Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Nějak se mi nedaří pochopit o co Vám pane autore ve Vašich článcích jde.Zdá se,že toužíte po tom,aby západní Ukrajina vytloukla do mrtě obyvatele východní Ukrajiny.Jestli si náhodou lidé na východní Ukrajině přejí žít bez Kyjeva tak mají na rozdíl od Chorvatů,Slovinců,Slováků,Kosovských Albánců atp.smůlu.Vy si to zásadně nepřejete.Jestliže konvoj ruských vozů veze humanitární pomoc těm nešťasným obyčejným lidem v Doněcku,Luhansku atp,pak jak konvoj tak lidé mají smůlu.Nic nedostanou.Vy si to nepřejete.Kolem konvoje krouží 23 obrněných vozů,což představuje dle Vás zásadní nebezpečí pro milionovou ukrajinskou armádu.

    Váš článek by si měli přečíst obyvatelé východní Ukrajiny.Obávám se,že byste s největší pravděpodobností dostal na budku.

3 2
možnosti

Jde zřejmě o to, z jakých pozic se na věc budete dívat. Chruščov dal - ano, ale za jakých okolností - Ukrajina byla členem společného státu a z hlediska polohy Krymu se nabízí i odpověď, že to mohlo být praktičtější. Nebo myslíte, že Chruščov mohl předpokládat rozpad SSSR?

Nu a co se týká toho Putin vzal - to je zřejmě zase otázka úhlu pohledu. Je pro Vás snad nějak překvapivé či nenormální, že i Rusko má své zájmy jako kterákoli jiná země? Že mezi ně patří i zájmy bezpečnostní? V době sjednocení Německa bylo ze strany USA a západu Rusku třeba slíbeno, že NATO se nebude již dále rozšiřovat na východ. Od té doby do NATO vstoupily státy Polska, ČR, Slovenska, pobaltské státy. Co myslíte, pokud byste byl v kůži toho Ruska, jaká by asi byla Vaše míra důvěry v USA a ten západ. Tím spíše poté, co tam provedli za Jelcina soukromí ekonomičtí experti a přispěli tak k ekonomickému pádu Ruska. Mimochodem bylo to i předmětem jednání před komisí Kongresu USA.

Jsem rád, že jsme v NATO a zastávám stanovisko, že těžko někdo může něco slibovat za suverénní země, nicméně je opravdu tak těžké vžít se do kůže Ruska a jeho nedůvěry v západ už jen pro výš uvedené? Opravdu Rusko nečiní jen něco, co činily samy USA v mnoha případech ve vlastním bezpečnostním zájmu po celém světě? Kde je podle Vás ta imperiální politika Ruska ohrožující svět? Já ji zatím u Ruska nikde nevidím, stejně jako nevidím nikde imperiální politiku USA od jejího vzniku. Jo otázka chybných rozhodnutí USA to je jiná věc. A tu fatální chybu vidím ve vyhodnocení situace i dnes v otázce Ruska ze strany USA a EU. Rusko třeba dle mého po vzetí si Krymu zpět na Ukrajinu nevstoupí, ale že ruské enklávy podporovat bude i ve výzbroji, jsou-li ohroženy na tom nevidím nic, co by jinde ve svém bezpečnostním zájmu nedělaly USA v daleko větším měřítku a nešlo přitom o podporu vlastní národnostní entity.

2 2
možnosti
MD

Budiz vam mnohe z 'nocnich pohledu' odpusteno, jestlize ovsem tvrdite, ze nevidite imperialni politiku USA a klepete kolem sebe pritom bilou holi, bude asi neco spatne.

1 1
možnosti

Darování Krymu Chruščovem tehdejší sovětské zákony neumožňovaly. Takže de jure Krym Ukrajině nepatřil. Takže ta může jen mlčet... To, že už se tam viděly USA se svou základnou a nic z toho nebude, tak to je bude ještě dlouho žrát...

1 0
možnosti
Foto

Byl tu svého času publikován blog, který ukázal, jak naprosto precizně z ústavně právního hlediska vše proběhlo. Je zvláštní, že to vypadá, jakoby pan blogger hrách na stěnu házel.

0 0
možnosti
PF

Kolego, hranice je potřeba si občas "zaregistrovat". Když se na to politici vybodnou, pak mají problém...

2 2
možnosti
LJ

Dlouhá léta s tím nikdo neměl problém, že zde je Ukrajina, ale najednou už to problém je

1 0
možnosti
AD

Jen pro připomenutí. Jak pak to bylo s těmi dodávkami plynu z Ruska do Evropy. Nebylo to náhodou tak, že Ukrajina neplatila a navíc kradla plyn určený pro Evropu?

3 0
možnosti
RK

Karma. Bohužel prorusáci budou tvrdit, že je to tak v pořádku .........asi k nim taky přijdu na neohlášenou návštěvu, to se jim bude líbit

5 2
možnosti
PF

já mám své hranice na katastru zaregistrované, tak to zkuste přijít na nezvanou návštěvu:-/

1 2
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články