Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jupp

1. 4. 2012 22:26
Norsko melo Vidkuna Quislinga, my mame Janu Simonovou.

Z Masinova st byla vdovou po vyjimecnem cloveku a odbojari, ktery svou smlouvu se statem, narodem a spolecnosti prikladne splnil, jako malokdo. Po r '48 se rodine rezim odmenil perzekuci a zabavenim rodinneho majetku., vystehovanim do pastousky bez vody a kanalizace, bez topeni. Prestoze ani matka, ani sestra Masinovy se nezucastnily boje nratru, byla Z Masinova st uveznena a zemrela obzvlaste tryznivou smrti v kriminalu, bez jakekoli pomoci ci ohledu na jeji zdravotni stav. Naciste se k ni chovali lepe, nez stat, za ktery bojoval jeji manzel.

Nelze se divit, ze Z Masinova mladsi ma vlastni pohled na tehdejsi udalosti.

Pokud tohle, i jako zena, nechapete a nejste schopna zohlednit, pak mate vadu charakteru, nikoli ojedinely vypadek logickeho mysleni ci usudku.

10 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

3. 4. 2012 12:09
Re: Norsko melo Vidkuna Quislinga, my mame Janu Simonovou.

Souhlasím s Vámi, neznal jsem a musel jsem si to vygooglit "celým jménem Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling, byl norský důstojník a fašistický politik. Slovo quisling dnes platí v mnoha světových jazycích jako synonymum pro kolaboranta či vlastizrádce." Šimonová výrazně hnědne a sostavně se podílí na dehonestaci bojovníků proti nacismu a komunismu! Rv

1 0
možnosti

Raymond Loewy

1. 4. 2012 16:03
To je něco jako coming out

paní Šimonové

3 0
možnosti

arnejs

1. 4. 2012 13:47
Paní Šimonová,

vy jste Didius Ineptus.

5 0
možnosti

Raymond Loewy

1. 4. 2012 16:02
Re: Paní Šimonová,

R^;-D

1 0
možnosti

Cynyc_

1. 4. 2012 12:39
Bylo zajímavé pozorovat přerod paní Šimonové

z normální, byť nijak zvlášť bystré, blogerky v pošahanou agresivní extremistku, kterou je teď. Podobným vývojem prošlo více blogerů, z nejprominentnějších třeba pan Matějka. Způsobuje to prostředí blogu, nebo to ti lidé prostě mají v sobě?

6 0
možnosti

Raymond Loewy

1. 4. 2012 16:04
Re: Bylo zajímavé pozorovat přerod paní Šimonové

Spíše to mají v sobě

1 0
možnosti

Barry Goldwater

1. 4. 2012 10:48
Trochu mi to připomíná Švejka

Když později Švejk líčil život v blázinci, činil tak způsobem neobyčejného chvalořečení: Vopravdu nevím, proč se ti blázni zlobějí, když je tam drží...Každej tam mohl mluvit, co chtěl a co mu slina právě přinesla na jazyk, jako by byl v parlamentu. Někdy si tam vypravovali pohádky a porvali se, kdy to s nějakou princeznou moc špatně dopadlo.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

1. 4. 2012 10:31
Paní Šimonová

odstraníte tento článek, podobně jako jste odstranila ten o "zločinci" Smetanovi?

4 0
možnosti

Barry Goldwater

1. 4. 2012 10:47
Re: Paní Šimonová

Tak už se zase objevil.

0 0
možnosti

jarinka

1. 4. 2012 9:11
Paní Mašínová

pochází z velmi majetné rodiny, která jako x jiných podobných nebyla pochopitelně nadšena politikou komunistů. Chtěly pokračování korupční první republiky, buržoazní  "demokracie" - dále rozšiřovat své majetky, žít si pohodlný život bez práce - tu měli nadále vykonávat jiní, čeledíni na statku a v domácnosti služky. Jenže už brzy po válce se vývoj ubíral jiným směrem. Vyrojilo se spoustu záškodnických i vražedných skupin (většinou napojených na západ), z nichž se mašínovci chovali obzvláště odporně, vraždami na nevinných lidech. Nevím, jestli paní Mašínová toto u svých bratrů schvaluje, spíše bych řekla, že se tomuto tématu vyhýbá.

2 0
možnosti

stará Jechová

1. 4. 2012 11:09
Re: Paní Mašínová

No vy jste vážně "kovaná"...Rv

8 0
možnosti

maudite

1. 4. 2012 9:06
Pani

takto blba od prirody byt nemuzete. Zacala jste psat pro penize ? To je smutne, zvlaste v dobe, kdy komunistum zacinaji prinaset plody zavery Vysocanske konference v roce 1990.

Podle vseho ted cesko nemine dalsi kolo komunisticke diktatury. Ja vam preji, aby jste si to uzila. Urcite se nebudete mit spatne , s tim jak pisete a i podle fotografie mate nabeh na funkcionarku.

To je doopravdy hnus na jake zjevy clovek v cesku muze narazit.

18 0
možnosti

julie k.

1. 4. 2012 8:45
Kolik lidí zavraždila paní Mašínová?

Kolik lidí zavraždil Breivik víme, mohla by nám autorka sdělit, kolik lidí zavraždila paní Zdena Mašínová? To se to dnešní optikou odsuzuje a hraje si na Boha, že? Ještě by autorka mohla vysvětlit, kdo tady vyhlásil teror, jestli komunistický režim lidem, kteří nic nespáchali a přesto byli odsuzováni k mnohaletému žaláři nebo trestu smrti, nebo ti, kteří mohli s rukama v klíně čekat, až je přijdou zatknout?  Proč hanebný režim nenechal lidi svobodně odejít, proč je držel za ostnatými dráty?  Mašínové se alespoň zmohli na nějaký odpor, jiní se přizpůsobili. Dnešní morální marasmus má kořeny někde v té kolektivní zbabělosti a ohýbání páteří.

18 0
možnosti

třešeň japonská

1. 4. 2012 8:32
Média poskytují Mašínové prostor,

aby obhájili hanebná vyznamenání, která jim Topolánek a Vondra dali. Tudíž na politickou objednávku. Za pravdivý článek karma. R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.