Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pulnicek

30. 1. 2012 14:26
Kašlu na to

..jestli je to kšeft, vždycky je to kšeft pro někoho-překvapivě..

Mě zajímá to, jaká je úroveň kursů a ta je dle mé vlastní zkušennosti je nízká

a z dokladem z takové rekvalifikace se můžete jít akorát vyfotit...

Do kurzů se naženou bezhlavě všichni, kdo jsou aspoň gramotní a bez ohledu na to zde jste v registraci rok nebo 20 let...

0 0
možnosti

pulnicek

30. 1. 2012 14:29
Re: Kašlu na to

Nějak mi utekl závěr :

Takže by se měli vytipovávát  ti co mají za se´bou spousty let práce a u nichž se tedy bude vědět že pracovat chtějí a za peníze ušetřené za ty co pracovat nechtějí pořídit kursy opravdu kvalitní a s certifikátem který něco znamená.

0 0
možnosti
IJ

India

21. 1. 2012 11:08
Paní Šimonová,

ode mě máte opět karmu. Když jsem byla nucena evidovat se na ÚP, byla jsem pod hrozbou vyřazení tlačena do kursů, na které mám VŠ vzdělání, takže jsou pro mě zbytečné. Až pod pohrůžkou, že si budu stěžovat a že chci vše písemně, mě pracovnice ÚP nechala být. Jen pro zajímavost - jednou z nabídek bylo získání "počítačového řidičáku pro začátečníky", s jehož získáním by se mi prý po 2 měsících otevřely brány všech IT firem - jeho odmítnutím budu potrestána vyřazením z evidence. Nakonec musela přiznat, že jen potřebuje "doobsadit" kurs, který dotuje EU. Vydíráním nic nezmohla - nebudu se vzdělávat na něco, co ovládám perfektně. Měla jsem zájem o kurs kadeřnice, ale ten je prý "obsazený" rok dopředu! Kde je chyba? :-/

1 0
možnosti
KK

katastrofální krupobití

21. 1. 2012 11:25
Re: Paní Šimonová,

Že by ve využitelnosti vašeho VŠ oboru? Nebo nedejbože přímo ve vás?

2 0
možnosti

jrc

20. 1. 2012 13:19
Rekvalifikace je výborná a potřebná věc.

Ve skutečnosti jde o to, jaké rekvalifikace se poskytují a na jaké úrovni.

Rekvalifikant, který se neuživí, ani nesežene práci, nic nezíská a stát taky.

Problém je v tom, že úřady práce poskytují nejlevnější rekvalifikace a to v oborech, které nejsou na pracovním, či soukromém trhu žádané.

O tom, že rekvalifikačním firmám, jde především o svůj zisk, nelze pochybovat a jejich odměna by měla být vázána na uplatnění jejich absolventů na trhu. To je potřeba řešit a rovněž podvody, které se kolem rekvalifikací točí.

Karma!R^

1 0
možnosti
JV

Žadatel

20. 1. 2012 16:46
Re: Rekvalifikace je výborná a potřebná věc.

Krom toho, co jste již uvedl, se rekvalifikant v jakémsi "rychlokvašáckém" kurzu alá plzeňská práva, stejně nic nenaučí. Rekvalifikace je stejný podvod jako tomu bylo u plzeňských rychlokvašek.

0 0
možnosti
PK

repanak

20. 1. 2012 10:10
Paní Šimonová,

určitě nejste daleko od pravdy, dobrej kšeft je "také" třeba zaměstnávání invalidů (může být i fiktivní) - berou dva tácy + povinné masáže, dva tácy se zaplatí za zdravotní a sociální pojištění a čtyři tácy má "podnikatel". A stát těch osm klacků zacáluje.

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIII

20. 1. 2012 9:42
Blablablabla

Žádná komise nic nerozpouštěla ... muselo proběhnout klasické výběrové řízení podle zákona o veřejných zakázkách, protože to požaduje samotný Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Mimochodem, ta Metodika OP LZZ je daleko konkrétnější a tvrdší než samotný zákon.

Jinak firem, které se zabývají rekvalifikacemi, je celá řada ... zeptejte se jich, co je to za pakárnu.

2 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

20. 1. 2012 10:41
Re: Blablablabla

Glocke Marku, 23x banovanej., OP (XYZ  dosaď libovolná písmena, co určují název programu) jsou přehlídkou zbytečně vyhozejch peněz za nic, jejichž hlavním úkolem je odklonění "bruselských" peněz do těch správných rukou (hlavní poslaání), či podpora zbytečného podnikání (jako maskovaní hlavního poslání)  a v lepším případě je to jen propagace Brusele.  Janička má ve své podstatě pravdu, protože výběrování řízení lze vždy upravit tak, aby vyhovovala předem vybranému zájmci a o konkrétní nekonkrétnosti všech OP(XYZ) vím své. Užitečné výdaje jsou max. do 20 %  (běžně to odhaduji tak na 10%) a zbytek je podporou zprostředkovatelů, firem o jejichž činnost by jinak nebyl zájem a to z důvodu zbytečnosti nebo nadměrného předražení a minimálně 10% jde vždy na propagaci Bruselu. Chce se to dívat na problém "otevřenýma očima" nikoliv pohledem subjektu, který dotaci dostal. K vystřízlivění dochází v období podávání vyúčtování. Spousta lidí chce buďto "vyvraždit" Brusel nebo skákat pod metro.

3 0
možnosti
W1

Woren 1

20. 1. 2012 9:38
Je to dobrý kšeft,

o tom není pochyb. Kdysi jsem se podobného kursu účastnil (pořádal Úřad práce -Malé a střední podnikání) a bylo to velmi úsměvné. Pouze asi jedna třetina lektorů byla pro absolventy nějakým přínosem. Docházela tam například jako lektorka ředitelka OSSZ, zpravidla s hodinovým zpožděním, někdy nedorazila vůbec. Pokud tedy náhodou dorazila, byla absoblutně nepřipravená a kromě obecných, všeobecně známých frází, neměla co říct. Dokonce ani nevěděla, jaké v té době bylo minimální pojistné atd. (Pak jí někde v obchodě chytli při krádeži a vyhodili). Takže celkové vyznění kursu šlo do vytracena a všichni jsme nabyli shodně přesvědčení, že začít podnikat může jen velký dobrodruh či blázen. Pokud tedy budeme dělat takovéto "rekvalifikace", jsou to peníze státu vyhozené do kanálu !!!

0 0
možnosti

turbosurf

20. 1. 2012 13:23
Re: Je to dobrý kšeft,

povedená lektorka :-) JŠ

0 0
možnosti
G

gunny

20. 1. 2012 9:29
dobré téma

R^

0 0
možnosti
Z

zeman

20. 1. 2012 9:21
Konečně něco nového a neotřelého.

Částečně vám dávám za pravdu. Na druhou stranu si dovolím tvrdit, že rekvalifikace jsou pro společnost potřebné a mnohým lidem pomohly. A k těm ziskům, už to dávno není to, co to bývalo. Ale ještě pořád se vyplatí tyto firmy vlastnit. Tím, že to není hloupé, ani populistické téma, tak neočekávám moc velkou karmu, ani čtenost. Dávám karmu za něco nového a nepopulistického.R^

0 0
možnosti
Z

zeman

20. 1. 2012 9:28
Re: Konečně něco nového a neotřelého.

P.S Kéž bych se v té karmě a čtenosti spletl, článek si vysoké hodnocení zaslouží.

3 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.