Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

6. 8. 2011 10:34
Jinak bych viděl "gró" článku pana Okamury

ve "kvótách" zda tyto ano nebo ne a zda to něco řeší, nebo je to nesmysl. Nějak Ve vašem článku nevidím Váš názor. (Snad jsem to nepřehlédl.)

0 0
možnosti
MP

Martin V2

8. 8. 2011 15:59
Re: Jinak bych viděl

Jestli jsem to pochopil, tak její názor je -

Okamura je "píp".

Ženy jsou o hodně lepší než muži, jen je nikdo nemá rád (ani ženy).

0 0
možnosti
C

carolusI

6. 8. 2011 4:21
I mistr Okamura se někdy utne.

S tou statistikou máte pravdu. Ale s kvovótami má pravdu zase on. Takové kvóty by k ničemu dobrému nevedly. A nedostatek žen ve vysokých funkcích považuji spíše za plus. Vůbec totiž neplatí, že komu dal Pámbu úřad, tomu dal i rozum. Demence některých vysoce postavených mužů je až zarážející. Že se ženy do takové soutěže houfně nehrnou svědčí spíše v jejich prospěch. Prodrat se do čela úřadu či firmy vyžaduje pár nepěkných vlastností a vysoká inteligence mezi ně nepatří.

Nenuťme ženy, aby se z nich staly chlapice a účastnily se soutěží kdo dál dočůrá. Znám spoustu chytrých a schopných žen, které se raději věnují užitečnějším činnostem než soupeření s kariéristy.

3 0
možnosti
MP

Martin V2

5. 8. 2011 20:24
Krásně napsané

Teď již zbývá vysvětlit jeden drobný detail - žen je v ČR více než mužů. Proč nejsou voleny do vlády? Podle logiky by každá žena na kandidátce měla být raketově vystřelena do vedení stran a do vlády. Dále se divím, že neexistují "ženské" firmy, které by to podle autorky mělo být terno a takové firmy by patřily mezi nejúspěšnější na světě, taky se to nekoná.

A taková moje poznámka - pracovat ve firmě, kdybych věděl, že tam nejsem kvůli mým schopnostem, ale protože jsem se narodil s tím správným pohlavním ústrojím a ve správné, právě protěžované barvě, dost by mě to uráželo.

0 0
možnosti

jeanetka

5. 8. 2011 20:51
Re: Krásně napsané

Jednak v některých zemích ženy ve vysoké politice jsou, jednak zaměňujete příčinu za následek, takže se jádru pudla nedoberete, páč problém správně definovaný, je z půle vyřešený, kdežto špatně definovaný se nevyřeší nikdy. A ještě něco - pokud já argumentuji tím, že v ženách může společnost objevit velký potenciál, který zatím nevyužívá, pak nevytahujte jako protiargument něco o nějaké "ženské" firmě. Bylo by to "já o voze a vy o koze". JŠ

2 0
možnosti
KV

_-1-_

5. 8. 2011 19:44
Mně nevadí prakticky nikdo .....

..... né, že bych byl tak tolerantní .... pouze jsou mi ostatní ukradení.

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 8. 2011 18:38
Něco k zadupání do gulagu

Na jednoho šéfa je tak asi od 5 lidí až do několika tisíc lidí. Reálně ale šéfuje vždycky skupině tak do 20 30 lidí. Šéfové velkých firem nevelí jednotlivým dělníkům ale střednímu managementu apod. To šéfovství je vždycky strukturované. To snad víme všichni. Takže na jednoho šéfa máme tak průměrně něco mezi 10 až 20 podrřízenými. A v mnoha případech by ti podřízení chtěli strašně být na místě toho šéfa. To snad zná taky každej. Nejbolavější to jae asi na malém městě. Ale o to mi teď nejde. Prostě je to tak, včetně z toho plynoucích nepříjemností. A nikdo z chlapů většinou kvůli tomu nebrečí jako paní Šimonová, že je někdo zadupal do gulagu. Prostě nemůže být každý šéf. 

.,

Jenže to autorka blogu nevidí. Ona by chtěla, aby šéfovaly baby. No fajn. Tak nás ale musíte nejdříve zadupat do těch gulagů, když si to neumíte jinak předtavit, třeba poctivou soutěží. A když tak čty takové a podobné blogy, tak mám vážné obavy, že na to jednou dojde. Viz film Sexmise (skvělý polský film z 80. let).

0 0
možnosti
K

Kimmy

5. 8. 2011 19:01
Re: Něco k zadupání do gulagu

a ze je ta soutez "poctiva" - to mate od koho?

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 8. 2011 17:47
No to je tak.. -1-

Vážená autorko,

předesílám, že nemám vůbec nic proti schopným ženám. Ale mám velmi mnoho proti fňuknám, kňouralkám a věčným kverulantkám, které si snad myslí, že to co nevybojovaly, že si vykňourají.  A když jste nám tak hezky vysvětlila, jak jste lepší v psychologii než pan Okamura (já ho tedy rozhodně nemusím, protože mi připadá jako floutek namyšlenej), tak jistě chápete i následující souvislosti: 

.

1) Schopnosti ženského a mužského mozku jsou více méně stejné - samzořejmě i s těmi všemi statistickými odchylkami a průměry a kdesi cosi. To ale vůbec není to podstatné, co omezuje ženy ve vedoucích funkcích. Na to, aby se někdo do vedoucí funkce dostal, je nutné mít kromě IQ a podobných abstraktních nesmyslů taky docela obyčejnou lidskou (možná až zvířecí) vychcanost. To není o IQ, to je o sebejistotě a samostatném a někdy i rychlém rozhodování. A samozřejmě také o ochotě podstoupit rizika s tím spojená. Jiank můžete být blbec, co si plete boilery a broilery.

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 8. 2011 17:49
No to je tak.. -2-

Dlužno podotknout, že Jakěš nedisponoval ani kvalitami vůdcovskými, proto byla jeho blbost tolik vysmívána (a ostatní blbci byli za jednooké krále). 

.

2) Mužský mozek na rozdíl od ženského dostává úplkně jiné stimuly. A to hned od malička. Jsou mi tři roky, jdu na písek a musím se (i kdybych nechtěl) vůči ostatním klukům jasně vymezit. A čím dřív to udělám, tím dřív mám od nich pokoj. Jinak jsem na dosmrti otloukánek. To holčičky reagují jinak. Jak se jim něco nělíbí, hned jdou někam žalovat a očekávají ochranu. A to se s nimi pak táhne celý život. Ostatně co jiného než žalování tento váš blog je, že? A tohle samozřejmě spolu s celou řadou dalších podobných stimulů formuje mužský i ženský mozek už od těch nejmenších let. U holčičky stačí, že je krásná, a v životě se neztratí. U kluka je potřeba, aby něco opravdu uměl. Je to totiž pro něj životní nutnost. Jinak se nemůže v životě moc prosadit.

0 0
možnosti
DM

Aretta

5. 8. 2011 17:36
Zajímavý pohled:-)

K Okamurovi: v řídících funkcích málokdy najdeme lidi s vysokým IQ.... pokud tedy není doprovázeno patřičně vysokým EQ, což většinou není. Samotné IQ je danajský dar:-)

3 0
možnosti
AH

alex hart

5. 8. 2011 18:13
Re: Zajímavý pohled:-)

To bych skoro podepsal.:-)

0 0
možnosti
K

Kimmy

5. 8. 2011 16:02
Jak tohle vysvetlit muzum?

Velmi presne napsano... myslim, ze na celou zalezitost okolo kvot staci jedna vase veta

"muži ve své blízkosti naprosto nesnesou ženy, které by byly kreativnější a dynamičtější než oni sami." - tedy abych byla ferova, pak vyjimek jsem potkala, ale ne prilis....

nestestim zen je, ze neumi tahnout za jeden provaz, narozdil od muzu, a tim padem nemohou vyhrat, protoze zatimco se mezi sebou stekaji, muzi se smeji a zaridi se po svem... nicmene teorie o "schopnych vladcich lidstva" a "prumerne inteligentnich zenach" je ted opravdu ostudna, ja jsem tak daleko asi nedocetla, protoze jsem se zasekla uz u sekretarky vladnouci CEZu.

dekuji

2 0
možnosti
TS

tina.sola.nova

5. 8. 2011 16:45
Re: Jak tohle vysvetlit muzum?

R^!

0 0
možnosti
K

Kimmy

5. 8. 2011 15:59
Jak tohle vysvetlit muzum?

0 0
možnosti
X

xena123

5. 8. 2011 14:53
Jak již někdo psal

je to tím, že ženy jsou méně ambiciózní. Vinu tudíž nelze házet na společnost, ale na nedostatečnou ambicióznost žen.

0 0
možnosti
K

Kimmy

5. 8. 2011 16:07
Re: Jak již někdo psal

zeny nejsou mene ambiciozni - ale zeny narozdil od muzu jen velmi obtizne mohou byt zaroven ambiciozni a zaroven matkami... muzi nemusi volit mezi rodinou a praci, protoze jejich zeny se postaraji... muzu, kteri by toto byli ochotni delat, je podstatne mene, nez schopnych ambicioznich zen

vina je rozhodne na spolecnost, ktera nevytvari podminky, na muzich, kteri nesoudi objektivne dle schopnosti, ale subjektivne dle predsudku, a na zenach, ktere jinym zenam uspech nepreji, a ktere se nedokazou spojit a  pracovat spolu....

doplaci na to spolecnost jako takova a predevsim deti, ktere vyrustaji ve spolecnosti rizenou nezodpovednymi chamtivymi muzi, kterym vsechno projde, protoze jsou muzi a ti holt davaji prednost kamaradstvi a osobnim vyhodam pred spravedlnosti a zodpovednosti... (protoze v clanku o zodpovednosti mel pan Okamura zase pravdu, skoda, ze se jeho postrehy u zen tak velmi mijeji realitou)

1 0
možnosti