Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve sněmovně se bude hlasovat o vyslovení nedůvěry vládě, jakýkoliv hlas proti vyslovení nedůvěry je zcela zbytečné plýtvání času, protože jde o to jen sesbírat předepsané minimální množství pro vyslovení nedůvěry a to vládě, ne premiérovi. Celý ten humbuk kolem sociálních demokratů je jen útokem na city, sociální demokracie potřebuje čas na to, aby se dostala nějak do kupy a předčasné volby jsou pro ni to nejhorší řešení a proto vymyslela úkol pro opozici s velmi malou nadějí na úspěch. Horký brambor je v rukou opozice a záleží jen na tom, jak s ním naloží, jinak dojde na slova Babiše, že parlament je jen žvanírna. A pokud se předci dokáže sněmovna rozpustit, bude soc. demokracie na té "správné" straně.

0 0
možnosti
Foto

Poslanec je v poslanecké sněmovně proto, aby hlasoval ANO nebo NE, v případě střetu zájmů se zdržel. Na to, aby při naprosto zásadním hlasování, které má jasně ukázat jejich postoj, místo toho utekli do parlamentní kantýny, jsme je nemuseli volit.

3 0
možnosti

Já si myslím, že jejich nemastný neslaný přístup k hlasování koresponduje s jejich názorem na řešení situace: Vyměnit premiéra a pokračovat ve stejném složení vlády dále. Nemohou tedy vládu ani zcela podpořit, ani zcela zatratit.:-)

1 0
možnosti
Foto

Poslanec, bohužel, nemá povinnost se jednání sněmovny zúčastnit. Hlasování o vyslovení nedůvěry je speciální hlasování dané ústavou a postaveno jen na otázce zda "pro" s požadovaným množstvím hlasů, v opačném případě se pokračuje jako by se nic nestalo. Požadovaný počet hlasů pro vyslovení důvěry a nedůvěry je ústavní pojistkou. Nic o hlasech proti vyslovení nedůvěry tam nejsou. Ano, je to komunistické řešení pro zachování stranické linie, ale nedá se s tím, kromě voleb, nic dělat. P.S. Je to podobné, jako by se obžalovaný z trestného činu mohl účastnit o hlasování o jeho nevinně.

0 0
možnosti