Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Juraj 1

29. 11. 2011 20:44
všechno má svoji posloupnost

začalo ta ideálem nekončícího rozvoje, udržitelného rozvoje a myšlenkou, že to hlavně musí zařídit stát, politici.

Stát bytněl abytněl (viz mandatorní výdaje!!!) , jsme zdaněni více jak 50 %, stejně stát nestíhá plnit, co předvolebně slíbil. A stíhat nebude. Bonmot, že politik musí lhát, aby mohl být zvolen asi platí.

Následkem obrovských toků peněz  "veřejných, státních" už je blizoučko k tomu, aby někoho napadlo si něco přesměrovat. Do toho lžoucí politici, a kdo lže i krade, jak nás učí mudrosloví- a tunely jsou zde. Ale za státních peněz to jde v pohodě, svoje prachy si pohlídá v pohodě každý sám a nikam si je nenechá posunout.

Ano, bohužel, nemusím ho, ale on má bohužel pravdu.

Kdyby stát byl opravdu minimalistický, nebylo by tak lehké krást.

0 0
možnosti
K

krllo1

29. 11. 2011 21:14
Ne začalo to ideálem nekonečného zisku.

A o mandatorních výdajích pouze ideologicky plácáte. Většinu tvoří důchody a ty nemají co dělat ve státním roupočtu. Ty jsou tam jen proto, aby si v nich stát půjčoval a nevracel.

Ty mají být v pojišťovně, protože je to důchodové pojištění a ne důchodová daň.!!

0 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

29. 11. 2011 17:52
..

R^R^R^R^

1 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 11. 2011 16:15
No jo, ale

1. Za dluhovou krizi může populistické (a v tomto smyslu zbabělé) chování politiků. Ono totiž miliónkrát nic umoří etát víc, než několik mediálně slavných kauz.

2. Ano. Byl to mýtus (socialistický - i v kapitalistických státech) o tom, že to hlavní je zvyšování životní úrovně. I na dluh. Je to stejný mýtus, jako že zvýším životní úroveň dovolenou na Kanárech - na dluh.  Kromě zadlužování státu vláda totiž nijak ke zvyšování úrovně přispět neumí. Umí však zabránit velkému mimořádnému poklesu - pokud stát nezadluží.

3. No - projev byl pro odborníky, kteří té zkratce rozuměli:  státní dluhopisy přestaly být investicí bezpečnou "absolutně". Přesto investice do státních dluhopisů jsou bezesporu bezpečnější, než úložky do bank a jejich produktů (včetně pojištění). Pokud krachne stát, krachnou i jeho banky. Takže pan Kalousek nikomu nic nezamlčel.

4. U hendikepovaných měl ministr financí zajisté na mysli finanční odpovědnost. Tu stát věru nemůže nést na všechny obyvatele.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

29. 11. 2011 17:09
Re: No jo, ale

Doporučujem zo záznamu ( až bude k dispozícii ) pozrieť vystúpenie pána Zeleného "Dluhová krize je systémové selhání". Veľmi poučné.

V skratke. Systém ako je nastavený sa dostal do slepej ulice. Na začiatku likvidoval nástup technológií prac. príležitosti v poľnohospodárstve. Zamestnanosť sa preliala do rastúceho priemyslu. Časom technológie a globalizácia začala likvidovať miesta i tam a tie sa preliali do služieb. Nástup informatiky ich začal redukovať aj v službách, štát ich teda presmeroval do bobtnajúcej štátnej správy. Lenže tá nevytvára hodnoty, začalo sa teda žiť na dlh. K tomu samozrejme finančný systém, ktorý úplne otočil svoju podstatu a zo služobníka sa stal diktátor. V súčasnosti zadĺženosť presiahla mieru splatnosti a nie je možné vytvoriť nové odvetvie pre pracovné príležitosti. Nastáva koniec systému a vyvstáva potreba radikálnej transformácie spoločnosti pokiaľ má fungovať ďalej.

1 0
možnosti
M

MPoks

29. 11. 2011 15:32
Býk je nebezpečný zepředu,

kůň zezadu, Kalousek ze všech stran. Je to namyšlený narcis, který má povahu chameleona a dovede se přizpůsobit všemu. Žije si ve svém skvělém světě zcela održený od reality a když někdo protestuje proti tomu co on a vláda dělá, tak to nechápe, protože v jejich světě je to úplně v pořádku.

Navíc je ekonomický génius. Podle údajů MF se platí 70 mld ročně na splátky úroků st. dluhu. A proto on odpouští 34 mld na pokutách za dotace. Obcím 3 mld, 31 mld svým kámošům podnikatelům a sponzorům. To je polovina úroků. Ale přesto nemá na nic peníze, škrtá, šetří, zvyšuje DPH atd. Je to prostě čáryfuk.

2 0
možnosti
M

MPoks

29. 11. 2011 15:32
Re: Býk je nebezpečný zepředu,

Tehdejší americký velvyslanec v Praze William Cabanis napsal v letech 2005 a 2006 depeše do Bílého domu na téma nákup gripenů. V nich uvádí, že tendr jde mnoha způsoby obejít a že "Kalousek si přišel na tolik peněz, že si může dovolit být nejpoctivější muž ve vládě".

2 0
možnosti
G

Gašpo_2

29. 11. 2011 15:21
Tak konkrétne Kalousek

povedal len to, čo povedať mohol. Osobne som prekvapený, že z jeho pozície povedal aspoň niečo.;-)

Počúval som to celé. V podstate obecné rýpanie sa po povrchu. Ostatne čo čakať od politikov a "zainteresovaných" ekonómov.

Zaujal ma pán Zelený, ktorý ako jediný šiel po systémovej podstate. Potom bol roztomilý záver, kde už asi boli posilnení ochutnávkou likéru, pretože Janskému trochu viazla artikulácia, ničmenej jeho materiály vyzerali veľmi zaujímavo, defakto potvrdil že sme na ceste ktorá nie je ani krátkodobo udržateľná.

Bonbónikom na koniec bol Michl z Raffeisen bank, ktorý vlastne natvrdo povedal, že zostávajú len dve riešenia. Naprosto sa podriadiť Nemecku, alebo revolúcia. Osobne si myslím, že Nemecko sa do tých sra*iek dostane čoskoro tiež, jednoducho preto že celú európu neutiahne a ak vystúpi z eurozóny, potopí ho príliš silná marka.

Takže nám zostáva asi tá revolúcia.

0 0
možnosti
PH

modrénebe

29. 11. 2011 16:04
Re: Tak konkrétne Kalousek

jsem téhož názoru, jako Vy. Pan Zelený přesně odhalil podstatu a Pan MIchl to řekl ještě velice korektně.

0 0
možnosti
FS

aroneček

29. 11. 2011 15:18
Výborně napsáno.

Ale co s tím Kalouskem udělat?

0 0
možnosti
JB

lukim

29. 11. 2011 15:03
Oprava nadpisu

žvanilo!!Rv

1 0
možnosti

blecha v psím kožichu

29. 11. 2011 15:08
Re: Oprava nadpisu

R^ dík za technickou poznámku  ;-D JŠ

0 0
možnosti