Těžké zrození Evropské romské strany asi skončilo potratem

Jde, možná už jen šlo o novou romskou stranu v Ústí nad Labem. Její zakladatel a pokladník Jan Horváth z Prahy totiž zmizel i s penězi, které vybral před čtrnácti dny od uchazečů o vstup do této nové politické platformy. Příznivci nově vznikající Evropské romské strany se mu prý marně pokoušeli dovolat na jeho mobilní telefon. Poté, co pochopili, že neuspějí, zanechali mu alespoň několik vulgárních SMS-ek. Možná mu raději měli vzkaz osobně přijít napsat mačetou za ucho, aby si pro příště lépe zapamatoval, že co není jeho, nemá právo si přisvojit a pláchnout s tím kdo ví kam.

 

Mária Ratyániová z Předlic se prý netajila zklamáním, že pokladníka nemohla, jak původně zamýšlela, ukázat dětem. Obyvatel Ústí nad Labem Ján Minár však nepropadl skepsi a ke zklamaným příchozím opakovaně provolával heslo: „Založíme si jinou romskou stranu.“

Mediální odborník Michal Stein je ale toho názoru, že strana založená na etnických základech nemá v České republice tradici a dle jeho názoru tedy ani nemá šanci na úspěch. Poté, co zmizel pokladník i s penězi, se jeho slova v krutou pravdu obrací.

Michal Stein se také domnívá, že v ČR není prostor pro takovou politickou stranu a vizi a kromě toho nový politický subjekt potřebuje nějaké větší finance, neboť přece nemůže vyžít z členských příspěvků lidí, kteří jsou sami v sociálně nedostatečné situaci. A to ještě nepočítal s tím, že pokladník zmizí i s tím málem, co se podaří na sociálně slabých vybrat.

Michal Stein bude asi docela koumák, protože přispěchal s podnětnou myšlenkou, že by se spíše mohl prosadit nějaký romský kandidát na hlasovacím lístku nějaké větší politické strany.

Nakonec, pokud si ho v té straně nezvolí za pokladníka, proč ne? Kvalifikace zloděje se hodí za každé situace. Jen je důležité nezdefraudovat čerstvě vybrané členské příspěvky, ale trpělivě a v klidu počkat až na státní zakázky.

Projekt nasazení Roma na kandidátku jakékoliv politické strany ale boří odvážnou myšlenku, že kdy budou Romové užiteční Romům, a znovu podporuje myšlenku, že Romové budou okrasným a zpěvným ptactvem v zahradě sousedově, ať soused chce nebo ne. To je ovšem na bíle dni, že soused po záchvatu prvotního nadšení ze zpěvného ptáka chvíli vydrží a poté, co mu opeřenec oďobe a pokálí celou zahradu a svým pokřikováním nedá spát, sebere odvahu a majzne ptáka něčím po palici, ať má od něj konečně zase jednou pokoj.

Pro nevěřící Tomáše, aby věřili, že i tohle se může stát, uvádím zdroj informace: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Romove-zalozili-stranu-a-uz-maji-problem-Zmizel-jim-pokladnik-i-s-penezi-222538


"Autor článku, dnes již bývalý spolupracovník Václav Prokůpek, opakovaně ujišťoval, že z akce jsou pořízeny jak audio, tak fotografické záznamy," napsaly Parlamentní listy. "Po informacích zejména ze strany Patrika Bangy a Františka Kostlána, stejně jako vlastní cestou, došla redakce k závěru, že materiál byl vylhaný a autor si téměř vše vymyslel." Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/parlamentni-listy-se-omluvily-za-lzivou-zpravu-o-romech-jez-okradl-pokladnik-1xo-/domaci.aspx?c=A120210_131857_usti-zpravy_oks

"Autor článku, dnes již bývalý spolupracovník Václav Prokůpek, opakovaně ujišťoval, že z akce jsou pořízeny jak audio, tak fotografické záznamy," napsaly Parlamentní listy. "Po informacích zejména ze strany Patrika Bangy a Františka Kostlána, stejně jako vlastní cestou, došla redakce k závěru, že materiál byl vylhaný a autor si téměř vše vymyslel."  citace z Idnes.cz dne 22.2.2012

Autor: Jana Šimonová | pátek 10.2.2012 9:03 | karma článku: 14,98 | přečteno: 1147x