Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čím víc daní, tím víc úniků. Kdyby existovala jednotná sazba daně, nebyly by mrtvoly v Orlíku, nebyly by podvody s LTO, nebylo by slepých invalidů z falšovaného alkoholu.!!A výběr daní by byl mnohem vyšší.

2 1
možnosti

Takže zrušení všech daní, žádné úniky.

Tomu už naši předkové říkali vylít s vaničkou i dítě...

1 1
možnosti

Zvýšení sazeb DPH bylo až třetím ze špatných kroků zloducha Kalouska.

Tím prvním bylo snížení sazby daně ze zisku firem na 19% (snižovaly se i jejich odvody), dále zavedení lineární daně z příjmů fyzických osob (kromě nás ještě Rusko a pobaltské státy) a zastropování souvisejících plateb. Dalším krokem mělo být zrušení daně z dividend - typický to příjem těch nejbohatších.

No a tyhle miliardy bylo třeba nějak nahradit.

Tak se např. snížená sazba DPH dostala na jednu z nejvyšších v Evropě a na 3-násobek původního stavu.

Není divu, že p.ministr získal pověst skvělého obhájce zájmů 1% nejbohatších občanů této země a zahraničních investorů (měřeno jejich podílem na exportu vlastní u nás 75% firem) a dostal dokonce ocenění.

Všechny ostatní však těžce finančně poškodil.

Vrátit zdanění firem na původní úroveň?

Vrátit progresi do zdanění pro vysokopříjmové občany?

Vrátit sazby DPH na původní úroveň? To bez předchozích 2 kroků nepřipadá v úvahu. A tak se s DPH laboruje takhle kosmeticky, protože jen úvaha o těch předchozích 2 krocích je pro současnou vládu tabu.

3 1
možnosti

L89u51b30o32š 25K88r41i83m54l

18. 9. 2014 12:31

Dobrý den pane Kounovský, máte úplnou pravdu. Zdanění firem bych vrátil na 45% resp. 55% jak tomu bylo na počátku 90-tých let. Stejně tak DPH bych dal zpět na 23% a 5%. a vrátil bych i progresívní zdanění a a všechny ostatní daně na úrověň 90-tých let. Tím zde budeme mít sice takový reál socialismus, ale co, to je přece jedno. 

Jen ve Vaší analýze chybí to nejpodstatnější a to jsou čísla. Výpadek Kalouskových změn v řádu jednotek miliard přínos v řádu desítek miliard.

2 0
možnosti

No, ony neklesnou skoro nikomu. Tedy kromě zdravotních pojišťoven  (bez doplatku platí léky za cca 60 mld. Kč - úspora 2,7 mld. /z celkové částky kolem 4,2 mld., které to bude rozpočet stát).

  Neklesnou ani důchodcům, kteří mají doplatky vyšší, než 2.500 ročně - sníží se jen kompenzace pojišťoven, důchodce zůstane na 2.500. Pokud mají doplatky menší tedy max. 205 Kč/měs., sníží se jim daně o cca 9 Kč měsíčně - to je vývar, co?  Pravda - něco ještě za volně prodejné léky.

   Za kolik asi koupí rodina knihy? Za 15 tisíc ročně?  (To je dost bohatá rodina, že?). Pak ušetří ročně asi 660 Kč, tedy 55 Kč měsíčně.  Není k zahození, ale že by se radostí měli zbláznit ....

   Takže nejvíc se asi přispěje rodinám s dítětem na kojenecké výživě.  Kolik je nekojících matek a jak dlouho jsou děti na této výživě?

    Jako obvykle: mnoho povyku pro nic (a při důležitých věcech ticho po pěšině).

3 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,58
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články