Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin V2

2. 9. 2011 16:56
S těma hasičema pěkný!

A to, že kdyby se dalo těm měnším obcím více peněz, tak mohli mít ty hasiče také a mnohem blíž než v Ostravě Vás nenapadlo?

0 0
možnosti
JP

zmije rohatá a ušatá

2. 9. 2011 16:58
Re: S těma hasičema pěkný!

a tu techniku i výcvik zajisté také, nedejte se vysmát, že neuvažujete JŠ

0 0
možnosti
PM

111petr1234

2. 9. 2011 15:53
Praha,Ostrava,Brno a Plzeň diskriminuje obce již 8 let!!!

To, že dnes chce me narovnat neuvěřitelnou diskriminaci není přece žáden zločin. Jestli tvrdí pan Kainar že Ostrava úpravou rozpočtového určení daní pomalu umírá tak potom moje obec Horní Tošanovice umřela již před 8 léty !!! Slova pana Kainara jsou jen populismem, který je jen lží. Jakym právem brala ještě nedávno Praha na občana 6,5 násobně více než moje obec a něco podobného je i Ostrava,Brno,Plzeň. V Evropě je maximum u hlavního města trojnásobek a pro srovnání Bratislava má 2,8 násobek. Zdá se Vám to spravedlivé? Proč vznikla aféra tunel Blanka, Openkart,cykloztezka 1km 47mil.Kč, rozdávání bytů, MHD Praha, atd. odpověď je snadná tyto města hýří a nehospodaří !!! My nechceme peníze spátky na které bychom měli určitě morální právo, ale chceme alespoň částečné narovnání nespravedlnosti. Petr Martiňák

0 0
možnosti
SP

Skeptik Pavel

2. 9. 2011 15:48
Prahu vynechte,

té  se to FAKTICKY nedotkne (je tam přidána jen formálně) . Hezky se budou přelévat penízky, vláda, parlament, ministerstva sídlí v Praze. Různí ouřadové to k sobě mají blízko a znají se. Čilý lobbystický život kvete pod povrchem. Naopak ostrouhají Plzeň, Ostrava a Brno.  Ctělo by to nějaký koordinovaný, postup a společný tvrdý odpor B, O a  P.  Jenže to by nemohly sídlit politické partajní centrály zase v té pos...Praze.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

2. 9. 2011 15:43
Nevím jak ostatní města,

ale Praha má až "nechutně" mnoho peněz. Stačí vzpomenout desítky milionů doslova vyházených na "propagaci olympiády", miliony (rovněž k desítce) za "studii" (přesněji "blábol")  - systém na zpoplatnění vjezdu a to nemluvím o skutečně velkých kauzách s velkými "odtoky peněz". To jsou všechno "zbytné peníze", které se mohly využít lépe.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 9. 2011 15:29
to je všechno hezké

....ale rozpočty malých měst už léta "chcípou"....zatímco ve velkých se leckdy prošustrovaly miliardy. Je to blbé, ale i velká města se budou muset naučit krutě šetřít. Starostové malých měst to už dávno nedobrovolně umí, leckdy přežívají spíš "zázrakem".

Daně jsou celkem sprostě tahány z menších měst ve prospěch Prahy a pár dalších. Rozumím sice vyšším nákladům velkých center, ale musí to mít míru....dvě desítky let nemělo.

1 0
možnosti
VT

Betio

2. 9. 2011 15:20
upozornění..

autorce nějak uniklo, že i ostatní dočená města už s vládou a Kalouskem jednala. Ale jinak karma.

0 0
možnosti
JP

zmije rohatá a ušatá

2. 9. 2011 15:25
Re: upozornění..

pššššt, neuniklo, ale ... :-)  všichni 4 primátoři jedou v jednom šiku, jinak to ani nejde :-) JŠ

0 0
možnosti