Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Ta proklamovaná technická vyspělost muslimských zemí (luxusní mrakodrapy například) je rovněž výživná.;-D

0 0
možnosti
Foto

Už jsem to tu kdysi psal, mezi dvěma miliardami muslímů je třeba diferencovat, protože dva miliony extremistů je možné porazit. Rozděl a panuj.

0 0
možnosti
ZH

Dva miliony extremistů je možné porazit. Ale jen za předpokladu, že nebudou mít podporu těch zbývajících dvou miliard. A to ani tichou.

5 0
možnosti
ZH

Legrační na celém tom "vyvracení mýtů" je, že ve značné části dali uvedeným názorům sice oklikou, ale v základní podstatě za pravdu. A dokonce i celkem radikálním tvrzením o islámu.

Nejvíc mě však pobavilo toto tvrzení, část 4: "V teologické rovině jsou si totiž muž a žena v islámu svou hodnotou před Bohem rovni."

Jenže v Koránu čtu: 4:34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.

Dále, ráj s jeho radovánkami je slibován jen mužům, nezachytil jsem nic o porovnatelném slibu daném ženám. Docela rozpor... ;-D

3 0
možnosti
Foto

Odborník na Korán hovorí o tom, čo v skutočnosti znamená Džihád. https://www.youtube.com/playlist?list=PLuXxHEHGRVu-6qhBsggO3bADhPgU0levE

Pre tých, ktorí nemajú čas pozerať prednášky, tak stručne uvádzam, že Mohamed to myslel ako boj proti neveriacim. To len tí umiernení moslimovia tvrdia, že je to niečo iné (vnútorný boj so svojimi zlými žiadosťami). Ale čo s tými moslimami, ktorí chápu Korán tak, ako mal byť chápaný?

0 0
možnosti
MG

Pane Boze, ta argumentacni logika. Zase jeden blog ve stylu: "Souhlasim s autorem predchoziho clanku, ze nelze generalizovat, avsak...(nasleduje nejaka naprosta generalizace, navic nijak nevyplyvajici z komentovaneho clanku, na ktere se pak stavi dukaz proti nejakemu tvrzeni, ktere v clanku nezaznelo)."

Kdyz napriklad jeden clovek tvrdi "ne vsichni muslimove jsou radikalove", tak neni mozne, aby druhy proti-argumentoval tim, ze "ale ja slysel, ze jeden imam/mistni komunita/Iran..." Jeden imam, mistni komunita, ani Iran nejsou vsichni muslimove. A puvodni clanek ani nijak netvrdi, ze kdyz nejsou radikalni vsichni muslimove, tak nemuze byt ani jeden, proto takove tvrzeni neni treba vyvracet.

A jinak je mi osobne jedno, jestli tohle dela nekdo ve snaze presvedcit nas o kvalitach ci nekvalitach islamu, komunismu nebo pro me za me treba svestkoveho kolace sve babicky. Pokud je neco pravda, melo by to byt mozne dokazat argumentem, ktery se alespon drzi myslenky, kterou se snazi vyvratit.

0 1
možnosti
Foto

nemohu být tolerantní k někomu, kdo sám není tolerantní

4 0
možnosti
PT

P79e26t47r 53T16o77m95e41k

8. 8. 2018 13:15

Není zde člověka, který by se odkopal odporněji než Horner.

1 1
možnosti
ZH

https://www.focus.de/politik/deutschland/gewalt-gegen-juden-und-muslime-polizeistatistik-offenbart-alarmierende-zahlen_id_8480484.html

Pro neněmčináře ve zkratce. V Bundestagu ministr vnitra vyjádřil znepokojení nad více než stovkou politicky motivovaných útoků proti křesťanům. Tak ho donutili vyklopit celou statistiku. 1495 antisemitkých útoků, 1069 protimuslimských útoků a 127 protikřesťanských útoků. Ve fimě, pro kterou jsem jezdil byly hlavně Turci, tedy muslimové. Korán nečetl a tedy neznal ani jeden. Do mešity chodil v pátek jen starej Ahmed, který šel loni do důchodu. Když bylo potřeba tak přišli i v neděli makat. No a pak zaměstnali 4 Poláky. Ti v neděli odmitli jezdit, i když někdo prostě ten beton na stavbu dopravit musel. Oni museli do kostela. Po půl roce a 3 ukradených sklápěčkách skončili v base. Budu li paušalizovat, tak většina katolíků ( které znám), jen krade a chlastá. A jen tak mimochodem, všem těm muslimskejm řidičům vládne tvrdou rukou dispečerky Jasmína se šátkem na hlavě v šatech bez podprdy. :-)

4 12
možnosti
Foto

No jo, ale zkuste to vykládat všem antimuslimským bojovníkům, všem těm, terí se dnes tak zašťiťují křesťanstvím. Kolik z nich zná, natož dodržuje křesťanské desatero? Když ono zjednodušování a ona paušalizace jsou tak jednoduché.

2 3
možnosti
LP

Hellerův článek jsem četl a dospěl jsem k závěru, že mýty a polopravdy se snaží vyvrátit jinými mýty a polopravdami. Je to propagandistický článek psaný na objednávku. Sám autor tomu přece nemůže věřit. Já už Hellerovi nebudu věřit, ať napíše cokoliv. Každá propaganda je kontraproduktivní!!!

3 0
možnosti
JP

Těžko žádat po slepém, aby se díval na obraz, těžko žádat po hluchém, aby poslouchal hudbu, těžko žádat po islamofobech, aby kromě strašení vnímali objektivní fakta, např. že více jak miliardu a půl muslimů nelze házet do jednoho pytle. Jisté je, že u těch posledně zmíněných lidí lze těžko vyvracet mýty vyplývajících z jejich neinformovatelnosti ze strany odborníků vzhledem k tomu, že jejich závěry jsou příliš složité vůči jednoduchému uvažování, které jim předkládají různí manipulátoři. Citovaný článek zřejmě již k dispozici není, nicméně citace autora blogu se velmi podobají tomu, co napsal pan Ostřanský ve své knize o mýtech o islámu (přesný název si nepamatuji), koncipovaný jako slovník, kde vcelku střízlivě se vyjadřuje k jednotlivým tématům, týkajících se různých interpretacích islámu. Kvazi polemika autora blogu s těmi citacemi je velmi povrchní a prozrazující neznalost problematiky.

1 7
možnosti
Foto

Nikdo jim jejich víru a styl života nebere, ale, at to vyznávají doma.

8 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,58
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články