Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úvodem poznamenám, že kvalitu komise bylo možné posoudit již z "tiskovky" - brebtající Potůček byl něco neuvěřitelného.

   Věcně:

-  Automat prodlužování věku odchodu do důchodu byl velmi rozumným opatřením: mohl být kdykoliv pozastaven, pokud by bylo zřejmé, že "peněz je dost".  Populistické zastavení je zrůdností

-  Ženy budou i v současnosti odcházet do důchodu dříve (a lze očekávat, že si méně než muži budou odchod do důchodu prodlužovat). Výpočet důchodu má ovšem každý rok oceněný 1,5 % z výpočtového základu. Takže většina párů na výpočtu z té částky převedené na "chudého" prodělá minimálně 3 % měsíčně. Na to genius Potůček nepřišel?

-  V dnešní době se 50 % manželství rozvádí. Zpravidla poté, co jeden z manželů "utrpí ztrátu" výchovou dětí.  Jak bude vypočítáván sdílený důchod. A komu?  Té, která žádné dítě nevychovala a vdala se rok před důchodem?

- Pan Potůček uvádí, že sdílet budou "manželé a partneři". Jak bude ověřeno, že se jedná o partnery? Nebo to budou ti, kdo se budou o rodinu prokazatelně (jak se prokáže?) starat v době nízkého věku dětí?

  

   Závěr:  Velmi kvalifikovaná komise Bezděkova (komise jmenovaná vládami ČSSD) byla nahrazena nekvalifikovanou komisí, která poctivě v.y.b.l.i.j.e   Sobotkou požadované výsledky.  O reformě důchodů ani slovo.

0 0
možnosti
Foto

To jsou naprostí zoufalci. R^

Přesně toto je ta nejhorší sebranka sociálních řidičů bez řidičáku a schopnosti matematiky, zato se silně zduřelým egem.

5 0
možnosti

Důchodová komise nejspíš rezignovala na realizaci smysluplné důchodové reformy, tak si alespoň vymýšlí kraviny, aby nějak zdůvodnila svou existenci, jinak to brát nelze. :-/

4 0
možnosti

Cílem současné tzv. korektní multikulturní levice je přece rozbití klasické rodiny - tak čemu se divíte...divit se lze jen tomu, že jsou lidé tak blblí a pořád ji volí

3 0
možnosti

Návrhy komise jsou neskutečně hloupé. Ale jak rozbíjí rodinu?

1 0
možnosti

Taky jsem nad tím kroutila hlavou. Nevím, proč do toho vrtají a ještě takhle blbě. Mají nanejvýš podpořit rodiny s dětmi formou daňových odpisů, aby děti nebyly zdrojem obživy.

1 0
možnosti

Ony takto rodiny nejsou podporovány?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,88
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články