Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Celá teorie 0.5 promile stojí a padá na systému trestů, při překročení. Jestliže za překročení 0.5 vám na Západě vyměří pokutu násobkem výplaty a počtem promile, tak se to nedá srovnat s nějakými max 20 000 u nás a zákazu max na rok. Tohle není o lepší disciplíně západoevropanů proti východoevropanům, ale o obyčejném strachu. Někde vám za překročení 0.5 doživotně zakážou řídit, pokutu vypočítají násobkem platu a promile, nebo zakážou vstup do země. To jsou nesrovnatelné tresty s ČR.

4 0
možnosti
Foto

I31v61a12n 31M63a24r78e95k

5. 4. 2019 15:31

P.Bartoni karma.R^. . . . . . Jsem zvědav, s čím přijdou příště? Jeden joint za volantem povolen, či šnupeček "koksu"? To by mohlo též pár hlasů "hodit". Rv

3 3
možnosti
Foto

Jsou to zoufalci, už nevědí "co by".... Není náhodou, že tohle téma vytáhli až teď.

6 2
možnosti
MK

Za První republiky byl alkohol polehčující okolnost. ;-D

Ale po pravdě, šel bych cestou Francie, kde je také tolerance alkoholu, ale když dotyčný způsobí nehodu, tak za to platí více. Říká se tomu osobní zodpovědnost a z toho vše ostatní plynoucí. ;-)

5 0
možnosti
EH

Jak tohle "nepopulistická" ODS vysvětlí, že to není populismus? Společenský přínos tolerance alkoholu je nulový, zato populistický přínos velký.

8 3
možnosti
JK

Zapadá to do programu odstraňování státní buzerace. Zákony nemají trestat a omezovat slušné lidi jen proto, že několik jedinců slušnost postrádá. Ožralové a arogantní pitomci sedají za volant i při nulové toleranci a malé posunutí hranice jejich počet nezvýší ani nesníží.

8 2
možnosti
SN

:-).....Pěkný vysvětlující článek má za Vámi pan Omelka. Tak jak to popsal, to ve světě finguje. !!

0 0
možnosti
MB

Doplním = 0 toleranci, má pouze ČR + Slovensko + Rumunsko + Maďarsko. Jak je to jinde možné? Zřejmě by to chtělo "jakousi Studii", zda česká povaha je schopna míru své Svobody unést - Nebo na ni skutečně platí pouze Restrikce a dozor! ... :-)

8 0
možnosti
MK

Než začnete Fialu kritizovat tak si uvědomte, že 17 zemí z EU má toleranci 0,5 promile. Nemají přitom vyšší nehodovost než je u nás. Další skupina zemí má 0,2 nebo 0,8. Naše nulová tolerance je absolutní extrém.

16 1
možnosti
PS

P40e13t44r 32S90k37á69l21a

5. 4. 2019 11:03

Nejen extrém ale i nesmysl. Kdo je ochoten nastavená pravidla dodržovat, bude je dodržovat. Kdo na pravidla kašle, činí tak i při současné nulové toleranci.

8 1
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,65
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články