Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZN
ZH

Mezi Babišem a Pavlem je obrovský rozdíl. Jednak rozsudek stále není pravomocný, tedy případ není uzavřený. Ještě se může žalobce odvolat. Dále, a to je mnohem podstatnější, není až tak důležité, co oba dělali v dávné minulosti, ale jak pokračovali dál a co dělali v minulosti nedávné. Zatímco Babiš lhal, křivě přísahal na zdraví svých dětí, podváděl, likvidoval konkurenci a škodil všude, kam šlápl (korumpoval politiky, sosal dotace ve velkém, nějaké daňové úniky zde také jsou), Pavel má následný profil výrazně odlišný. Zkuste být komplexnější při porovnávání.

Babiš je takový gauner, že se prostě prezidentem stát nesmí.

4 1
možnosti
ZZ

Však mi si na něj zase něco vymyslíme a svědky si tentokrát uplatíme sami, aby se nám z toho už nemohli vysmeknout.

;-D

0 0
možnosti
JD

Prohlášení zdejšího uličního výboru!

My výbor, se zásadně dyštancujeme od skandálního rozhodnutí soudce Š.

Toto jeho rozhodnutí je v přímém rozporu s pravdou a láskou a taky demokracií!

Ta byla tímto zločinným rozhodnutím silně pošlapána a proto vyzýváme k blogovědyškuzní neposlušnosti!

Soudce se evidentně projevil jako prorusssský trolll a komunista!

Pokud nebude monstrproces obnoven, budeme stavět barikády!

Konec hlášení!

;-DR^V[UA]:-P

11 0
možnosti
MS

Jo. Ten soudce, který veřejně označil tři lidi, že mohli u soudu lhát. A má taky důkazy, nebo je má obstarat ta policie?

To jsem nevěděl, že se takhle chová zástupce právního státu.

Buď tedy má důkazy a měl z pozice soudce konat přímo v síni, kde dotyční, z jeho vyjádření evidentně porušili přísahu, nebo je neměl takhle veřejně označit a ctít presumpci nevinny. To přece obhájci Babiše tvrdí pořád.

3 0
možnosti
Foto

Jediné, na čem opozice stavěla, a teď o to přišla. Co si počne?

5 0
možnosti
ZZ

Opozice znovu zainteresuje státního zástupce.

;-D

0 0
možnosti
TB

Naprosto nečekaný rozsudek? Včera jsem četl vyjádření jednoho z nejznámějších právníků pana Sokola, který říkal, že naopak trest pro Babiše i Nagyovou by byl velmi překvapující ;-)

6 0
možnosti
ZZ

Kdo se pohybuje delší dobu kolem dotací, tak dobře ví, že jiný rozsudek ani padnout nemohl, pokud by soudce skutečně postupoval podle platných zákonů.

Jestli 9 provedených kontrol konstatuje, že je vše OK, nemůže policie tvrdit, že rozdělení společnosti bylo účelové, pro získání dotace.

Společnosti se často dělí a mění majitele - a to i v rámci rodiny a pak třeba i znovu spojují ....... A všechno je v souladu se zákonem. Nikdo nemůže nikomu zakázat rozdělení, sloučení, či prodej jeho vlastního majetku.

:-/

2 0
možnosti
JR

J85a66n 95R47á12ž

9. 1. 2023 13:44

1) Hlavní osobou v tom procesu, tedy tím, kdo měl podvod uskutečnit byla Nagyová a Babiš byl označen jako nápomocná osoba. To v tom mumraji kolem té kauzy jaksi zmizelo z patrnosti.

2) Soudce vyslovil názor, že skutek, tedy že Čapák dostal dotace neoprávněně se stal, ale jednání Babiše a Nagyové kolem toho nebylo soudem posouzeno jako trestní čin.

2) Největším problémem žalobce bylo zřejmě prokázat, že Babiš a Nagyová opravdu věděli, že se jedná o podvod a žalobce nedokázal rozbít jejich obhajobu, že jednali v dobré víře, na základě odborných názorů svých právníků i kladného posouzení krajského úřadu,

3) Teď nezbývá než trpělivě vyčkat na písemné odůvodnění rozsudku, jak s pak zachová žalobce a v případě odvolání, jak se vyjádří odvolací soud. Nejméně do konce léta má tato kauza pauzu a je zbytečné se k ní jakkoliv vyjadřovat.

PS. Moje soukromá poznámka: Osvobozující rozsudek bude dál zvyšovat napětí na naší poltické scéně. A je jedno, jak dopadne odvolací soud, napětí bude trvat dál. To je zlé pro nás všechny.

0 0
možnosti
RJ

Hmm, k vaší poznámce, měl tedy soud rozhodnout jinak aby nezvyšoval "napětí"?

3 0
možnosti
Foto

Nikdy jsem nebyl voličem Babiše a ANO, nicméně už včera jsem říkal, že jeho rozhodnutí nezúčastnit se superdebaty v České televizi bylo chytré. A dnes se to potvrdilo. Že se Babiš dostane do druhého kola, o tom nepochybuji, a dovedu si představit, že až tam budou proti sobě dva bývalí komunisté, že Babiš o prsa může vyhrát... Píši to s tím, že já v prvním kole budu volit Diviše. Včera si generála i Nerudovou pěkně namazal na chleba ;-D[>-]V

9 0
možnosti
Foto

Středula a osvobozující verdikt, z pohledu Babiše dokonalé načasování.

13 0
možnosti
RJ

Hups..kouzlo nechtěného...

0 0
možnosti
Foto

Nejvyšší státní zástupce JUDr. Pavel Zeman toto rozhodnutí zvrátil a Babiše a Nagyovou musel Šaroch dále stíhat.

Jestli se chce Šaroch zesměšnit podruhé, tak se odvolá.

7 0
možnosti
JD

V této kauze už může nastat cokoli.

0 0
možnosti
JK

Tak vode dneška tvrdí Babiš, že to žádnej politickej proces prej nebyl. Takže rozdíl mezi procesem, který probíhal na politickou objednávku, a procesem, který je regulérní, se pozná podle toho, jakej soud na závěr vynese rozsudek. Když je osvobozující, tak to znamená, že v tom žádná politika nebyla. A takovýhohle člověka rady normálně volej dospělý svéprávný lidi ;-D

9 2
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články