Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Dovolím  si souhlasit s autorkou.

Mám 2 děti z ústavní péče, které byly odebrany z "rodiny". Pote stravili v ustavni peci 1 rok. Musim se sklonit pred temi, kteri ustavni peci postupuji. Deti maji zajisteny vsechnu dostupnou peci (alespon v tom zarizeni, ktere jsem poznala). ALE, CHYBI jim JEJICH clovek. Traumata/chyby ustavni pece ci nefunkcnosti rodiny jsme odbouravali 3 roky a  stale nedokazu rict, ze je to za nami.... Nicmene, musim rict, ze osetrovatelky/tety za to nemohou. Ony delaji, co mohou a co je v jejich silach.

NIC nemuze nahradit detem FUNKCNI rodinu. Vzory. Byt i jen na cas. Proto jsem velkym priznivcem docasne pestounske pece narozdil od te ustavni.  Zamestnanci kojenaku proste nedokazi v nekolika okamzich za den otisknout ta spravna schemata do detskeho mozku. Uvedomme si, ze prvni 3 roky jsou pro nas zivot nejdulezitejsi. Pokud je prozijeme bez lasky, jaky bude nas dalsi zivot???

3 0
možnosti
JT

Děkuji, Snažím se pořád vysvětlit, že nenapadám zaměstnance, ale ten princip.

1 0
možnosti
OP

Omylem jsem vám dala karmu. Váš článek je povrchní a hraje na city "co kdyby jste se ocitli v LDN ..." Nelze bagatelizovat provoz v žádném zařízení, nelze ani bagatelizovat výkony jejich zaměstnanců jen proto, že vám nějaká kamarádka řekla, jak to někde chodí. Téměř každé zařízení má své opodstatnění, stejně tak má opodstatnění pěstounská péče. Jediné, co děti potřebují je, aby všichni, kdo se o ně starají, to dělali s plným nasazením a pro ně

1 0
možnosti
JT

Je to o EMPATII - myslím-li si, že dětem v ústavu nic nechybí - přeji  "totéž"  i sám sobě ?

1 0
možnosti
JC

Obhajoba pěstounské péče od Vás nezní moc dobře po té, co jste prohlásila, že je u nás 80 tisíc zneužívaných a týraných dětí. To nemůže nevyvolat dojem, že chcete zavést norský systém.

2 4
možnosti
JT

Prohlásila jsem to na základě informací ze stránek SOS vesniček. Věřím jim více než vám, který popírá mnoho věcí...( týrání i domácí násilí )

0 0
možnosti
JC

V kojeneckých ústavech jsou děti od 0 do 3 let, které nemohou být ve své rodině z různých důvodů. Ponejvíce z důvodů zdravotních. Sociální důvody nepřevažují.

1 4
možnosti
JT

Po nejvíc z důvodu právních....

5 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1508x
Jsem manželka, mamka, dcera, pěstounka PPPD ( masérka, kosmetička, chůva )

Seznam rubrik