Pražští zastupitelé vystavili faktury za bezdomovce. Kam je pošlou?

Plaťte nám za bezdomovce, vyzývá kraje Praha, čtěte a divte se. http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/37270-platte-nam-za-bezdomovce-vyzyva-kraje-praha/ Kdyby to zpíval Jarek Nohavica, byl by to skvělý nápad na písničku o mazanosti Pražanů, kteří rádi mezi své obyvatele přijali na příklad z Moravskoslezského kraje Magorku, Marušku (Rottrovou), Bróďu (Brodského) a mnoho jiných, ale odmítají bezdomovce, respektive ty, co se přistěhovali do Prahy za prací, ale ztratili ji a zůstali bez domova.

 

Pražané by chtěli, aby za bezdomovce platil hejtman kraje, odkud bezdomovec pochází. No jo – ale kde se narodil? A kdo za to může, že přišel o práci, finance a schopnost platit za bydlení? Kdo tedy by za něj a jakou částku platil? A kolik Praha zaplatí hejtmanům za ty šikovné, co přišli do Prahy a stali se bohatými úspěšnými?

Celé je to podivné. Něco takového snad nemůže napadnout střízlivého, leda Jarka Nohavicu, a ten zase nebývá tak moc střízlivý.

Magistrát města Prahy eviduje nejvíce bezdomovců z Moravskoslezského, Středočeského a Ústeckého kraje a prý starost o ně je tak nákladná, že ji pražská pokladna neutáhne. Předpokládám, že jako další Praha vysídlí důchodce, kteří se v Praze nenarodili. Co s nimi? Daně neodvádějí, jen čerpají zdravotní péči v pražských zdravotnických zařízeních a jezdí zadara v prostředcích pražské MHD.

Prosím pěkně, a Karel Gott by mohl zůstat, když jezdí svými vozy, bydlí ve svém a na vážnější operaci neváhá zajet do Německa?

Je to opravdu hloupý nápad vystavit faktury za bezdomovce hejtmanům jiných krajů a do Prahy zvát jen podnikatele a státní úředníky, přirozeně nezadlužené, a jen ty šťastlivce, co na ně nikdy neskočí exekutor, a tedy možné vlastní dluhy je nevyženou z bytu pod most.

Kdyby s tím vyrukoval Jarek Nohavica, ráda bych si poslechla, jak se to bude organizovat. Ale že s tím přišli politici, je mi líto peněz vyhozených na platy za jejich práci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | neděle 6.11.2011 19:19 | karma článku: 23,26 | přečteno: 1086x