Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Paní Zemanová, já jsem napsala co vím. Že jich je daleko víc nevěřím, protože se vyskytuji mezi lidmi, kteří se o PPPD velmi zajímají a mají informace z celé republiky. 

O špatných informacích z pracovní skupiny - já psala o složení 1. setkání - je tam něco špatně ?

Biju se za zachování PPPD v naší republice (Chalánková to navrhovala v sociálním výboru - byla jsem u toho osobně - pokud jde o informátory) její rozšiřování, aby malé děti do 3 let věku, které potřebují dočasnou péči mohly být v rodinném prostředí a měly svoji pečující osobu.

Aby se z ČR konečně stala Evropská země, která netýrá vlastní děti a nezavírá je do ústavů.

O návrhu, abychom byli zaměstnanci ústavů vím - to mi můj informátor donesl...Jak by se řešil zákoník práce, měli bychom práci od do,  4 týdny dovolené a proplacené přesčasy atd. ?

O dlouhodobých pěstounech jsem nic nepsala (kromě počtu). Ani o tom kdo je profesionál - co čtu, tak napadají dl.pěstouni přechodné než obráceně.

Určitě je potřeba u některých dětí odborná péče, ovšem do ústavů se dávají děti i u kterých to potřeba URČITĚ není !

Což jsou přesně děti o kterých neustále mluví Chalánková (drogy, infekční choroby atd.)

1 0
možnosti
JT

A to dítko se nevrátilo do ústavu, bylo tam předáno z náhradní rodiny. Jak to myslíte dítě se vrátilo do ústavu - jako domů ??

Já nesouhlasím s tím, že je norma, že politice lžou a že ústavní byznys je v pořádku.

1 0
možnosti
MZ

Ještě jsem chtěla podotknout, že přechodná pěstounská péče je pro děti všech věkových kategorií, takže ono to s tím prvním rokem (souhlasím, že je zásadní, stejně jako roky další a další...) nebude tak žhavé. Dlouhodobí pěstouni se potýkají řadu let s problémovými dětmi, s deprivacemi... my osobně s mentální retardací u třech ze čtyř dětí...Všichni mají nezastupitelné místo v NRP, pěstouni přechodní i dlouhodobí, adoptivní rodiče i dětská centra či výchovné ústavy, není proč brojit proti sobě, je potřeba dostatečného počtu terénních pracovníků na práci s biol. rodinami, je třeba včasné a správné diagnostiky dítěte, když už dojde k tomu, že pobyt v bio rodině není možný, je třeba hledat vhodné pěstouny na přech. dobu a ne masově nabírat (skoro) kohokoli, totéž platí u dlouh. PP. Všichni zúčastnění jsou profesionálové. Nebo je někdo profesionálnější?

0 0
možnosti
MZ

Souhlasím s tím, že politici lžou. Lžou vlevo i vpravo.

To, že znáte, paní Toušová, jen jeden případ dítěte, které se vrátilo z PPPD do ústavu, neznamená, že jich není daleko víc a věřte, že je.

Co se týká zmiňované pracovní skupiny (jejíž členkou nejste), tak máte zřejmě mylné informátory.

O co vám prosím jde? Čeho se tak moc bojíte? Aby se nezrušila PPPD? Ne, k tomu opravdu nedojde. P. Chalánková je členkou sociálního výboru, který žádá o zprůhlednění fin. toků, je to špatně?

Za co se vlastně bijete? Za děti? Bezva, ale k tomu musí být nastavený systém a ten je chaotický, nepřehledný, netransparentní, roztříštěný...

Však vám nikdo nebrání se zapojit a připomínkovat cokoli se vám nelíbí.

Děti potřebují moho lásky, všechny děti. Dokud nebude dost dlouhodobých pěstounů, nebudou mít děti od přechodných kam odcházet a to, že je PP opominuta je snad jasné. Dále je potřeba vědět, že jsou děti, které vyžadují natolik odbornou péči, že ani přechodný pěstoun se nenajde.

Za sebe vám mohu prozradit, paní Toušová, navrhuji v pracovní skupině, aby se přechodní pěstouni stali zaměstnanci Dětských center, přesně tak, jako na Slovensku. To jen, abyste nesbírala pokoutně informace z blbých zdrojů :-)

0 0
možnosti
Foto

O tom, jak to funguje na Slovensku mám jen zkreslené informace, vysvětlíš mi proč se ti to zdá lepší? Máš strach ze kupčení s dětmi - tím že budeme pod dětskými centry se tomu zabrání? Máš nějaký nápad jak dosáhnout toho, aby bylo více dlouhodobých pěstounů? A prosím, nevíš o nějaké statistice kolik dětí se z dlouhodobé péče dostává zpět do bio rodin a kolik do ústavů... Jen já vím o šesti rodinách kde přišla puberta a dítě letělo do děcáku, prostě to pěstouni nezvládli. Udivuje mě, že o tomhle se moc nemluví a přitom tyhle příběhy, příběhy "neúspěšné" pěstounské péče odrazují nové zájemce...

2 0
možnosti
MK

Dobrý den.Myslím,že p.Toušová má pravdu.Na takové děti čekají budoucí rodiče velmi dlouho.Není potřeba je umístovat do kojeneckých ústavů.Mohou být umístěné do rodiny přechodných pěstounů,než se najdou náhradní rodiče.Pracovala jsem v ústavu a vím jak moc potřebují tyto děti lásky.Tu mohou dát jen pěstouni nebo rodiče,ne zaměstnaci ústavů

1 0
možnosti
ZB

Teda, tohle se nedá číst. Myšlenka zajímavá, ale totálně se ztrácí v těch izolovaných výkřicích. Rv

0 0
možnosti
JT

Máte pravdu křičím, protože politici manipulují a lžou. Jde tu o děti...

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1508x
Jsem manželka, mamka, dcera, pěstounka PPPD ( masérka, kosmetička, chůva )

Seznam rubrik