Pan Hušák objevil Ameriku

Páni, to je hukot. Pan Hušák prozřel a objevil Ameriku. „Sazka je obětí konkurzní mafie,“ troufá si tvrdit: „prý ve stylu soudce Berky.“ Zdroj: http://www.mediafax.cz/ekonomika/3235050-Husak-Narodni-loterie-Sazka-je-obeti-konkurzni-mafie

 

Názor pana Hušáka je ten, že se jedná o nepřátelské převzetí Sazky. Názor mnoha střízlivě a realisticky smýšlejících lidí tohoto národa je, že z kauzy Plzeňská práva povstalo mnoho agresivních bojovníků, kteří se rozptýlili do státní správy, vysokoškolské elity, ekonomické sféry a podnikatelského prostředí, taktéž do prostředí podnikajícího s exekucemi, a to jak ve funkci výběrčích, tak ve funkci obchodujících s nimi, pak i ve funkci správců dotčených nemovitostí a samozřejmě i spokojených nových majitelů.

Většina lidí v ČR jsou malí pánové na to, aby tenhle pověsti republiky škodlivý fenomén ovlivnilo, či dokonce snad změnilo. Pan Hušák byl někdo, kdo mohl medializovat, že něco takového větří, a jeho slov by si média zajisté všimla. Jenže pan Hušák buď dříve nic nevětřil, nebo, a to je pravděpodobnější, mu to nevadilo, či dokonce vyhovovalo, neboť jak i on jistě ví, všechno zlé se dá k něčemu využít.

Co čekal pan Hušák? Že tohoto fenoménu jednoho krásného dne využije ve svůj prospěch? Asi ano, proto mlčel. Ale jen do té chvíle, než zjistil, že mašinka na konkurzy a nepřátelská převzetí firem začíná mlít i jeho samotného. Co jiného se však dalo čekat nežli to, že až mašinka semele menší ryby, vrhne se na větší ryby a pak na největší ryby a nakonec se mezi sebou semelou dvě nejsilnější rodiny nepřátelských přebíratelů nejsilnějších firem.

Pan Hušák zatím své pole hájí urputně a válčí udatně. Jen díky své dřívější toleranci vůči mašince na nepřátelská převzetí firem je v boji osamocen. Kdyby kdysi, když ještě byl čas, on a další jemu podobní volali po nastolení spravedlnosti, když šlo o majetky jiným, nemuselo dnes jít o majetek jemu. Protože se však dříve neozval, dá se předpokládat, že se stavem a zvyklostmi byl spokojen, vyhovovalo mu to tak, jak to bylo.

Tak dnes pan Hušák objevil Ameriku, že v ČR se prochází nějaká snad prý konkurzní mafie, která asi dokáže nepřátelsky převzít do té doby prosperující podnik tím, že jej připraví na buben a rozebere pod taktovkou zkušeného správce konkurzní podstaty.

Útěchou panu Hušákovi může být to, že zatím nepadl, avšak padne-li, zdaleka nebude sám, navíc nejde mu o krk, ale pouze o majetek a k tomu všemu Sazka nejspíše přežije i bez něho a opět bude silně zisková, oblíbená a slavná.

Každé poučení něco stojí, takže na příklad pro pana Hušáka je jeho Sazka školným za vzdělání, díky jemuž možná pochopí, že i on byl součástí společnosti, která v ČR nastolila pravidla pro konkurzy takové, jaké nyní jsou.

Fotot v perexu: aha.cz

Autor: Jana Šimonová | středa 15.6.2011 14:33 | karma článku: 0 | přečteno: 1010x