TOP09 děkuje panu Schwarzenbergovi a my děkujeme topce

Pan Miloslav Kalousek, dvojka strany TOP09, na 2. celostátním sněmu své strany oznámil, že se soudobý předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg rozhodl přijmout kandidaturu na post prezidenta České republiky, a vyjádřil mu za tak velkorysou obětavost poděkování.

 

Pan Schwarzenberg pronesl mimo jiné ke svým členům toto: „Nastane situace, kdy budeme platit daň za odpovědnou politiku a za reformy, které jsme prosadili. Po příštích volbách bude senát vypadat jako sicilské pomeranče, bude úplně oranžový, ale krásně tmavě rudý uvnitř. V takových okamžicích to zase začíná být zajímavé. A v takové situaci nesmí člověk kapitulovat. Musí jít do boje a ukázat, že TOP 09 je strana bojovná a chce ukázat, že nabízí alternativu. Je to stejně důležité pro republiku a pro naši stranu, když prokážeme, že umíme bojovat v nepříjemné situaci. Jsou časy, kdy se musíme jasně projevit a ukázat, že je TOP 09 bojovná."

Primitivnější občan s naivním uvažováním by očekával přednes nástinu nějakého národohospodářského plánu, podle kterého by budoucí pan prezident chtěl spravovat ČR tak, aby její občané od nově narozených mimin po umírající přestárlé, samozřejmě přes nezaměstnané, invalidy, pracující ve všech sférách, přes živnostníky i podnikající od kadeřnic po obchodníky s energiemi a strategickými surovinami, dokázali společně čelit světové finanční a ekonomické krizi a aby nebylo dopuštěno válcování 80% národa pod minimální mzdou růstem nákladů na běžný a každodenní život.

Předseda TOP09 jen projevil obavy, že oněch 80 % lidí se ve volbách přikloní ke stranám ČSSD a KSČM. Tolik to zajisté nebude, ale bude jich dost, to pan Schwarzenberg odhaduje asi správně. Za povšimnutí stojí jeho poznámka o bojovnosti a o nabídkách alternativ.

Samozřejmě půjde o alternativy ochrany jen pečlivě vybraných podnikatelů, respektive nastavení legislativy tak, aby bylo možné ulití jejich podnikatelských aktivit a zisků mimo ekonomický marast, který pan Schwarzenberg odhaduje, že zalije ČR. Tyhle alternativy jsou ale jen pro pár vyvolených. Mnoho ostatních, kteří ještě plavou hrdě s nosem vysoko nad vodou, nejspíše začnou v dechu také přikloktávat vodu, zatímco někteří, co zatím jen přikloktávají, se potopí.

Pan Schwarzenberg má vidinu, že po příštích volbách bude senát vypadat jako sicilské pomeranče, bude úplně oranžový, ale krásně tmavě rudý uvnitř. Proč nechce vidět tuhle alternativu? To jsou zase jiní, kteří mají tušení zlých stínů, že do voleb bude ČR vypadat jako bojiště sicilské mafie – krev, kam se podíváš, a všude kolem modré obličeje.

Je na čase poděkovat topce a jejím hlavním protagonistům za projevy bojovnosti, prosté jakékoliv vize do budoucnosti pro většinu národa, prosté národohospodářského výhledu a plánu, ale bohaté na asociální omezení hlava nehlava pro ty, co nemají páku bránit se v mafiánských klanech. Je na čase topce poděkovat a udělat pápá. Nemyslím si, že by měli udělat pápá jen ti, co je společnost označuje za socky.

Topce pápá by měli udělat i ti, kteří chtějí podnikat s čistým štítem, nekomplikovaně a bez obav, že se najednou schválí nějaká novela, která je pošle přes palubu, zatímco konkurenci, zjevivší se odněkud náhle a nečekaně, dá zelenou v jejich oboru podnikání.

Topce poděkovat a udělat pápá by měli i ti, kterým leží na srdci podivné souhry náhod kolem obchodních triků pana Kalouska a neustále opakované vysouvání zpod koberce a zasouvání všelijakých kauz kolem páně Kalouskovy osoby.

Návrhem pana Schwarzenberga na boj o prezidentský úřad strana TOP09 jen dokreslila, jak hluboko je zakotveno v jejím stranickém programu pohrdání občany a nuda z politiky ostatních, koaličních nebo i opozičních politických stran. Tradiční sladké pochrupkávání pana Schwarzenberg a jeho červené ponožky při nikoli nevýznamném politickém setkání vyslaly signálů občanům i politikům nad hlavu.

Kromě toho je nejvyšší čas začít uvažovat, koho si volíme do politiky, nikoli koho z něj udělá PR agentura ve spojení s lobbisty. A hlavně – nezapomenout takovým stranám, jakou se představila TOP09, nebojácně poděkovat a bojovně udělat pápá.

Autor: Jana Šimonová | neděle 23.10.2011 15:50 | karma článku: 37,33 | přečteno: 1961x