Oslovila jsem předsedu ČSSD pana Sobotku, ale on nereaguje. Je živ?

Předsedovi ČSSD panu Sobotkovi jsem nabídla svoje články k tématice IZIP, které jsem publikovala na serverech, zabývajících se problémy zdravotnictví, a zeptala jsem se, jestli ČSSD nezamýšlí připojit se k VV s požadavkem prošetření projektu IZIP. Svůj mail jsem poslala 29.11., dosud mi ani pan Sobotka neodpověděl, ani žádná jeho pravá ruka z jeho pověření ani jen nenapsala, že třeba děkuje za nápad, ale zatím ho odkládá.

 

Podle společnosti SANEP téměř 80 procent obyvatel si myslí, že by orgány činné v trestním řízení měly prošetřit projekt IZIP kvůli podezření z korupce. Těmto 80% občanů šéf ČSSD vzkazuje, že by se s nimi vůbec nezdržoval.

Iniciativa strany VV, která požaduje odvolání ředitele VZP Pavla Horáka a šéfa Správní rady VZP poslance Marka Šnajdra za pochybení při managementu projektu elektronických zdravotnických knížek spravovaných společností IZIP, si získala podporu veřejnosti.

Internetový průzkum společnost SANEP se uskutečnil 1. až 5. prosince a odpovídalo na něj 11482 respondentů starších 18 let.

Já sama kauzu monitoruji a snažím se o ní psát co nejobjektivněji a uvádím jen to, co jsem schopna ověřit si z více zdrojů. S kým chce vedení ČSSD spolupracovat, když pohrdá občany, kterým není jedno, co se kolem nich děje, a chtěli by pomoci napravit, co se dá?

Zároveň jsem podobným mailem oslovila primátora města Ostravy pana Kajnara. Ten mi odpověděl. Bohužel mi napsal, že s panem Sobotkou můj nápad projednal, ale pan Sobotka mu není nakloněn, jinak řečeno, nemíní se vkládat do sporů kolem IZIP.

Jak se pro tento můj případ může jevit rozdíl mezi těmito dvěma politiky?

Jednou důležitou vlastností je to, že pan Kajnar si umí najít čas na odpověď lidem, kteří by si přáli řešení korupčních kauz, dokonce byl ochoten k řešení, nicméně se musel podřídit předsedovi ČSSD. Dále si všímám, že pan Kajnar  nepovažuje komunikaci s občany za promarněný čas. Mimo to bych ocenila i Kajnarův zájem o to, jak společnost reaguje na korupci, a ochotu zařadit se mezi ty, co požadují nápravu.

U pana Sobotky pak kritizuji pohrdání maily paroubkovsky obyčejných a zřejmě pro pana Sobotku zbytečných lidí. Mimo to vyhlížím, jak mu na hlavě drží ta pořádná hrouda másla, že neřeší ani Grossovo záhadné zbohatnutí, ani nešťourá do sporného a podle asi 70 procent občanů nefunkčního projektu elektronických zdravotních knížek, přes které proteklo 1,8 miliardy peněz ze zdravotního pojištění občanů na konta lidí navázaných na IZIP rovnou, případně prostřednictvím dalších firem.

A tak mne napadá, že je asi nejvyšší čas nahradit pana Sobotku v čele ČSSD. Jinak tato strana nebude moci počítat s přízní voličů, kteří hledají politiky, ochotné zabrzdit korupci a snad i bojovat s ní – ne hesly, ale skutečnými činy. Pokud pan Sobotka neumí změnit rétoriku, nota bene neumí ani změnit ten fakt, že zneužil poslanecké náhrady na jiný účel, než byly určeny, je pro ČSSD nejvyšší čas vystavit jiného politika před své logo, tedy před logo, které prezentuje jako své. Problém s nezajištěním práv na používání loga, tak to je tedy další škraloup ČSSD, který se vymstí.

Vlastně první pomoc pro ČSSD by měla být nedělat si problémy tam, kde nemusejí být, tedy na příklad nedělat dluhy (JUDr. Alter a jeho dosud nesplacený honorář plus úroky), nepoužívat, co straně nepatří (logo) a nevystavovat jakožto svého lídra maňáska, který s voskovým výrazem jinak snad živého obličeje na televizní kameru cokoliv blekotá beze stopy zájmu v dikci, beze stopy vlastního zaujetí pro věc a bez jiného výrazu angažovanosti z vlastní vůle.

Při hledání nového muže či ženy do vedení je třeba tentokrát nesáhnout po někom, kdo zneužije své postavení k zneužití náhrad, moci nebo vlivu. Nebo je to v ČSSD tak těžké někoho čistého, vzdělaného a schopného komunikovat s médii najít ve svých členských řadách?

A je IZIP pro současného předsedu ČSSD opravdu tak nezajímavá kauza IZIP, že nehodlá reagovat na podnět z řad občanů, za něž jako že ČSSD chce mluvit? Ten nový, kdo by mohl vést ČSSD, ten by měl být schopen podněty od občanů alespoň lehce přesít a případně slušně odpálkovat. Ale podnět IZIP, ten tedy vhodný k odpálkování není, abych se vrátila tam, kde jsem původně začala.

Obrázek v perexu pana Sobotky telefonujícícho s úšklebkem je přajat ze zdroje denik.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | neděle 11.12.2011 18:53 | karma článku: 23,44 | přečteno: 1966x