Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

TondaN

19. 3. 2012 22:07
daň ze mzdy

hore.a je to!!

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

19. 3. 2012 16:50
Zajímavý je rovněž vliv zvyšování nižší sazby na inflaci

a na skutečný spotřební koš běžného člověka. U inflace to dělá vcelku málo, protože ta se počítá ze všeho a Mercedesy resp. transformátory a lokomotivy zase tolik nezdražují. U spotřebního koše se to ovšem promítne katastrofálně, čím chudší člověk, tím více jej to ničí - a proto se šetří právě takto a nijak jinak Rv

1 0
možnosti

jeanajea

19. 3. 2012 17:12
Re: Zajímavý je rovněž vliv zvyšování nižší sazby na inflaci

samo - ten nejchudší se také neumí, totiž vůbec nemá jak bránit, kdežto finanční oligarchie by s vládou zacvičila jenadvě, kdyby měla něco odskákat ona, JŠ

0 0
možnosti
LV

baloun

19. 3. 2012 15:02
Každou daň zaplatí v konečném důsledku

spotřebitel.

DPH má několik základních výhod oproti např. dani z příjmu. Vybírá se kontinuálně, dobře se prokazuje, je vybírání je několikanásobně efektivnější, než u daně z příjmu a nelze ji odklonit do daňových rájů.

Já bych byl velmi rád, kdyby DPH nahradila daň z příjmu.

0 0
možnosti
D

Draggo

19. 3. 2012 15:15
Re: Každou daň zaplatí v konečném důsledku

a jeste jednu vyhodu ma, tentokrat pro ty, co ji plati -da se pripadne platit jinde, kde je nizsi.:-P

0 0
možnosti
PK

ahaswer

19. 3. 2012 14:29
Souhlasím s tí, že se jedná spíš o kouřovou clonu

a navíc asi nevadí tolik růst DPH - o jejím nárůstu se mluví už déle.

Spíš vadí růst daně z příjmů FO a potenciální opatření v záloze,t.j. zdanění majetku, majetková přiznání a pod...S tím Něčasovi kolegové a jejich sponzoři nepočítají a z toho mají strach.

2 0
možnosti
PH

petrph

19. 3. 2012 13:45
tahle otázka je mnohem složitější

Pochopitelně že máte pravdu v tom, že "že si (vládní) politici zajistí pevnější pozici. Jenomže, akurát a to pouze do příštích voleb, a ty už jsou nebezpečně blízko, za dva roky. Což je pro silnou celonárodní stranu, založenou zvláště na podnikatelské sféře, která musí umět plánovat, nebezpečně brzo. Mezitím už   ztratila svou podporu v zastupitelstvích obcí,na podzim opět jí nezíská podporu v krajích, za rok přijdou o pravicového prezidenta. A za další rok přijdou i o podporu ve vládě.

Čili, otázka strany jako takové stojí, jak potom bude prosazovat svůj  vliv,své zájmy a ambice.A odpověď -nijak-protože Nečas prohospodaří veškerou důvěru a podporu veřejnosti ve prospěch svého politického dožití po boku Kalouska,je asi moc nepotěší.

Samozřejmě ,druhá otázka zní, jak si vlastně i ta ODS to útočení představuje.Zda najde tolik síly aby se Nečasovi přímo postavila, odvolala ho, sama vyvolala předčasné volby a nabídla občanům i sama sobě nějakou reálnou změnu.Asi těžko

0 0
možnosti

jeanajea

19. 3. 2012 14:31
Re: tahle otázka je mnohem složitější

dík za poznámky, také si nad tím hlavu lámu, JŠ

0 0
možnosti
PV

petrs51

19. 3. 2012 13:08
Nesmíte věřit novinářům všechno.

Tohle dělají z velkou oblibou, že napíší článek a čekají kdo se k tomu vyjádří a začnou splétat pomluvy a kecy neukojených přání. V neděli bude zase Moravec volat z obrazovky "o čem se mluví". Oni si témata vymýšlí, potřebují, aby se to tady hádalo, protože klídek nepotřebují o čem by se psalo a kdo by kupoval noviny.

3 0
možnosti

jeanajea

19. 3. 2012 13:21
Re: Nesmíte věřit novinářům všechno.

no, právě :-) JŠ

1 0
možnosti