Václav Moravec v diskuzi s Vítem Bártou nebyl nestranným

Dnešní OVM (15.4.2012) začaly grilováním Víta Bárty moderátorem Václavem Moravcem. Moderátor by měl být nestranným, ale tentokrát se to panu Moravcovi po čertech nedařilo. Útoky moderátora proti Vítu Bártovy byly tak markantní, že až stojí za to hledat příčinu.

Zakopaný pes by snad mohl být v tom, že pozice Moravcova oblíbence ministra Pospíšila je ohrožena zájmem Víta Bárty kandidovat v Plzni na hejtmana. Tam totiž v ODS je členem ministr Pospíšil. Co má pan Bárta proti Pospíšilovi? Docel dost významného. Podezírá ho z toho, že stál za organizací puče ve Věcech veřejných.

Kdyby moderátor Moravec byl vždy profesionálně nestranným, nikoho by nenapadalo, že na ministra Pospíšila drží. Jenže diváci už mají svůj názor jak na Moravcovo stranění panu Pospíšilovi, tak i na útočnost proti panu Bártovi.

Navíc v dnešních OVM padl ještě jeden postřeh, který by pohotový moderátor nenechal bez povšimnutí, tedy pokud by byl nestranným. Mám na mysli poznámku pana Bárty na adresu Petra Tluchoře. Už proto, že pan Topolánek v poslední době prostřednictvím médií vystupuje proti panu Bártovi, už z toho důvodu neměla poznámka o panu Tluchořovi padnout pod moderátorský stůl.

Pan Moravec nejen že tentokrát nepokrytě projevil svoji averzi vůči panu Bártovi, ale co hůře – nevytěžil ho. A to ke škodě diváků v době, kdy se kolem Věcí veřejných děje tolik zajímavého, kdy se týmu Víta Bárty daří tlačit na vyšetřování kauz, které měly před pozorností veřejnosti uniknout včetně finančních balíků, na ně navázaných, kdy evidentně skončil fiaskem jeden odkrytý puč, zorganizovaný na Věci veřejné, kdy se vracejí do médií ti, co se již stáhli do pozadí (Topolánek), a kdy mizí do pozadí ti, co byli nadmíru akční při událostech, které cloumají s českou politickou scénou (Huml, Tluchoř).

Škoda, první dnešní host OVM byl zajímavý a obě strany – ta, co drží s ním, i ta, co jede proti němu, by si rády poslechly více nejen o tom, co jsem zmínila. Moderátor Moravec jim ale choutky vytěžit pana Bártu svým neprofesionálním přístupem překazil.

Zveřejněno na: http://janasimonova.blog.tyden.cz/clanky/5989/vaclav-moravec-v-diskuzi-s-vitem-bartou-nebyl-nestrannym.html

Obrázek v perexu: viz. ceskenoviny.cz 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | neděle 15.4.2012 19:43 | karma článku: 23,86 | přečteno: 1068x