Pan Paroubek se vrací na politickou scénu, jen ještě neví kudy

Páně Paroubkův přestup se nezdařil. Mám na mysli plánovaný a zhatěný přestup pana Paroubka do ČSNS 2005. Nekoná se, neboť lídr ČSNS pan Janko bystře založil úspěšnou obranu svého postu, o který šlo panu Paroubkovi.

 

O co šlo panu Paroubkovi? Každý, kdo pana Paroubka jen trošičku zná, ví, že mu šlo nikoli o post řadového člena z desáté řady, ale rovnou o post nejvyšší, že mu nešlo o postavení se za najednou objevený program nějaké pidistrany, ale o využití této pidistrany ve svůj prospěch s tím, že na úvod provede malý převrat, aby bylo jasno, kdo je novým lídrem.

Obklopen svou suitou tvrdých hochů chování speciálního komanda se totiž chystal změnit stanovy i program strany a stát se rovnou jejím předsedou. Jenže se to zvrtlo, pan Paroubek byl zrazen, plán vyzrazen.

Pan Paroubek už prý ví, kdo mu plány zhatil. Dal na vědomí, že podezírá Foldynovu kliku z ČSSD. Proč zrovna Foldynova klika? Proč, proč, proč? Přece proto, že pan Paroubek už se viděl jakožto soupeř o hejtmanský post za Ústecký kraj, a protože se mu nedařilo soupeře Foldynu rozsekat na hadry s oranžovou šálou na krku, vzal to oklikou přes ČSNS, cestou by odkopl figurku lídra ČSNS Janka (Člověče, nezlob se), pak by odkopl zpátky na start figurku Foldynu (Člověče, nezlob se a hoď si šestku) a pak by se vysmál obyvatelům Ústeckého kraje.

Pan Paroubek prý o spojení pana Janka se severočeským sociálními demokraty ví již několik dní a tato skutečnost jej nepřekvapuje. Za uvedeného zdůvodnění ani nás ne, ale začínáme přemýšlet o tom, kde si jsou před panem Paroubkem jisti. Kdysi pan Paroubek deklaroval nekonečnou ochotu až nesmírnou touhu vládnout s kýmkoliv, dokonce i s Marťany, kdyby na Zem spadli. Nespadli, a tak vzal za vděk stranou ČSNS 2005.

Vedle Marťanů se ze spolupráce s panem Paroubkem vykroutili i straníci ČSNS 2005. o teď. Pan Parpubek je mužem touhy po vládnutí, a tak se rozhodl uplatnit plán záložní, totiž založit si stranu svoji vlastní, které tím pádem bude automaticky lídrem on.

Měl by se však mít na pozoru, protože, do nově vzniklé strany mají podle předpokladu migrovat členové z ČSSD a ČSNS, ale jen ti výjimeční, ti, co se cítí nedoceněni, a tudíž migrují za doceněním. Jak mohou dopadnout vnitrostranické vztahy a boje? Tak to se asi navzájem pozabíjejí, respektive utlučou v souboji pomluv a intrik.

Vzhledem k tomu, že se tam sejdou všichni stejní, výjimeční, kolektivní práce neschopní, stejní vůdcové, egoisti, jájínci, nejlepší řečníci a advokáti své vlastní touhy po vládnutí, bude páně Paroubek politický comeback možná provázen zvláštními efekty.

Možná se ale nakonec nic zvláštního nestane, protože česká politická scéna je vlastně přeplněna nejlepšími řečníky a nekonečně sama sebe obdivujícími politiky, toužícími po vedoucích postech a politické a ekonomické moci.

Foto perx: axiss.cz

Autor: Jana Šimonová | pátek 7.10.2011 14:53 | karma článku: 32,30 | přečteno: 3950x