Zemřela v předvečer předávání cen Grammy – Whitney Houston

V předvečer každoročního předávání cen Grammy zemřela zpěvačka a herečka Whitney Houston. Cenu Grammy převzala šestkrát a dnes podle agentury Reuters měla na ceremoniálu vystoupit. Příčina smrti zatím není známá, ale spekuluje se, že ji zabily drogy v kombinacis alkoholem, který si prý s přáteli dopřála. Whitney Houston se narodila 9. srpna 1963 v Newarku v americkém státě New Jersey. Nedožila se tedy ani 49 let.

 

Whitney Houston svoji kariéru začala jako jedenáctileté děvčátko zpěvem v kostele, později i v barech. V 90. letech minulého století jí umělecký svět ležel u nohou a její hvězda vystoupala do závratné výše. Měla všechno – sametový podmanivý hlas rozsahu tří oktáv, krásu, mládí a energii, svůj styl, fanoušky i ty, co ji kopírovali.

Na svém kontě má řadu ocenění - kromě šesti cen Grammy také 22 ocenění American Music Awards a 30 cen magazínu Billboard. Vydala sedm studiových alb, z nichž možná nejslavnější jsou I'm Your Baby Tonight (1990), My Love Is Your Love (1998) či One Wish: The Holiday Album (2003). Jen v samotných USA prodala přes 55 milionů nahrávek. Mezi známé hity se řadí How Will I Know, You Give Good Love nebo Saving All My Love For You. Proslavila se rolí po boku Kevina Costnera ve filmu Osobní strážce.

Matka Whitney Cissy Houston svého času zpívala i doprovodné vokály Elvisi Presleymu a soulové královně Arethe Franklin, velmi blízké kolegyni a kmotře Whitney Houston. Aretha Franklin, Barbra Streisand, Mariah Carey, Boy George, Serena Williams a další připisují slova svého smutku a kondolence upřímné soustrasti s pozůstalými a těmi, co Whitney ctili a milovali.

Whitney Houston je umělkyní jednou z nejoceňovanějších v 80. a 90. letech, majitelkou zápisu v Guinessově knize s počtem 411 cen a ocenění. Svým projevem ovlivnila umělecký vývoj na příklad i Mariah Carey, mnoha lidem svým zpěvem rozdala štěstí a radost, které ona sama nakonec hledala v konzumaci drog a alkoholu.

Ještě to sice není úředně potvrzeno, vyšetřování stále probíhá, ale zřejmě i ona se zařadí mezi skutečně velmi dobré a světově uznávané hudební umělce, kteří podlehli drogám. Těm drogám, co jim nejprve daly křídla, aby se mohli vznést hodně vysoko, a pak jim křídla vzaly a srazily své oběti k zemi, aby už se nikdy nikam nevznesli.

 

Elvis PRESLEY,

Jim MORRISON,

Janis JOPLIN,

Jimi HENDRIX,

Kurt COBAIN,

Whitney HOUSTON,

                       …

                       …

Autor: Jana Šimonová | neděle 12.2.2012 15:36 | karma článku: 22,49 | přečteno: 784x