Proč ty fronty na úřadech práce kvůli dávkám? Zítra už nebudou?

Jde snad o mediální bublinu? Nebo o snahu postavit postižené do světla hrabivců a vypočítavců? Či snad je prezentovat jako všechny postižené psychicky? Copak se kdy nárok na sociální dávky musel vyřídit nota bene v prvním úředním dni v měsíci?

 

Něco mi na tom mediálním humbuku kolem front na vyřizování sociálních dávek pro hendikepované nesedí. Jednak snad rozeznají frontu na úzkoprofilové zboží, kterého je pouze deset kusů, od produktu, který je k mání pro všechny potřebné, kteří prokážou svůj nárok, což jsou sociální dávky a podpory od státu, definované zákonem.

Jestli skutečně někdo v dešti a ranní špičce žene na úřad práce odevzdat vyplněné formuláře a zkontrolovat úředníky, zda údaje správně zadávají do počítače, pak bych si na adresu takových dovolila připodotknout, že náš stát ještě nekrachuje.

Chápu, že hendikepované obchází hrůza po Hyde Parku, v němž ministr Drábek slíbil v případě krachu státu zkrátit, ba i zrušit výplaty důchodů a sociálních dávek všeho druhu, aby bylo možno zachovat platy a odměny státní správy, hlavně pak saturovat tučná konta ministrů a jejich oblíbených poradkyň, ba i poradců, ale žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří.

Dokonce je naděje, že i ministr Drábek vychladne, nebo bude i se svou kaší, respektive TOP 09 odsunut na vedlejší kolej. Důležité ale je, že měsíc leden má, považte, 31 dní. To únor, vážení spěchající na vyřizování sociálních dávek, ten je jako naschvál nejkratší. Máme my to ale štěstí, že rok začíná lednem a ne únorem.

Na adresu mediálních štváčů, kteří se rozhodli týrat veřejnost postižených i nepostižených hoaxy o přeplněných chodbách úřadů práce a úplně neschopných a zmatených úřednících, kteří z kraje roku nevědí, co dělat, jak na to a co říká zákon, bych poznamenala, že témat k zaujetí publika je více a že vzít si na mušku hendikepované byl podpásový a poněkud pokleslý čin, který jim společenské mínění časem spočítá.

Autor: Jana Šimonová | středa 4.1.2012 12:35 | karma článku: 21,84 | přečteno: 810x