Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

EU je v současné chvíli slepá vývojová větev v dějinách Evropy.Proto Leave.

1 0
možnosti

Podle mě žádnou sebereflexi u bruselských mocipánů nemůžeme čekat ani v případě, že Britové vystoupí. Naopak, očekávám hýkání ve smyslu "jedeme dál" a "více Evropy"...

Je to proto, že špičky EU jsou zcela odtrženy od reality, voličstva, chybí korektivní mechanismus zpětné vazby, tolik patrný v národních demokraciích, neb "Evropan" není žádná národnost a ani občanství a evropský parlament není žádný skutečný parlament. Takže hypoteticky, honosné budovy v Bruselu budou obsazeny samozvanými kapitány evropské integrace ještě i tehdy, až se celá EU rozpadne, takoví generálové, kteří si nevšimli, že nemají žádné vojsko.

A není divu. Historie evropských referend zarputile a chronicky ignorují a dělají si neustále jen to, co sami chtějí. Připomeňme opakovaná referenda, do doby než padne ten "správný výsledek", připomeňme v referendu odmítnutou "ústavu EU", kterou jen přejmenovali a vnutili národním parlamentům, připomeňme odmítnutí společné měny občany Švédska atd. - To jsou vše indicie, že přehnané eurohujerství občané jednotlivých států s eurofanatiky nesdílí a spíše se identifikují se svou zemí a národem Vůbec bych se nedivil, kdyby tohle arogantní přezírání občanstva a lidu, kterýžto je mimochodem v demokracii jediným a legitimním zdrojem moci, vyvrcholilo právě v britském referendu tím, že se na to Britové zkrátka vykašlou úplně. Rv

0 0
možnosti
Foto

Je spoustu manželství elativně perfektních a přeto se rozpadnou.

Za množstvím lidí, kteří uvažují o održení nemusí být ani tak to jak pracuje EU, ale spíš věčná lidská nespokojenost.

Stejně si ale myslím, že zvítězí jistota a GB v EU zůstane a že hlasování nebude tak vyrovnané jak předvídají průzkumy.

0 3
možnosti
JS

J80a53n 15S36o70u89č49e82k

22. 6. 2016 8:41

Nu pane Polický, já si myslím, že právě to, jak dnes vedení EU pracuje nebo spíše nepracuje, je tou hlavní příčinou nespokojenosti s EU a to nejen Britů. A tu jistotu vidíte v čem? My jsme snad před vstupem do EU nefungovali a ani nežili? Obchod by běžel naprosto normálně dál a volný hospodářský prostor nemá s EU nic společného. Jsem přesvědčen, že žádné členské země by se vystoupení nijak fatálně nedotklo. A hysterické chování bruselských politiků je jen známkou jejich strachu o to, aby nepřišli o své lukrativní fleky.

2 1
možnosti
JS

J33a94n 97S22o98u82č34e12k

22. 6. 2016 7:39

Již jen to, že cca polovina tak velkého národa, jakým jsou Britové, chce opustit spolek zvaný EU, o něčem vypovídá. A jelikož si Britové vždy potrpěli na svoji demokracii, tak zřejmě vypovídá o tom, že asi celkem jasně vidí, že o ni přichází, že o nich rozhodují ne jejich zákonodárci, ale bruselští úředníci a nikým nevoleni bruselští politici. To je cesta do pekel. Zda brexit bude či ne, to brzy uvidíme. Brusel jistě nasadí všechny páky, aby tomu zabránil. Nicméně ať tak nebo tak, domnívám se, že začátek konce EU, alespoň EU v této podobě, britským referendem právě nastal a dřív nebo později k němu dojde. Ono totiž nejde jen o Británii, nespokojenost s vedením EU raketově stoupá ve všech členských státech.

2 1
možnosti
JK

Konspirace nekonspirace, smrt Coxové se odpůrcům brexitu náramně hodila.

3 2
možnosti
AF

Pokud Británie odejde, ukáže tak cestu dalším zemím, které už mají plné zuby diktátu Německa a Francie.

6 3
možnosti
PS

Referendum ať dopadne jakkoliv tak za sebou zanechá dva tábory občanů.Jedni relativně spokojení s výhradami a jedni nespokojení s EU.

Psal jsem o tom ráno...

http://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=530496

A nezapomeňte :všechny velké říše se jednou zhroutí a to bez výjimky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články