Vítejme v Kocourkově

Vítá nás exministr Kocourek svým vysvětlením, kde se vzaly miliony na účtu jeho matky, které pocházely z problematické firmy Key Investment, zabývající se obchodování s cennými papíry do té doby, než díky svým praktikám přišla o licenci.

 

Vysvětlení exministra Kocourka možná brzy policie rozmetá na hadry, takže v tom případě zůstane jen vzpomínka na páně Kocourkovo opocené čelo, rudá líce, mžourající zraky a toporné držení krku ve chvíli, kdy ze sebe soukal kocourkovské zdůvodnění matčina záhadného zbohatnutí.

Firma Key Investment připravila tři pražské radnice a další subjekty o stamiliony korun tím, že jejich peníze investovala do neprodejných dluhopisů. Případ již policie vyšetřuje na základě několika trestních oznámení, takže podezření, že matce exministra Kocourka na její účet někdo odklonil od firmy Key Investment 16 milionu, je samo o sobě na levačku, i kdyby je neodklonil sám pan exministr Kocourek.

Vzhledem k politické moci a funkcím pan exministra Kocourka lze věřit i tomu, že peníze z účtu Key Investment odkláněl on sám. Policie v současné době shromažďuje a vyhodnocuje podklady. Zatím se jen ví, že Key Investments zobchodovala v roce 2008 exministrově matce Jindřišce Kocourkové 16 milionů korun. Kde tehdy důchodkyně získala peníze na cenné papíry, to ještě nevylezlo na světlo boží, a tak můžeme uzavírat sázky, zda v Kocourkově dříve praskne záhadné zbohatnutí pana Grosse, nebo paní Kocourkové, nebo třeba někoho úplně jiného.

Připomeňme si a nikdy nezapomeňme, že Key Investment zrealizovala famózní obchod s akciemi firmy Moravia Energo, díky jejichž prodeji vydělal bývalý premiér Stanislav Gross během několika dní asi 80 milionů korun. Zatím se jen neví, kde dotyční, kteří tak záhadně zbohatli, vzali peníze na vklad pro takové šikovné obchody.

Vzhledem k tomu, že jsme v Kocourkově, není nemožné, že peníze na takové šikovné obchody vazala firma Key Investment z vkladů pražských městských částí, jejichž starostové následně skákali metr vysoko, když zjistili, že prachy jsou v prachu. Kdyby věděli, že jsou na účtu ministrů a jejich příbuzných, byli by zajisté v pohodě.

Kdyby pan Kocourek nechtěl oškubat manželku při rozvodu, mohl to udělat jako pan exministr Gross. Ten si s paní Šárkou svých milionů užívá v apartmánech po celém světě, buduje usedlosti a směje se do kamery jako prasklý komisárek. Takhle pana Kocourka hanba fackuje, že chtěl svoji zákonitou manželku oblafnout při dělení společného majetku v rozvodovém řízení. To je tedy na úrovni pana Paroubka, exmanžela paní Zuzany, ten jí také nabídla psa a byt, který byl její, a že jinak dobrý.

Kocourkovští právníci již v předstihu obhajují exmanžela Kocourka, že blafák na exmanželku je promlčen a nakonec to žádný prohřešek není, tak ať lid moc nestrká nos do exmanželových milionů. Chráníme si nos a nikam ho nestrkáme, protože víme, že jednak chtěl pan exministr oblafnout exmanželku, jednak stejně získal peníze sporným způsobem, a to díky svému ministerskému křeslu a působení v různých radách. Kdo má moc a páku, ten má i miliony. Kdo nemá jedno, ani druhé, nemá ani třetí, to už jsme pochopili. Prací se k milionům v Kocourkově nedobereme.

Rádi bychom si však poslechli celou story, jak se to s těmi miliony nakonec seběhlo, ale asi budeme muset počkat, co nám vyšetří švýcarští kriminalisté. Tady je totiž Kocourkov. Kdyby exministři nebyli tak odporní k panu Hušákovi, mohl jim zmanipulovat nějaký šikovný jackpot.

Takhle, když se všichni řežou mezi sebou, na sebe nakonec napráskají všechno. Velikou škodou však bude, že v Kocourkově se peníze nedohledají a nevrátí tam, kam patří, na příklad do pytle pro výplaty důchodů a financování jiných sociálních programů, ale nakonec nejen tam. Proč také, když věk odchodu do důchodu se podařilo tak šikovně odsunout do nedosažitelné vzdálenosti a státní důchody malé snížit a vysoké pro vyvolené zvýšit. Vítejme tedy v Kocourkově.

Mimochodem jedině v Kocourkově ministr poradí sociálně slabým na důchod si šetřit ještě někde mimo, ber kde ber. Mimo Kocourkov si takto šetří sociálně silní, aby jejich státní důchod, podobný státnímu důchodu sociálně slabých, z nich neudělal sociálně slabé, když na to po celý život nebyli zvyklí. Ti mají z čeho, proto si šetří mimo, a nemusí jim to radit ministr.

V Kocourkově skandály vysoké politiky neohrožují, drobné epizody se záhadně objevenými miliony na osobním účtu a záhadně ztracenými stamiliony ze státních účtů žádnému vysokému politikovi nohy nepodrazí, neboť opravdové a účinné protikorupční zákony se v Kocourkově nezavedou.

Kapři si rybník nevypustí a ti, kteří mohou korumpovat a z korupce profitovat, si přece ruce neurazí. A tak se v Kocourkově řídíme heslem „Lepší s máslem na hlavě nežli s koulí u nohy“, nebo také „Proti korupci bojujeme všemi prostředky, dokonce i korupcí“, případně „Plebs prská a korupce ve vysoké politice kvete dál.“ Vítejme v Kocourkově.

Obrázek perex: kclisen.cz 

 

 

 

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 10.11.2011 13:20 | karma článku: 33,61 | přečteno: 1456x