Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

4. 1. 2012 19:50
Můj dům - můj hrad.

Kde bych se měl cítit bezpečněji nežli ve svém vlastním domě? Pokud mi tam někdo vnikne, tak i kdyby mi tam ukradl použitý toaletní papír, tak pokud se budu cítit ohrožen na svém životě nebo zdraví - tak mu s naprostým klidem ustřelím hlavu. Ve dvacátých letech minulého století se kousek od místa kde bydlím stalo, že cikán šel v noci krást kozu chalupníkovi. Sekerou vylomil bránku, vylomil dveře chlívku, ale protože koza mečela, tak se majitel vzbudil. Byl to bývalý ruský legionář a když cikán šel se sekerou proti němu, tak neváhal a na místě cikána zastřelil nelegální pistolí. Když přijeli četníci, tak našli stopy násilného vniknutí, sekeru, mrtvolu - a chalupník dostal pokutu 20,- Kč za nelegální držení zbraně. Tím byla věc vyřízena. K této praxi by se měla naše justice vrátit.

8 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 20:34
Re: Můj dům - můj hrad.

R^

0 0
možnosti
B

bull004@seznam.cz

4. 1. 2012 18:42
Když už jste se dostala do srovnávání,

tak mě překvapujete kladným vztahem k cikánům. Já osobně, pokud bych se měl rozhodnout, zda zachráním tonoucího cizího psa, nebo cikána, byl bych hodně na vážkách a asi by to vyhrál ten pes. Podotýkám cizí. U vlastního bych se k takovému dilematu ani nedostal.

5 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 19:10
Re: Když už jste se dostala do srovnávání,

v podstatě souhlasím, ale ten cizí pes může být bestie, která mě zakousne (být bestií není však vina psa, ale jeho pána) a naopak ten cikán (i když to není moc pravděpodobné) může být třeba naprosto slušný člověk, kterého si i jeho gádžovské okolí váží

0 0
možnosti
ZP

zkorumpovaný pravičák

4. 1. 2012 18:18
Ono je hodně podob,

Třeba Hegerovi a de facto všem ministrům TOP je také majetek, potažmo peníze bližší než zdraví a život člověka.

1 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 19:15
Re: Ono je hodně podob,

netahejme sem prosím politiku, to samé byste mohl napsat i některých lékařích

1 0
možnosti
RZ

tokajda

4. 1. 2012 18:18
Prosím paní, nechte filozofie

a vraťte se k tomu co umíte. Všechny Vaše bláboly jsou historicky vyvrácené: pravdu a výhodu ve střetu má vždy ten silnější (ev. ta silnější skupina). Toliko historie...

1 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 19:17
Re: Prosím paní, nechte filozofie

nj, jenže tady to tak nefunguje, menšina někdy ohrožuje většinu, která se neumí bránit - to myslím obecně nikoliv rasově

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

4. 1. 2012 18:13
asi takhle:

libovolne mala cast meho majetku je radove cennejsi, nez zdravi ci zivot drbana, ktery tento majetek hodla odcizit. a pokud se to snad nekomu nelibi, tak existuje jedno pomerne jednoduche a osvedcene reseni -  NEKRAST.

2 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 18:07
pro některé lidi je někdy cizí život nebo majetek cennější

než jejich vlastní život

policisté, vojáci, hasiči často nasazují vlastní životy za záchranu cizího života nebo majetku; jsou za to sice placeni, ale byla to jejich svobodná vůle, nechat se takto zaměstnat

ale i obyčejní lidé někdy nasazují vlastní životy pro druhé: Velíšek, chlapec skočí do rozbouřené vody kvůli záchraně kamaráda, atd..........

0 0
možnosti
JT

knox

4. 1. 2012 17:57
neni

majetek neni cennější. Ovšem když mi někdo položí otázku : je společnost ve kterém se dodržuje právo nedotknutelnosti soukromého majetku a jejich vlastníků cennější než život jedince,který toto právo neuznává ? , pak je odpověď ano !

2 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 18:02
Re: neni

přesně tak

1 0
možnosti
B

bla23bla

4. 1. 2012 17:21
Vážená paní Šimonová,

obávám se, že jste to poněkud filosoficky zamotala. Snad jsem správně pochopil, že prostě bránit svůj majetek je v pořádku i za cenu života útočníka??! Jenom mám pocit, že mladíci chtěli jak jeho majetek, tak i život. Nejsem příznivcem násilí, ale jsou prostě jedinci, kteří slušnost považují za slabost. Zažil jsem to v rodině a takoví rozumí jen násilí! Bohužel!!

1 0
možnosti
1

12dotuctu

4. 1. 2012 17:43
Re: Vážená paní Šimonová,

Nojo,ale co by tomu řekl například takový Petr Uhel?;-)

0 0
možnosti
MR

rodd

4. 1. 2012 17:18
Jiná věc

je když jde o trestní čin který vzniká ze zoufalé životní situace, zvláště když není na jídlo. Fatální problém vidím ve falešném pseudohumánním pohledu na lidskou bytost, která jako kdyby neměla již své přírodní a pudové vlastnosti, jako kdyby zde byl jeden stav člověka. On není, valná část populace žije čistě instinktivním přírodním životem  a nemá potřebu nijak se duševnějí rozvíjet. Ostatně je to i tak dobře, neboť tvoří základ lidského ekosystému lidí, různých charakterů a potřeb.  Píši to proto že není možné apelovat na něco co se teprve vytváří, zde rozvinutý duševní potenciál, jež vytváří poznání ceny svého života a života všech a hlubšího smyslu dějů a věcí.

0 0
možnosti
MR

rodd

4. 1. 2012 17:19
Re: Jiná věc

Pak vzniká díky i životním zkušenostem zábrany a morální kredit.

Jelikož jako lidská společnost nejsme ani 20% duševně rozvinutí v tomto

směru, je potřeba tyto věci řešit jako ostatní živočišné ekosystémy, tak

aby byly života schopni.

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

4. 1. 2012 17:04
Řekněme,

že většina lidí si cení hodnot zhruba v tomto pořadí - vlastní život (+ svých blízkých), vlastní majetek, cizí život, cizí majetek. Což už je docela pokrok, vzhledem k tomu, že pořád existuje skupina lidí, která si cení cizího majetku více než cizího života. A bude zatím nepochybně větší než, ta, která si cení cizího života více než svého majetku.

0 0
možnosti

turbosurf

4. 1. 2012 17:08
Re: Řekněme,

Ještě se stává, že lidé si poničí vlastní majetek, aby vysvobodili v něm zachycené dítě nebo zvíře, třeba i cizí, JŠ

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.