Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

jáša

6. 6. 2011 20:04
Korupce

a korupční chování jsou věcí morálky a poskytnutých možnosti. Vůbec nezaleží na tom , jestli je člověk socialista ( levičák ) , nebo kapitalista ( pravičák ). A ještě k tomu patří klíma ve společnosti - společnost morálně uvolněná , nebo řekněme mravná.

0 0
možnosti
1

1absolutus

6. 6. 2011 14:04
Už aby byli zase nějací doktoři.

Jinak tu karmu nezvednu.:-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

6. 6. 2011 12:42
no, ono to taky bude tím

že když někdo pracuje za nízkou mzdu, tak pravděpodobně na pozici, kde není důvod korumpovat, takže si pak může honit triko, že on teda nikdy né, i když ve skutečnosti by rád

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 6. 2011 15:09
Re: no, ono to taky bude tím

Kde je málo práce, lidi rádi pracují i za malou mzdu, kde je práce dostatek, rádi si přilepší, protože i když budou přistiženi a vyhozeni, bez problémů změní dres - a ve vyších pozicích ve státních službách to platí dvojnásob. Politikové jsou na špičce úplatkářkého žebříčku, pak jsou státní zaměstnanci, včetně policistů, doktorů, soudců, znalců a ostatních lidí, kteří disponují kulatým razítkem. Jedná se vesměs o dobře placené pozice, takže ti si na malý příjem stěžovat nemusí. !!;-)

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

6. 6. 2011 11:49
Nevím, jak přesně to Bublan myslel, ale

... člověk, který nemá existenční starosti (tj. zaplatit výdaje v domácnosti a něco málo ušetřit), je daleko méně náchylný k braní úplatků. Samozřejmě, některé "neodradí" ani slušný plat.

Kdysi se říkalo, že "chudoba na cti netratí". Jenže to není až tak pravda, tohle přísloví je hodně "tvrdé" a málokdo je takový charakter, že se dokáže takto chovat.

0 0
možnosti
VMK

vláda modrých korupčníků

6. 6. 2011 15:27
Re: Nevím, jak přesně to Bublan myslel, ale

Dnes platí "S jídlem roste chuť". Jinak jsi za socku.

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 6. 2011 11:48
Pamatuji na tohle heslo

Krátce po pádu komunismu, po vzniku ODS, se začala razit 2 hesla. První bylo potřeba "konkurenceschopnosti" našeho zboží a hlavní cestou k tomu byla co nejlevnější pracovní síla. Relativně nedávno tehdejší ministr Gandalovič se k této zásad stále hlásil, viděl ji jako jedno ze stěžejních témat. Zkrátka vy musíte dostávat málo, abysme my byli bohatí.

Paralelně vedle potřeby nízkých platů pro běžné pracovníky (vč. vš profesí) se zdůrazňovala nutnost velmi dobře zaplatit politiky, totiž aby byli neúplatní. Že toto vůbec nefunguje už prokázalo více než 20 let. Kdo je zloděj a chamtivý, nemá nikdy dost. I když bude mít vysoký plat, vždy bude existovat nabídka úplatku mnohonásobně vyššího. Nebýt náchylný korupcí není věcí vysokého platu, ale spíš jen určitého minimálního morálního standardu. Kdo toto morální minum nemá, tak se nechá uplatit, i kdyby měl plat milion měsíčně.

Jinak to povídání o kradení z hladu a nouze, to je stará levicová písnička. Rádi to tvrdili komunisté, zčásti i

0 0
možnosti
H

habit-.!..

6. 6. 2011 11:52
Re: Pamatuji na tohle heslo

.... zvláštní je, že korupce začala strmě růst za vlád socialistů...

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 6. 2011 11:24
Ale jo.

Celkem jste to trefila.R^!!

0 0
možnosti