Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nord Stream: Až zase v zimě Rusáci v se svou agresivní politikou zavřou kohoutek Ukrajincům, čili také Polákům, Slovákům a Čechům jako v roce 2009, zůstanou Němci v teplíčku. Východňáři můžou klidně umrznout. Děkujeme.

0 0
možnosti
SB

To je prostě ta velmocenská politika.

Němci a Rusové si hlídají své vlastní zájmy.

Není to úplně nejhezčí, ale je to prostě realita tohoto světa. Dělat si iluze o tom, že někdy nějaká velmoc bude jiná (ať už velmoc západní, nebo velmoc východní), je naivita až do oblak.

My jsme v letech zejména po sovětské agresi v roce 1968 natolik vzhlíželi k Západu, že jsme si ho zidealizovali a že jsme si začali myslet, že západní svět je výspa ušlechtilosti a nesobeckosti.

Prozápadní orientace je pro nás výhodnější než provýchodní, avšak jakékoli iluze o tom že západní státy jsou nějak ohleduplné, jsou opravdu jen iluzemi.

A kdybychom my byli tím silnějším, chovali bychom se ke slabším Němcům úplně stejně. Bereme na ně ohledy jen proto, že jako slabšímu nám nic jiného nezbývá. Ale ušlechtilejší nebo čestnější než Němci nebo Rusové ve své podstatě nejsme.

1 0
možnosti
Foto

Nic divného na tom nevidím. Za socialismu jsme také museli poslouchat pokyny z Moskvy a jiné řešení nepřicházelo do úvahy.

0 0
možnosti
SB

Jak to, že naši protiruští bijci v případě plynovodu Nord Stream 2 mlčí?

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765870

..............................

Proč mlčí?

No proto, že jsou mezi dvěma mlýnskými kameny. Na jedné straně jsou protiruští, na druhé straně jsou silně proněmečtí.

Takže nevědí, jak se zachovat. Když to budou kritizovat, zradí své proněmecké postoje. Když to schválí, zradí své protiruské postoje.

2 0
možnosti
FL

Vypadá to, že Biden z Obamovy politiky zachová podporu muslimů na Blízkém východě proti Izraeli. Z obou předchozích prezidentů naváže na to horší

2 0
možnosti
  • Počet článků 2667
  • Celková karma 30,27
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články