Páně Nečasova proklamovaná nutnost okamžitého zrušení KSČM je….

Arogance a pohrdání současné vlády ČR svými voliči a občany možná v dějinách života v českých luzích a hájích nemá obdoby. Možná ani tolik chamtivosti a beztrestnosti mezi vysokými politiky v jedné vládě není na celičké Zeměkouli. Beztrestnost plodí hlad po naivních, zbytečných, nefunkčních, hloupých opatřeních vůči svému okolí. Chamtivost tlumí zpětnou vazbu a schopnost uvažovat rozumně. Co pak tedy chceme po vysokých politicích, kteří se vyškrábali ve své neschopnosti být skutečným politikem tak vysoko, že získali téměř neomezenou moc nad penězi daňových poplatníků ČR?

 

Páně Nečasova proklamovaná nutnost okamžitého zrušení KSČM je…. především nerealizovatelný a v současné době za současné politické situace v celosvětovém měřítku zbytečný záměr. Ale i tak nabízím test ve stylu „odpovězte si sami“.

Páně Nečasova proklamovaná nutnost okamžitého zrušení KSČM je:

a)      finta, jak zaměstnat pana Kubiceho, aby nestrkal nos jinam, kam si vláda nepřeje,

b)      postavení Kubiceho před úkol, který nedokáže splnit, pročež bude moci být odsunut do propadla dějin,

c)      splátka dluhu bývalého svazáka Nečase bývalé rodné straně,

d)      potvrzení domněnky, že vláda neřeší, naopak systematicky mnoha opatřeními rozdmychává, sociální problémy v zemi, a pro odvedení pozornosti občanů od svého konání je zastírá pomyslnými politickými problémy,

e)      pomsta České republice přípravou další mezinárodní ostudy ČR 

Můj tip je bod c), přičemž mám obavy, že dojde na bod d). Co se týká bodů a) a b), myslím si, že vždy je třeba najít někoho, z koho se udělá obětní beránek pro odvedení veřejné zloby nesprávným směrem, neboť na zlobu veřejnosti zákonitě dojde. Co se týká bodu c), možná nejde o choré ego politika, ale pouze o jeden z úhlů projekce Mňačkových úvah o chutnání moci do praxe, čili v podstatě vlastně o zdravé ego politika, který se dostal k moci.

Můj názor na závěr:

Komunisti se měli odstavit od politického vlivu hned po sametové revoluci.  Nikoli s nimi udělat dobrý kšeft, a poté, co jejich děti se etablují ve vysoké politice prostřednictvím rozhodujících funkcí v jiných politických stranách, co získají vliv na ekonomiku prostřednictvím výhodných a vlivných postů u silných firem, a poté, co zaujmou klíčová rozhodující postavění u řízení obchodů se zahraničím, farizejsky kalit vodu a vodit občany za nos proklamacemi o nutnosti zrušit KSČM.

V tyto dny, měsíce i roky je třeba řešit politiku ve prospěch občanů, ne nějakých politických stran, jejich pokladen, straníků, politiků a jejich kont.

Ptejme se, kdo současnou politikou občanům škodí? Mrtvá KSČM? Nebo současná vládní garnitura? Nebo snad nějaký neznámý virus, co spustil kupónovou privatizaci a vyžral státní poklad, penzijní fondy a státní kasu vůbec? A proč ten virus přikuluje vysokým politikům, že oni pak, chudáci, neví, kde po celém světě dříve kupovat vily, pozemky, firmy a jak se s přáteli se ziskem schovat do daňových rájů, nebo alespoň před čmuchaly, co vyzvídají, proč podepsali státní zakázky, když byly tak šíleně předražené?

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 21.7.2011 12:18 | karma článku: 30,64 | přečteno: 10189x