Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60a28n 98R94á44ž

10. 11. 2023 17:45

Aforismus: Český premiér Fiala kupuje v Německu levnou Nutellu a Německý premiér Schulz nakupuje v Česku levnou elektřinu.

3 0
možnosti

Jsem rad pane Jane Bartoňi, ze jste rozhohnen. Co si to ten Fiala dovoluje? Nakupovat v Nemecku.

Vite, ono je to takove zapeklite. Vlada tech "peti", zdedila ten velky dluh (zhruba 2000 bilionu korun) a uzakonene vydaje na tu nasi republiku za ty tri roky zvedly o dalsich 500 miliard navic, Tak se nedivte, ze v te "kasse" CR neni ani halir. Ta nase ceska a take moravska dohromady s tou slezskou rodinou ma takove vydaje, ze je nutne pujcit si ,aby jsme na ty vsechny vydobytky mohly mit. Tak se nedivte premierovy, ze chtel usetrit ne pro sebe, ale pro tu nasi republikovou rodinu, aby jste vy si mohl neco koupit. Vtip na ktery se nikdo nezasmeje.

Vite pane Bartoni, jeste par let a cela nase republika se svym majetkem nepokrije ten dluh ktery se nastradal,pomoci kterekoliv vlady. CR zije nad svymi moznostmi jiz 30 let.

Navrhu je hodne na usetreni. Staci se precist par tech prispevku k vasemu "narku". Ke kteremu se pridate??

0 2
možnosti

J10a56n 75R77á81ž

10. 11. 2023 18:07

Státní dluh USA dosáhl letos cca 32 bilionů USD, což je cca 128% HDP a jak je možno pozorovat, nějaké vrásky z toho Biden a spol. nemají.

Průměrné zadlužení zemi Eurozóny činí 84,3% HDP. Náš poměr zadlužení k HDP 42,8% se zdá být uspokojivý, ale velkým průšvihem Fialovy vlády, což na Babiše svádět už nelze, že rychlost s jakou se stát zadlužuje poslední dva roky, je nejvyšší z celé EU.

3 0
možnosti

Ministr zemědělství Marek Výborný se pod dojmem nákupu premiéra Petra Fialy v Německu chce opět setkat s obchodními řetězci a „tlačit“ na „férové ceny“.

Tak v takovém případě už jsem fakt naprosto klidný.

6 0
možnosti
Foto

Drahota vydrží, dokud se bude za vyšší ceny nakupovat. Peču si doma celozrnný chléb. Mouka BIO byla před covidem za 28 Kč/kg. Teď jsem ji viděl v Č.B. za 69,- Kč.

4 0
možnosti
Foto

Já jsem ze strany pana budoucího ministra "hlínodělců" na téma cen zboží v supermarketech vážně slyšel něco jiného, než to, co říká teď. A říkal to jen proto, aby si zajistil korýtko a bilanci svého pěkně vytřepaného bankovního konta, protože plat ministra není k zahození a bude se hodit na doby, až tahle vláda profesora Nutelly v prosinci 2025 půjde od válu a přímo do kopru, protože slibovala a slibovala, až se uslibovala.

2 1
možnosti
Foto

J78o93s82e69f 50B24á46r67t74a

10. 11. 2023 10:13

Vláda má plán, čí vyšší ceny všeho tím větší výběr DPH, následky už je nezajímají.

4 3
možnosti

No vláda...spíš Babiš a Toman zvýšili zisky o několik set procent...tak nevím, kdo nás spíše „okrádá“...

Například ten Madetaman (Pan Teplý) před rokem brečel obden v televizi, rádiu na netu kdekoliv, jak bude stát máslo 250 korun za kostku a hle...200% zisk ...

5 4
možnosti

Není to nic nového, pan Sobotka jako premiér taktéž zasedl se zástupci hypermarketů a odcházel (obrazně řečeno) s otiskem boty na pozadí.

Tak samozřejmě, že stát s tím něco dělat mohl a může. Samozřejmě, že může přistoupit k řadě regulací, když už si regulacemi zeleného a škatulkovacího fanatismu EU nechal z tržní ekonomiky udělat opět kvazi-socialistickou (ne)plánovanou. Jenže stát nechce. Nechce bojovat proti kartelům a oligopolům, ať už jsou to hypermarketové řetězce, obchodníci s energiemi nebo čímkoli dalším. Nabízí se pochopitelně otázka, co je to tedy ten "stát" a především, v jakém vztahu k výše uvedeným jsou politici aktuálně držící moc, když jakékoli zásahy proti ni odmítají.

3 0
možnosti

Už se těším, až to tu převezme Andy s Alenkou doprovázeni itomiem. NAstane ráj na zemi, všecko bude zadax a rafiky státního dluhu se budou točit jak větrníky, dokud stračena na krev vydojená neskončí na mrchovišti a my s ní. Ale měli jsme se dobře.

6 9
možnosti

Neměl dle povolebních vyjádřeních těch současných vládních chvástalů ten ráj na zemi náhodou nastat už v tomto volebním období?

9 0
možnosti

Neskutečný klip pana premiéra by nezparodoval ani Jablonský, protože to už nejde. Bláboly ministra zemědělství je už jen takový bonbónek. Typickým projevem této vlády je ukázkové prohlášení Fialy i Výborného: "Na ceny potravin nemá vláda vliv" a přitom hned v prvních vteřinách klipu se prsí Fiala :" Ceny potravin klesají díky tlaku vlády". Tak jsem zmaten. Vlastně ne. Co se lepší je díky vládě, co se horší, za to vláda nemůže.

23 4
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články