

Teď Babiš nemá žádnou rezervu a voliči minimálně dalších 3 kandidátů mu to nehodí. Volební účast těžko přesáhne těch 68%, už tak je to rekord.

Má jedinou kartu - nízkou volební účast.

1 0
možnosti
JV

Dovolil bych si polemizovat s vaším bodem Reprezentace státu. U ní jaksi není důležitá bezchybná čeština. To spíše angličtina či francouzština ;-). A to, že Pavel mluví stručně je spíše kvůli tomu, že nemá taknějak o čem, protože on dokáže mluvit pouze o armádě, válce a NATO. V jiných otázkách je úplně mimo.

2 0
možnosti
EH

Pavel nemluví stručně. V různých debatách dokázal mlít o tématu x minut jako kovaný politik. ;-D

1 0
možnosti
JK

Tak jste si to naohýbal podle potřeby. Babiš byl ve straně o poznání déle a každý straník musel souhlasit se vstupem armád v roce 68, Babiš je pravomocně veden jako spolupracovník StB na Slovensku a zatím neúspěšně se domáhá vymazání ze seznamu. Prohlašuje o Pavlovi, že je rozvědčík, což je lež, snaží se jen srovnat skóre. Zmínku o KGB nechápu, to použil pouze Babiš ve svém afektovaném projevu. Kdo měl být v KGB? Navíc Babiš ve svých firmách zaměstnává několik bývalých důstojníků StB i spolupracovníků, Babiš své komunistické minulosti a bývalých kontaktů aktivně využívá a pokračuje ve stejném duchu, složek a kompromateriálů. V minulosti se s tím ani netajil.

Pavel vládní kandidát není, to používá jen Babiš pro nedostatek možností ke kritice pouze osoby Pavla. Pavel je občanský kandidát, sesbíral dostatek podpisů na to aby mohl (podle zákona) kandidovat na prezidenta. To že svoji podporu vyjádří jednotliví politici neznamená stanovisko vlády, to snad je k pochopení jednoduché.

Babiš nyní potřebuje voliče SPD a začíná hrát proruskou kartu, mír, cenzura, dodávky zbraní, a uprchlíci. Navíc ho veřejně podpořil hlavní ruský agent v ČR Nejedlý, prostřednictvím ovládané osoby Zemana.

Největší Babišova lež je, že Pavel chce válku a bude povinná vojenská služba, vyloženě se snaží vyděsit zejména starší občany, to co koluje po síti je opravdu hnus.

Jak má vypadat a vyjadřovat se prezident? Chceme snad mít na hradě Zemanova učně, který povýší jedovatost a nesnášenlivost na vyšší úroveň. Opravdu nechápu důvody proč by měl být Babiš prezident.

Neznám žádný pozitivní důvod u Babiše, řekněte mi nějaký.

4 0
možnosti
MP

To ovšem předpokládáte, že k druhému kolu přijdou přesně ti samí, co volili v kole prvním. A ti, co nevolili v prvním zůstanou zase doma. Bude to ale opravdu tak? :-)

0 0
možnosti
PN

P54e93t96r 44N65e43d73v10ě80d

16. 1. 2023 10:38

Já bych řekl, že pan generál je tutovka. Snad si vybere do týmu lidí, kteří nemají nic společného s vládou a bude se ozývat když bude potřeba a nebude jen kývat. I když to ničemu nepomůže.

Teď se akorát dozvíme nějaké novinky ze životů obou kandidátů a pak už budu jen číst jaký je rozdíl mezi exkomouši.

0 2
možnosti
Foto

Mám jen poznámku k té Pavlově omluvě. Mně to připadá hodně účelové a falešné, omlouvat se za polovinu svého života. Když člověk řekne "taková byla doba" nebo "stalo se a já s tím nic nenadělám" či dokonce "ničeho ve svém životě nelituji", dá se tomu věřit. Anebo neříci nic, to bych ještě brala.

6 1
možnosti
Foto

Paní Černá, když se na to Pavla ptají, tak on k tomu nemůže mlčet.

7 0
možnosti
Foto

Tentokrát výjimečně s článkem autora zcela souhlasím. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 2661
  • Celková karma 31,17
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články