Odbory hlásí: Ejaculatio praecox, ale příště budeme lepší

Kecám. Nehlásí. Kdo to kdy viděl, aby si odborářští bossové přiznali chybu. Proto si chybu nepřiznají, neuznají, že zbytečně vystříleli svoji nejúdernější munici na stávku, která nezaujala a vyšla poněkud na prázdno, a to vše zejména proto, že byla poněkud předčasná a kromě toho nemířila přesně a trefně. Ostatně ani nebylo jasno, kdo s kým a proč, eventuálně za co.

 

Jinak řečeno, nebyly dobře vysvětleny a jasně podány důvody stávky. Lidé si jen mlhavě vybavují, že snad bylo něco proti vládě, ale nejsou si dvakrát jisti, že šlo o to podpořit reformy tak, aby byly účinné, a ne aby šlo o další vyvádění peněz ze státní kasy k vybraným soukromým firmám.

Veřejnost ani neví, jestli odbory vládě připomněly, že národ očekává dořešení korupčních kauz, se kterými nám snaživě pomáhá i zahraničí. Nakonec se ani s jistotou neví, jestli snad odbory požadovaly předčasné volby s představou, že vyhrají ČSSD a KSČM, nebo snad s představou, že opět povládnou stejné politické strany, nebo snad odbory chtěly utvrdit pozici současné vládní garnitury.

Jak říkám, většina národa si není jistá, že odborářští bossové vykřikovali hesla, propagující i jejich stanovisko, nota bene, jaké vlastně bylo stanovisko odborů k tomu, co veřejnost pálí a zajímá a co by veřejnost ráda řešila.

Za kladný výsledek odborářského čtvrtku považuji to, že jsme si všichni připomněli, jak se jmenují odborářští bossové a že jsme se o nich dozvěděli něco z osobního života, na příklad že si nežijí špatně a že některé z nich baví golf. Papaláš, ať již politik či odborář, je hned občanům blíže, když o něm média přinesou něco sympatického z jeho osobního života.

Tak či tak, bylo to předčasné, nevýrazné, tak trochu mimo a bez kýženého efektu, ale něco bylo, to zase teda jo. A přece něco odboráři hlásí, či spíše hlásají. Prý se jich máme bát, protože příště to teda bude šrumec. Tak to asi chystají zastavit rotaci Zeměkoule, jinak nevím.

Na Youtube jsem k věci našla toto:

http://www.youtube.com/watch?v=M_SraYOPRso

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | sobota 18.6.2011 14:26 | karma článku: 25,92 | přečteno: 1716x