Romské hordy jako nástroj manipulace cenami realit a Čas

Problém soužití s nepřizpůsobivými občany, čili řečeno bez obalu s Romy, který za posledních 20 let nabobtnal do neúnosných rozměrů, může zavdat příčinu k zamyšlení, zda kliky, obchodující s realitami, nezneužívají romské hordy k manipulaci cen nemovitostí.

 

Daly by se ceny realit v lokalitách manipulovat způsobem, načrtnutým výše? Zřejmě daly. Jak? Na příklad tak, že obchodník s realitami sestěhuje romské hordy do lokality, z níž, nebo činžovního domu, z něhož, potřebuje vypudit starousedlíky třeba proto, aby byty či reality vyspravil a prodal za daleko vyšší cenu, než za jakou je pořídil.

V první fázi tedy do několika volných bytů nastěhuje romské hordy, vypuzené pro neplatičství v podstatě odkudkoliv. Romské hordy znechutí bydlení starousedlíkům tak, že oni dobrovolně a poměrně urychleně dají výpověď z nájmu a odejdou.

Mají-li starousedlíci k bytům a domům vyhlédnuté lokality vztah jakožto majitelé, pak sice vydrží déle a tvrdohlavěji bojovat s romskými hordami, ale nakonec kapitulují a hodně pod cenou prodají svoje nemovitosti tomu podnikateli, který na tuto příležitost číhal a trošku jí pomohl nastěhováním romských hord.

Něco podobného se dříve dělo na příklad s nastěhováním štěnic. Štěnice ale přece jenom jde vyhubit a navíc je trestné naschvál a s postranními úmysly infikovat byt štěnicemi. Tudy tedy cesta nevede. Nastěhovat romské hordy kamkoliv trestné není. Bodejť by bylo, když romské obyvatelstvo je na stejné úrovni v zákoně jako majoritní obyvatelstvo, a tudíž ani jejich nastěhování kamkoliv nemůže dát podnět ke zkoumání nějakých bočních úmyslů.

Přesněji řečeno, doma v kuchyni si každý o bočních úmyslech může zkoumat v kruhu rodiny docela svobodně, ale veřejně vystoupit s takovými názory na příklad v žalobě si netroufne kvůli možnému nařčení z xenofobie a rasizmu.

Poté, co podnikatel s realitami si připraví realitu či lokalitu s romskými hordami cenově podle svých představ, sám bez pomoci státu, policie a soudů jednoduše romské hordy zase vystěhuje jinam. Ostatně nejspíše pro neplatičství a problémy v soužití se spoluobčany.

Po vyčištění lokality nebo jen činžovního domu od romských hord, nemovitosti opraví a prodá je se slušným podnikatelským vývarem.

Tento podnikatelský záměr není můj vlastní, nekladu si proto žádné nároky, pokud jej někdo odkouká. I já jsem metodu sestěhování romských hord do lokalit odpozorovala.

Pokud si někdo láme hlavu, kam nakonec s romskými hordami, pak připouštím, že problém, již dříve v historii popsaný nerudovskou otázkou „kam s nimi“, na své vyřešení bude čekat stejně trpělivě, jako trpělivě podnikatelé s romskými hordami manipulují ceny nemovitostí a čekají na své příležitosti.

Tady nepomůže onen známý návod „necháme to vyhnít“, protože fakticky nejde o nějaký vřed podle Čunka, ale spíše o časovanou bombu. Nechce se tomu věřit, ale vypadá to, že čas se už odpočítává.  Kromě toho, jak se také historicky prokázalo a mnohokrát potvrdilo, v čase cestovat zpátky nelze, a to ani tehdy, kdy se množí báchorky o superrychlém neutrinu, předbíhajícím čas.

Odpočítávání časované bomby běží pro všechny stejně, pro romské hordy, majoritu, jiné minority i pro Cikány, kteří splynuli s majoritou, podnikatelům s realitami i jejich nájemníkům. Nám všem čas běží stejně rychle a neúprosně.

Člověče, neptej se, komu běží Čas. Nám všem běží.

 

Autor: Jana Šimonová | středa 28.9.2011 14:15 | karma článku: 31,06 | přečteno: 4388x