Michal Hašek je trojský kůň, nebo nikoli trojský vůl, nebo ...

Michal Hašek je trojský kůň, nebo nikoli trojský vůl, nebo páně Kalouskův nohsled? Voliči i nevoliči jsou zmateni chováním pánů Haška, Kalouska, ... seznam by byl hodně dlouhý, proto zůstaňme pro začátek u těchto dvou.

 

Pan Michal Hašek aplauduje ve stoje ocenění ministra financí Miroslava Kalouska jakožto nejlepšího šéfa financí pro oblast rozvíjejících se evropských trhů. Nechci-li polemizovat s tím, co se považuje za rozvoj evropských trhů, pak se rozhodně musím ptát, proč člen ČSSD, který aspiroval na šéfa strany, veřejně podporuje Kalouskovy škrty, mířené přesně a neomylně mezi nejchudší část obyvatel, případně mezi prořídlé řady střední vrstvy.

Musím se tedy ptát, jestli Michal Hašek zná volební program strany, do jejíhož čela se chtěl postavit. Zná-li, pak by mě opravdu zajímalo, zda hraje roli trojského koně v této politické straně. Nehraje-li ani roli trojského koně, pak už mě napadá, a že by to nemuselo být od věci, zvážím-li, na jaké fakultě získal své VŠ právní vzdělání, že není ani tak kůň, jako lidově řečeno vůl, ale v podstatě je člověk mdlejšího IQ, než bývá ve střízlivém stavu obvyklé.

Dost možná ale jen pan Hašek vyčíhal vhodnou příležitost vlísat se do přízně panu Kalouskovi ve chvíli, kdy se mu nedostává dostatek obdivu u veřejnosti., či spíše naopak, veřejnost už ho má plné zuby a odmítá ho i s jeho podivným oceněním.

Občané totiž považují Kalouskovo ocenění za stejně zprofanované, jako je na příklad Nobelovu cena míru udělenou Jásiru Arafatovi. Krom toho událost udělení této ceny za ekonomické dovednosti někomu takovému, jako je pan Kalousek, jehož ekonomické cítění, či spíše necítění, je všeobecně známo nejen mezi ekonomickými odborníky, považují spíše za signál, že ČR je v rukou Kalouskovy zájmové kliky a zahraničí se tomu přizpůsobuje.

Nápodobně pak Haškovy tance kolem vyznamenaného pana Kalouska občané vnímají jako snahu Michala Haška najít své místo poblíž pana Kalouska. Stranu ČSSD s takovými členy a věčným váháním nad vlastním volebním programem občané vnímají jako nehodnou jejich voličských hlasů. Čili ČSSD s Haškem a méně hlasy nebo ČSSD bez Haška a s více hlasy. Mimochodem, pan Sobotka také těch hlasů moc nenaláká, spíše opačně.

A protože se volby blíží, vážně by to chtělo ty trojské koně a české voly spíše upozadit a na jejich místa dosadit nějaké chytré české Honzy a ty nastrčit potenciálním voličům do obrazu. Ještě mě napadá opravdu velmi provokativní otázka. Vědí někde v evropské unii, že zde máme NERV, výkvět těch nejlepších ekonomů, kteří oponují panu Kalouskovi?

Finanční politice pana Kalouska by snad nejlépe seděla cena Za taktické vypuzování příjmů z daní mimo státní kasu ČR. Proč by mu takovou cenu udělili v zahraničí, to by pochopil snad každý. Co by udělili daňoví plátci panu Kalouskovi v ČR? Tipnu si: Pecku zlatým palcátem do hlavy.

Podle toho, jak se v poslední době pan Kalousek chová, by člověk soudil, že už mu to moc plynule nemyslí. Tu zpohlavkuje kolemjdoucího kvůli hloupým řečem a svůj čin ješět v médiích hrdě komentuje přednáškou o výchově, tu nazve své kolegy z europoslance z ODS bezvýznamnými idioty, protože mu vytkli absence při jednáních v europarlamentu.

Snad alespoň chápe, že pan Hašek z ČSSD je jeho spojenec, a přetáhne ho z ČSSD do TOP09. Ať je na české politické scéně trochu jasněji v tom, kdo migruje do TOP09, a nakonec i v tom, jak to s ČSSD a jejími voliči myslí pan Hašek.

Poznámka:

Asi největší bouře propukly v roce 1994 po ocenění Jásira Arafata, palestinského politika, podezřelého ze spolupráce s teroristy, kdy na protest proti tomuto rozhodnutí odstoupila celá třetina členů výboru, který ceny uděluje. (zdroj: Wikipedie)

Obrázek perex: Kalousek, Michal Sváček, MF DNES (výřez)

Autor: Jana Šimonová | pondělí 26.9.2011 16:21 | karma článku: 25,16 | přečteno: 4082x