Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

omalovánka

13. 4. 2011 17:56
Na co ještě budeme čekat?

S článkem mohu souhlasit a dát karmu, což jsem také učinila a tím to momentálně končí. Nebo věříte,že je v tomto státě vůle něco změnit k lepšímu? Že naše soudnictví, které se ohání nezávislostí (a tak by mělo i rozhodovat) není poplatné politické vůli? Že za peníze se i v budoucnu bude smět vše,včetně zakoupení titulů na VŠ? Před chvilkou jsem si přečetla blog Michala Colona. Podle fotky je to mladý  člověk a jeho názory jsou velmi radikální,ale musím přiznat (vzhledem k mému vzrůstajícímu znechucení s děním v tomto státě),že s nimi  souhlasím. A pokud bychom mohli aktivně něco změnit k lepšímu, rozhodně bych pouze nepřihlížela !

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 4. 2011 17:49
Heslo: PRAVDA VÍTĚZÍ

...bylo novelizováno na: PRAVDA JE TO, CO ZVÍTĚZILO;-)

0 0
možnosti

ja-sim

13. 4. 2011 18:04
Re: Heslo: PRAVDA VÍTĚZÍ

;-D JŠ

0 0
možnosti

jrc

13. 4. 2011 15:04
Karma!

Tak ti nevím, kde se ten Cibulka schovává!;-D

0 0
možnosti

ja-sim

13. 4. 2011 16:06
Re: Karma!

Cibulka dvakrát: 6 medvědů s Cibulkou a Cibulkovy seznamy - ten je tam ale možná má, neověřila jsem to :-) JŠ

0 0
možnosti
D

duhacenzor2

13. 4. 2011 12:53
Autore,

pokud budou ministři a poslanci doživotní, neodvolatelní a nezávislí, jak myslíš, že to asi v takovém státě dopadne? Pokud jsou v naší zemi soudci doživotní, neodvolatelní a nezávislí, navíc ještě dle našich médií i řady oVčanů neomylní a vždy je musíme respektovat, co se asi zákonitě stane? Jen to, že každá moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně, poznatek starý jako lidstvo samo. Dokud nebudou soudci odvolatelní a nebudou mít časové omezený mandát funkce, jako má zákonodárná i výkonná moc, nemá smysl mektat o nějakých etikách, školách apod. ,těch to totiž není.P:S: Mimochodem pokud budeš ty nebo já v postavení doživotního, neodvolatelného, nezávislého a neomylného soudce je 99% pravdpodobnost, že si smočíme také, jsme jen lidé.

0 0
možnosti

ja-sim

13. 4. 2011 12:55
Re: Autore,

každá moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně - vytesat do kamene, souhlasím, JŠ

0 0
možnosti
B

Bezkyd

13. 4. 2011 12:41
špička ledovce

V jedné věci týkající se české justice se velmi zásadně mýlíte. Zřejmě většina „těch nepodstatných“ bude v pořádku - opak je pravdou - tyhle velké kauzy, probíhající za zájmu médií mají aspoň jakousi šanci na to, čemu se říká spravedlivý proces. A teď mám na mysli pouze formální úroveň jednání soudu. Pokud je přítomna veřejnost a novináři, dostanou účastníci aspoň šanci mluvit, advokáti klást otázky, protokoly bývají aspoň zhruba přesné. Ale stejně jako u ledovce vidíte jen špičku. Kdokoliv, kdo jde k soudu prvně obvykle reaguje s naprostým překvapením, že jej tam ale vůbec nenechali říci, to co říci chtěl. Jenže dokud tam nejde, tak tomu nevěří. A protože veřejnost až na pár kauz na to, kdo a jak u nás soudí kašle, protože má pocit, že se jich to netýká, je to takové, jaké to je. Ale jedna věc je jistá, kriminály a blázince jsou plné lidí, kteří si mysleli, že jim se nemůže nikdy nic stát.

0 0
možnosti
AA

Saša

13. 4. 2011 12:36
Nepozbudou platnosti,

to je nesmyslná představa.

Rozsudky se stanou nicotnými. Jakmile se prokáže, že člověka neodsoudil soudce, ale nějaký člověk nesoudce, hledí se na rozsudek, jako by nikdy nebyl vydán. A to z moci úřední bez jakékoli nutnosti nicotnost nějak vyhlašovat.

Je úplně jedno, jestli tím nesoudcem byl cukrář z cukrárny za rohem nebo právník pobírající mzdu od ministerstva spravedlnosti. Prostě to nebyl soudce a tak papír, který napsal, není rozsudkem, i kdyby tak byl nadepsán zlatým písmem.

0 0
možnosti