Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

L65u29b79o23š 54K91r84i24m22l

11. 10. 2019 8:36

Ač vím, že mě mnozí označí za hlupáka, tak se zeptám. Jak vznikne z 40 mil tun uhlí 120 mil. tun CO2 ? Pokud to počítám přes hmotnost atomů , tak mi to nevychází a to neberu v potaz hmotnost popela. Díky za odpověď.

0 0
možnosti
Foto

J80i54ř42í 84K19i33n31d27l

10. 10. 2019 16:02

Nikdo nepředložil důkaz, že člověk má vliv na oteplování planety. Pokud se má klima změnit, tak se změní i kdyby se člověk stavěl na zadní. CO2 je přirozenou součástí zemské atmosféry a spolu s vodou základní stavební jednotkou veškeré živé hmoty. Bez fotosyntézy a bez skleníkového efektu by na Zemi nemohl existovat život. Oxid uhličitý v atmosféře není znečištění, či dokonce špína.CO2 se navíc v atmosféře nachází v takových koncentracích, že i když jeho množství roste, na zdraví člověka nemá vliv. Vždyť ve vzduchu, který vydechujeme, je koncentrace CO2 stokrát vyšší než v atmosféře. Nikoho by nenapadlo označit sportovce jako znečišťovatele kvůli tomu, že při své činnosti produkují desetkrát více oxidu uhličitého nežli diváci, kteří je sledují . Z posledních 400 miliónů let, nalezené geologické důkazy naznačují, že množství CO2 i teploty byly značně vyšší než v dnešní době. Proto se nemůže tvrdit, že skleníkové plyny vyprodukované lidskou činností způsobují či přispívají ke globálnímu oteplování.Vědci předložili důkazy, že v historii Země byly na této planetě velké průměrné teploty, které nebyly způsobené zvýšeným obsahem CO2 v atmosféře.Vzorky z ledovců ukazují, že vzrůst množství CO2 vždy spíše následoval po vzestupu teploty než obráceně. Bylo zjištěno, že na Zemi se střídá teplé a ledové období. Poslední glaciál dle vědců skončil před cca 12 tisíci lety a v současné

době se nacházíme v interglaciálu

3 0
možnosti
JT

J61i58r81i 68T94i65c51h84y

10. 10. 2019 17:09

Souhlas s jazykovou poznamkou. V cestine je to kyslicnik uhlicity, v anglictine carbon dioxide.

0 0
možnosti
BM

Ano, už víme co nechtějí. Ale co vlastně chtějí? Co kdyby navrhli a sepsali svou vizi, tedy pokud nějakou mají. Jejich vykřikování mi připomíná chování malého parchanta kterému matka nekoupí nějakou hračku. Tak leží na zemi a mlátí rukama nohama a řve "já chci". A nebo "já nechci". Oni vůbec nemají představu co by to vše znamenalo. Ale ví jak se ulít ze škol a nezajímá je že to školné stejně někdo musí zaplatit.

4 0
možnosti
Foto

Tak dlouho je předchozí generace, chudáčky, rozmazlovaly, až nevědí, co vlastně chtějí.

0 0
možnosti
Foto

Tak hlavně aby se nezvyšovala koncentrace kyslíku v atmosféře. On tottiž podporuje hoření, a to velmi.

0 0
možnosti
BM

Že by se těm mladým mohla "zapalovat lýtka"?

0 0
možnosti
EK

Při svých výpočtech jaksi zapomínáte, že rostliny také dýchají, tudíž i ony produkují oxid uhličitý.

1 0
možnosti
Foto

J91i37ř91í 11K75a82r41b11a90n

10. 10. 2019 11:20

Jen drobná oprava - rostliny při svém dýchání oxid uhličitý spotřebovávají a naopak produkují kyslík. Omlouvám se, ale pořádek musí být :-)

1 0
možnosti
MM

Je to jednoduché. Na klimatické krizi má velký podíl přelidnění planety. Každý člověk potřebuje životní prostor, a potravu. A to je vždy na úkor přírody. Průmyslová výroba a produkce odpadu je další nádstavba tohoto problému. Situace by se měla řešit v oblastech, kde za posledních 50 let došlo k výraznému navýšení populace, a uvalit na tyto oblasti sankce a izolovat je do nápravy situace. Ekologisté a “liberálové” si budou muset vybrat. Buď budem zachraňovat planetu, a nebo lidi. Dělat obojí je nesmyslné, a dlouhodobě neudržitelné.

4 0
možnosti
Foto

J48i41ř41í 67K63a66r57b79a36n

10. 10. 2019 11:24

S tím nelze než souhlasit. Samozřejmě, i kdyby se lidé chovali sebeekologičtěji, vždy existuje nějaká hranice, kterou když lidská populace překročí tak její vliv na planetu bude destruktivní. Prostě naše Země není nafukovací, kdo vládne logickým myšlením musí tento fakt uznat :-)

5 0
možnosti
Foto

CO2 je součástí atmosféry a bez CO2 v atmosféře bychom zmrzli a není pro člověka škodlivý a člověk jej sám vydechuje. Je důležitou součástí fotosyntézy. Klima se na zemi mění stále a měnit se bude, i kdyby se člověk na hlavu stavěl. Těch strachů už bylo. Nejdříve se strašilo úbytkem ozónu. Točily se katastrofické scénáře o ovcích, kterým slunce spálilo oči, protože ubyl ozon. Doporučovalo se nosit přikrývky na hlavě a sluneční brýle. Pak se přišlo s globálním ochlazováním a s tím, že země do roku 2000 zmrzne a opět se natáčely filmy na toto téma. Pak se přišlo s tím, že v 90 letech nastane sucho a teplota vystoupá 85 stupňů celsia. V roce 1989 se prohlašovalo, že Maledivy budou do 30 let pod vodou a že stoupající hladina oceánu povede k vyhladovění národů do roku 2000 a tak dál a tak dál.

1 0
možnosti
Foto

J65i49ř31í 83K44a76r74b31a85n

10. 10. 2019 10:15

Nic bych si tak nepřál jako aby se nic nedělo a svět byl pořád takový jaký ho známe. I pro naše děti. Filmy nesmíte brát vážně, znáte filmaře, všechno přeženou buď záměrně nebo z neznalosti. Ale tolik vědců z celého světa, co se klimatem dlouhodobě zabývají, říkají tak alarmující fakta že mně to prostě nemůže nechat lhostejným. A nevěřím že jsou všichni ti vědci někým podplaceni, na megakonspirace nějak nejsem.

0 0
možnosti
Foto

Jen pár detailů. To že les (a rostliny obecně) absorbuje CO2 je sice hezké, ale zde jde o něco trochu jiného. Rostliny jsou součástí takzvaného uhlíkového cyklu - uhlík je pohlcen rostlinou, ta zetleje nebo je spasena, zvíře zemře a uhlík se vrátí do prostředí, ze kterého je opět pohlcen jinou rostlinou atd. stále dokola. Co my ovšem děláme je, že bereme uhlík který po milióny let ležel v zemi, neúčastnil se uhlíkového cyklu, a my ho nyní rychle (opravdu velmi rychle z pohledu geologického) uvolňujeme do prostředí. Cítíte ten jemný rozdíl? Další detail - "současné změny klimatu stále ještě nevybočují z toho, co svět zažíval v minulosti". Ano, vybočují. To co probíhalo v minulosti byly lokální klimatické výkyvy - teplá středověká Evropa, Grónsko, malá doba ledová v šestnáctém století - to vše byly výkyvy omezené na nějakou oblast, neprobíhaly na celé planetě. Poslední velké celoplanetární výkyvy klimatu byly doby ledové. Nyní nám hrozí velký celoplanetární výkyv teploty ale opačným směrem - směrem nahoru. A takový celoplanetární výkyv teplot je opravdu dlouhý, víte přeci jak dlouho trvaly doby ledové. Co to udělá s lidskou civilizací můžeme se jen dohadovat, ale určitě to nebude nic příjemného. Nebude to procházka růžovým sadem.

0 1
možnosti
Foto

Doba ledová definována jako období, kdy je na severní a jižní polokouli stabilní ledovec. V Evropě byly tak brutální přírodní podmínky, že lidské osídlení se udrželo jen v útočištích na jihu dnešního Španělska, Francie i Itálie a v částech Balkánu. „Zbytek Evropy byl liduprázdný.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,52
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články