Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O vypočítavosti některých Romů a špatném sčítání lidu

Poslední sčítání lidu odhalilo, že jen 13 000 lidí zaškrtlo národnost romskou. To ale nekonvenuje s faktem, že se při všemožných příležitostech ohání romskou národností asi 250 000 občanů. Argumentace, že jen 13 000 bylo statečných, kdežto ostatních 250 000 – 13 000 s hrůzou v očích a strachem v duši svoji národnost zapřelo, je poněkud hloupá, byť jí operuje romský aktivista Holomek. Z čeho by ti dotyční měli strach? Že jim propiska vypíchne oko? Nebo papírový formulář podřeže krk? Nebo poštovní známka praští do hlavy?

 

Pane Holomku, buď argumentujte s rozmyslem, nebo jděte od válu. Ostatně tahle disproporce v počtech mluví spíše o romské vypočítavosti. Odmítli mne zaměstnat? Pak je to proto, že jsem Rom. Co na tom, že jsem Čech? Zaměstnavatelem odmítnutí Češi se ničeho nedomůžou, ale odmítnutý Rom vysoudí ublíženecké.

Kromě toho přece se mluví o povinné kvótě v zaměstnání Romů, Romové mohou získat místo redaktora nebo policisty, i když nemají vzdělání, což pro Čechy by bylo nemyslitelné. Tak proč se neprezentovat jako Rom? Jen bledý hlupák musí přiznat, že je Čech a doložit vzdělání. Chytrý Rom se ožene výhrůžkou diskriminace.

Pro Romy pracují politici, aktivisté a další vychytrálci. Oni hlavně si něco trhnou. Nicméně i tak zbude ze štědrých dotací na integraci Romů pár peněz pro samotné Romy. Který hlupák by se v takovém případě nepřihlásil k romské národnosti a nepřišel si také pro svůj díl s nataženou prackou?

Je velkou chybou, že sčítací formuláře byly anonymní a že tedy není možné každému vychytralému Romovi sdělit na rovinu, že když se přihlásil k české národnosti, nemá již šanci ohánět se diskriminací vůči sobě, nemá šanci počítat se za romské dítě, které bylo vystrčené do zvláštní školy, neboť byl české dítě atp. Co se týká absolutoria zvláštních škol, údaje by se okamžitě měly přepočítat a napsat bílou křídou do komína, že z těch, co absolvovali zvláštní školy, je jen pár Romů a většina jsou Češi.

Přirozeně nevztahuji tuhle romskou vypočítavost na Romy obecně, jen na těch 250 000 – 13 000 kousků. Také nijak nekritizuji Romy za to, že kličkují, jak jen jim majorita dovolí. Byli by hloupí, kdyby nevyužili slabosti nepřítele.

A že majoritu za svého nepřítele považují, i když si je majorita pěstuje jako nějaké vzácné voňavé květinky, skládá se na ně daněmi, odpouští jim poplatky a doplatky za léky, u lékaře a za pobyt v nemocnici, dotuje jejich početné rodiny sociálními dávkami všeho druhu a mnohokrát jim nechá beztrestně projít i to, že Romové opovrhovanou společnost, která je živí, okrádají v obchodech, ba i na volných prostranstvích jakožto zruční kapsáři, kabelkáři a řetízkáři.

Podle všeho to tedy s výsledky posledního sčítání lidu vypadá tak, že se nepodařilo ani správně sečíst počet Romů, což mohl být údaj, zajímavý pro občany, ba i pro mašinerii s dotacemi pro integraci Romů. Aspoň bude omluvitelné, až se dotace na integraci Romů rozfofrují a Romové zůstanou opět neintegrovaní.

Zavinilo to nepovedené sčítání lidu s pomatenými a nevyužitelnými výsledky. A hlavně to zavinila romská vypočítavost, díky níž občané, hlásící se k romské národnosti, čerpají péči, o které se občanům jiných národností, žijících na území ČR, nemůže ani zdát. Ze zištnosti se jim hodí hlásit se k romské národnosti. Národní čest jim je ale natolik cizí, že do sčítacího formuláře nepsali národnost českou nebo asi slovenskou. Nebo je to jinak? Jak? Třeba tak, že kolonka „národnost romská“ byla na sčítacím formuláři volena nevhodně. A možná je vůbec nevhodné výše popsanou romskou vypočítavost podporovat.

Pro naplnění objektivity je třeba přiznat, že velký podíl na romské vypočítavosti má i vypočítavost všelijakých aktivistů a politiků, kteří si na řešení imaginárních romských otázek a problémů přihřívají svoji polívčičku, respektive ukusují pořádné sousto ze všemožných dotací. Právě o tomhle je celá ta agenda o Romech, jejich potřebách, potřebnosti, nepřizpůsobivosti a špatném sčítání do zavádějících kolonek.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | pondělí 19.12.2011 16:08 | karma článku: 37,39 | přečteno: 2731x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 24,96 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,29 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,17 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,10 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,40 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům ale nedostala

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  20:58

Izrael ve středu oznámil, že znovu otevírá přechod Kerem Šalom z Izraele do Pásma Gazy, který...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  20:49

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Plat 200 tisíc čistého, k tomu tučné náhrady. Co čeká na nové europoslance

8. května 2024

Premium Poslední měsíc zbývá do voleb do Evropského parlamentu. A českých 675 kandidátů, kteří usilují o...

Monopol skončil. Čínské satelity obsazují orbitu, znepokojují Pentagon

8. května 2024

Čína buduje svou „flotilu“ satelitů v takovém tempu, že Spojené státy ztrácejí svou dominanci ve...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.