Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výrazná sleva pro odběratele, znamená menší zisk pro dodavatele. Tomu říkám výhra. Takže je pravda, že rusko používá prodej plynu a ropy jako politický nástroj. Už se těším až rusům zůstane jen Indie a Čína.

1 1
možnosti

To by nebylo dobré zejména pro celou EU !!!

;-(

0 0
možnosti

Tak ruský neúspěch přiznal sám důstojník FSB a velitel separatistů v Donbasu. Igor Strelkov. Že by i on kecal. ;-D Tohle řekl doslova.

„Ať jsem zrádce vlasti a vlastizrádce, ale řeknu pravdu... Naše uskupení, které operuje na pravém břehu Dněpru v oblasti Gostomel – Bucha – Irpen, se utápí v městské zástavbě, utápí se v lesnaté bažinaté oblasti. Až tento zalesněný bažinatý terén za měsíc roztaje, bude se tady útočit zpoza každého keře... Naše jednotky tam budou muset zkrátit frontovou linii, stáhnout jednotky... Totéž platí pro Černihiv,“

A dále pokračoval.

"Samozřejmě, že on (Šojgu) neřekne, že se podělal, to nikdy neřekne... V každém případě se odtamtud budeme muset stáhnout,“ řekl Strelov. Naznačil, že Ruská federace nyní stáhla své jednotky z Kyjeva a Černihova, aby je přesunula na Donbas. Podle něj však bude Ruská federace pravděpodobně poražena i tam. „Upřímně řečeno, pochybuji, že po promeškání ‚zlatého měsíce‘, prvního měsíce, budou naše jednotky schopny obklíčit a zničit nepřátelské uskupení v Doněcku. Pozoruji, že ukrajinské velení jedná z vojenského hlediska mnohem adekvátněji než ruské,“

Nezbývá než ruské armádě pogratulovat k vynikajícím úspěchům. :-)

4 0
možnosti

Najednou věříte Rusům ;-D;-D

1 0
možnosti

Co je to za blábol. Vy se snad na naší telku vůbec nedíváte. Ruští vojáci houfně přebíhají na uk. stranu a sestavují oddíly, co chtějí bojovat po boku svých slovanských bratrů. Rusům tam hoří tanky, raketomety, cisterny a padají letadla. Piloti RF se bojí lítat, to, když slyšeli, že protistrana má nový protiletecký systémy vod Britů. Ukrajinská armáda přechází do protiútoku. Ze vzduchu napadla nějakej ruskej terminál, no nekecám, viděl jsem to v telce. Česká televize vyslala, pro naší lepší informovanost, dalšího zpravodajce, pana Borka a Ukrajinci se začínají vracet domů. To taky povídala jedna paní s mikrofonem před kamerou. V Bruselu se už připravuje plán, jak Putina odstřihnout od plateb za energie. To mu zlomí vaz, bo protože bez peněz se prostě válčit nedá a EU mu za chvíli už nedá ani floka.

4 2
možnosti
Foto

Když jsem viděl čísla, čekal jsem aspoň trochu seriózní text. Jaký jsem byl bloud, čekat od tohoto autora něco tak šíleného, jako je objektivní text. A když k tomu přihodím tabulku přímo mlátící do očí nezvládnutím triviálního dělení .... k tomu už pro jistotu nic nedodávám. Radši obejít širokým obloukem.RvRvRv

12 2
možnosti
Foto

Pane autore, ta tabulka s údaji o HDP je nějaká nevěrohodná. Sice jsou tam údaje z různých let 2020, 2021 a 2017, ale i tak.

U USA to jaktakž odpovídá. HDP na obyvatele v roce 2017 je tam 59532 dolarů. Když podělíme celkové HDP počtem obyvatel dostaneme 62672 dolarů.

U Ruska je to poněkud podivné. HDP na obyvatele v roce 2017 je tam 25553 dolarů. Když podělíme celkové HDP počtem obyvatel dostaneme 10027 dolarů.

4 0
možnosti

Dobrý. Jen bych připomněl, že válka teprve začala. Pokud bude Kreml trvat na podmanění - bude se válčit do konce roku, další rok....dokud Zelenskyj neustoupí nebo nebude mrtvý i se svou věrchuškou. Pak by mě docela zajímalo, jak je možné, že tak veliká země s velkým vývozem obilí a velký doly měla 4x menší HDP na obyvatele než ČR. Jakto že tam lidé neumírali hlady, když já coby důchodce, mám peníze jen na to, abych si pronajal za tržní nájem garsonku jedl a občas is koupil boty, trička, kalhoty, apod. Když já mám důchod dejme tomu 18 000 - vYchází mi že lépe placený důchodce- ˇVS má 4x méně: asi 4500 kč na měsíc. Z čeho žije? Newmluvě o tom, že teď už má asi důchod 2x nižší díky inflaci.

0 0
možnosti

A z čeho žijí lidé v Africe nebo na středním východě? Tam mají ještě X krát méně...Stejně tak na Vás kouká důchodce z Irska nebo Belgie a diví se, že vůbec můžete přežít...

2 0
možnosti
Foto

Tak hlavně aby Ukrajina vůbec mohla s obnovou začít. Teď je nejpodstatnější Rusy vyhnat a pak se začít bavit o ekonomice. Češi už poslali více jak 700 milionů Ukrajincům na zbraně! V součtu se sbírkami na humanitární pomoc už dohromady více jak 3 miliardy. To nemá v našich dějinách obdoby. Jsem rád, že si jako národ uvědomujeme, o co se tu hraje.

Velvyslanectví Ukrajiny uveřejnilo účet u ČSOB, kam lze posílat příspěvky, které budou:

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR.

V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání. Zdroj: https://www.facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia/

Číslo účtu je: 304 452 700/0300 [UA] [>-] EU [UA]

4 0
možnosti

Já bych řekl, že Ruská armáda bude vyhnána jen, když bude chtít - bude-li to pro ni neekonomické... Rusko nemobilizovalo ani částečně. Může mobilizovat a poslat na Ukrajinu 500 000 nebo milion vojáků - tak se to za války dělá: týdenní výcvik se zbraní a alou na frontu. Válku vyhrává, kdo má víc vojáků a lepší technologie, kdo má ekonomickém zázemí - to Ukrajina nemá - a je to o vytrvalosti. Afghánští mudžahedíni prostě vyhráli proto, že byli vytrvalí a Američany přestalo bavit tam válčit a cpát do toho miliardy USD- Ještě vloni o Vánocích byla nereálná představa, že Ruská armáda zničí nějaké ukrajinské město, že ho zplanýruje - a už to vidíme v Mariupolu.

0 0
možnosti

Je otázka jestli by Rusko akceptovalo i tu nejjemnější variantu "finlandizace".

5 0
možnosti
Foto

Neutralita ala Finsko by byla ideální řešení a je trestuhodná chyba, že se o ni nikdo během těch 8 let nepokusil.

0 3
možnosti
Foto

Fuj!

Nebylo tedy z pohledu výsledku, který se jeví jako velmi pravděpodobný, lepší s Ruskem vyjednat jistou formou neutrality Ukrajiny před zahájením ruské ofenzívy?

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785663

Vůle Ukrajinců je Vám ukradená. Já tedy takhle bezpáteřní nejsem. [UA]

10 2
možnosti
Foto

Výjimečně s vámi souhlasím. Vůle lidu by měla být rozhodujícím faktorem, ale není všemocná. Jaká byla vůle obyvatel Česka při volbě Zemana? 51 % ho chtěli a 49% nechtěli. Vyhrál a ta skoro polovina ho do dnes, včetně vás, nesnáší. Naprostá většina obyvatel Krymu chtěla pryč z Ukrajiny a dodnes jejich přání svět nerespektuje. Jaká je současná vůle Ukrajinců? Je jich cca 42 milionů a kdo ví, co chtějí? Utíkat na Západ z rozbořených měst? Politika současné vlády Ukrajiny přivádí už tak rozkradenou a zpustošenou rozvojovou zem na mizinu. Teď jsou na úrovni Jamajky a Alžírska a až válka skončí mohou být na úrovni subsaharských republik. Být Ukrajinec byl bych všemi deseti pro neutralitu, samozřejmě s nutnými zárukami. Porošenko se rozhodl dráždit Rusko a do ústavy nechal vložit větu o snaze se začlenit do EU a NATO. Bez referenda.

1 5
možnosti

J71i29r55i 37B67o46r

1. 4. 2022 9:46

Až Putin zjistí jak slabého prezidenta máme my, tak určitě zaútočí i na ČR. Člověk se mu ani nemůže divit. To by udělal každý. To ani Bartoň nemusí okecávat.Rv

7 2
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,89
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články