Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže stokrát opakovaná LEŽ se stává pravdou, o které PÍŠÍ NOVINY! Že prý ti, kdo se cítí ohrožení, mohou dobrovolně nosit respirátor a tím sami sebe ochrání?

Vědecky prokázaná pravda z mnoha studií po celém světě je, že rouška ani respirátor SAMOTNÉHO NOSITELE NEOCHRÁNÍ. Repektive mohou snížit virovou nálož třeba o čtvrku.

Respirátory se nosí proto, aby zabránily VAŠÍ KAPÉNKOVÉ INFEKCI dostávat se tolik do vzduchu a snížily tak virovou nálož pro ohrožené osoby o cca tři čtvtiny. Tím astmatikovi pomůžete, aby se s nákazou snáz vypořádal, pokud ji od vás chytí.

Takže aby byl rizikový člověk co nejvíc ochráněn před nakaženým, musí mít tu roušku nasazenou i ten nakažený.

Pokud nemáte aspoň přibližně správně nasazený respirátor nebo roušku (přes pusu i přes nos), tak všechny své viry kapénkami naprskáte do místnosti a ten ohrožený člověk tři čtvrtiny dávky dostane do těla i přes svůj respirátor.

Kapénkové infekce jsou učivem základní školy, ač by to mnozí zřejmě rádi popřeli!

I s co nejpečlivěji utěsněnými respirátory jsme se s dcerou obě současně loni na jaře nakazily při vyšetření. Zbytek rodiny byl negativní a bez příznaků, takže ti to domů nepřinesli. A nikam jinam jsme týdny před tím nechodily, protože ta nakažená dcera byla dost nemocná, jinde jsme to tudíž chytit nemohly. A covid jí nemoc hodně moc zhoršil - po pěti měsících to vypadalo, že ani nezvládne být vzhůru na školní výuku, ještě po sedmi měsících měla tak strašlivou únavu, že sotva přežila výuku ve škole a pak už skoro jenom spala.

Ale váš pohled na svět je: Nemusí se mít dobře všichni, stačí, když se budu mít dobře já. Jestli někoho nakazím, je to jeho problém a ne můj, že?

Civilizace je postavena na spolupráci. Určitá míra "sobectví" k tomu samozřejmě patří také. Ale nakazit někoho vědomě pro něj nebezpečnou nemocí, když ho můžete ochránit, k civilizovanému chování nepatří! Dokonce ani chřipkou nebo obyčejnou rýmou nebo kašlem.

1 4
možnosti

Když si pořídíte nanorespirátor, chrání vás přece jen o něco více, než rouška, nebo běžný respirátor. Například při minutové jízdě výtahem, kde se před vámi vyskytoval nakažený člověk, máte mnohem větší šanci, že virus nechytíte.

1 0
možnosti

Když chcete srovnávat nás s Dánskem,koukněte se nejdřív na jistá čísla o proočkovanosti,křivce nakažených apod....pak zjistíte,proč my ještě nerozvolňujeme a nemůžeme se chovat stejně. I když my již taky rozvolňujeme,ale ne ze zdravotních důvodů,ale těch politických. Slabé vlády to tak dělají.

3 1
možnosti
Foto

Představte si havíře . Makají spolu v jedne sloji tělo na tělo,dýchají jeden vzduch,očko,neočko a po šichtě spolu na pivko můžou zajít jen ti jední,ti očkováni. Blbější zákon snad nejde vymyslet.

5 1
možnosti
Foto

Při tvorbě zákona nelze, a to obecně při tvorbě jakéhokoliv zákona, postihnout všechny dílčí možné situace. Takže vždy bude možné vymyslet situaci, kterou daný zákon neřeší, protože prostě v principu jsou zákony obecnějším návodem, jak něco dělat. Trochu to mohou konkretizovat (a obvykle se tak děje) jejich prováděcí vyhlášky, ale ani ty opět nemohou (opět z principu) postihnout vše.

Přeci jen tu zákony také předpokládají určitou míru osobní zodpovědnosti jednotlivců, neboť demokracie neznamená dělat si, co se mi zamane, ale naopak užívat si stejnou měrou svoji svobodu a stejnou měrou naopak převzít zodpovědnost za své jednání a být jaksi poněkud ohleduplnější ke svému okolí. Bohužel, někteří to nepochopili.

1 0
možnosti

Asi k vám nedošla informace, že Nejvyšší správní soud zrušil kontrolu certifikátů v restauracích a jiných veřejných zařízeních a vláda má do 9.února čas to řešit. Podle všeho nechají jen povinnost nosit respirátory v uzavřených místnostech.

0 0
možnosti
MK

Mělo být mínus jak hrom.

0 0
možnosti
MK

Pane Bartoni, moc děkuji za moudrý postoj k dané problematice a za výstižný článek.

1 0
možnosti
ER

E58v24a 77R61o25s55o55v86á

3. 2. 2022 7:20

Jenže v Dánsku jsou v zcela jiné situaci. Jednak už omikronova vlna oslabuje, ale hlavně je přes 80% populace naockovano. Takže si zrušení opatření mohou dovolit

3 1
možnosti
MH

Nikdy neměla být přijata žádná opatření. Začal to soudruh Hamáček se svým "utajeným" přítelem matematikem, a následně se zbláznil celý svět. A kecy o počtu mrtvých si nechte na jindy.

3 1
možnosti
Foto

Profesor Beran - jediný skutečný odborník. Hmm, takové kategorické tvrzení svědčí o nedostatku informací. Jistě, pan profesor má hodně dobrých názorů, ale prosazovat např. Isoprinosine ... ts, ts, ts. A to není jediný problematický názor a tvrzení.

Jenže to vy slyšet, resp. číst nechcete. A tak se nám tu tímto způsobem vytvořila skupina nevzdělanců, ignorantů, manipulovaných odmítajících manipulaci, zakomplexovaných mindráků .... doplňte si sami, kteří mají zcela jasno, o všem všechno ví, všemu rozumí a mají zcela selektivní vnímání a výrazně agresivní jednání.

3 4
možnosti
JK

Ano, je jich dost a značně agresivních. A vykřikují o mrtvých a šikanují ostatní. :-/

2 3
možnosti
LM

Informace pro zastánce neustálého prodlužování restrikcí.

Možná jste to ani nezaregistrovali (protože Železný v ČT vám to asi neřekl a na iDnesu byl jeden článeček, který spíše řešil, co si to ti dezinformátoři dovolují), ale minulý týden si ti tzv. "dezinformátoři" uspořádali 1.ČS covidkonferenci.

Najděte si to, pusťte si to, popřemýšlejte, kriticky zhodnoťte, srovnejte... a pak si s čistým svědomím odpovězte na otázku, jestli vás tady vláda, její propaganda a mainstream netahají už nějakou dobu za nos. Např. tam uvidíte na grafech v prezentaci MUDr. Zelené (ale nejen v její prezentaci), že ti, kteří covid prodělali, mají objektivně mnohem lepší imunitu než ti očkovaní. A žádná "posilující" dávka už jim tu imunitu nevylepší. To jen pro příklad, je tam toho hodně. Jen se tady pořád neohánějte jedinou vládní linií strachu, tu už známe za ty dva roky dokonale, ale konečně si poslechněte a srovnejte názory a fakta oponentů, které vám tady vcelku úspěšně vláda a mainstream cenzurují!

Konferenci najdete např. tady: Covidkon: Celá 1. ČS konference covid-19 - Svědomí národa (svedomi-naroda.cz)

14 2
možnosti
Foto

Ach jo. Klasika. Jenže interpretujete ty věci z "konference" ex post a vytržené z kontextu situace, ve které byly státy včetně ČR na začátku. Takže udělejte to, k čemu vyzýváte a popřemýšlejte o celém problematice v širších souvislostech. Třeba očima někoho, kdo řídí stát, je zde nějaký virus, o kterém se moc neví, jen to, že to přeci jen není úplně leháro a nemusí se to zvrtnout, ale taky může a musíte (minimálně) ochránit kritickou infrastrukturu státu. Nebo taky o tom, že i když z pohledu (některých) jednotlivců nepředstavuje covid až tak zásadní problém, ovšem přeci jen to procento komplikovaných průběhů je natolik vysoké, že z pohledu celé populace to prostě potíže působí a není možné se spolehnout JEN na promoření. A tvrdá data jasně ukazují, že očkování fungovalo a funguje i nyní. Mám za to, že mnozí "akademici" se potřebují nějakým způsobem zviditelnit, jinak si jejich "tvůrčí" práci s daty nedovedu vysvětlit. Kromě jiného například Beran se svým Isoprinosinem a podobně.

Ani jeden z těch lidí nemá žádnou rozhodovací zodpovědnost, takže se jim to akademicky mluví celkem jednoduše.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,77
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články