Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

7. 3. 2012 15:11
Milá dámo, dovolte mi pokračovat,

musím s vámi nesouhlasit.

Nevyskakuji po ránu z postele, ale lezu, jako hlemýžď, abych zastavil ten příšerně řvoucí budík. Nechodím spát ráno, pouze výjimečně, ale snažím se usnou, alespoň po půlnoci, po skončení Argumentů a názorů na ČR6.;-D

Jinak velmi náročný článek, obsahující spoustu zajímavých myšlenek,

spíše pro náročnější čtenáře.

Karma!;-)R^

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

7. 3. 2012 16:25
Re: Milá dámo, dovolte mi pokračovat,

Jiří, dík, váhala jsem, jestli ten článek sem dát, protože vím, že lidi neradi přemýšlí, a tudíž nebude úspěšný :-) ale dala jsem a nechala jsem ho, třeba někoho zaujme trochu více, řekla jsem si. Přeji pěkný den :-) JŠ

0 0
možnosti

jrc

7. 3. 2012 14:56
Milá dámo,

0 0
možnosti
H

hafusak2

7. 3. 2012 14:46
Snad nejstrašnější co by mohlo nastat ve světě financí

by byl návrat ke "zlatému standartu", kdy by byla povinnost směny bankovek za zlato. Kolik měn kolika států by se okamžitě zhroutilo a státy s nimi. Pro celý ten domeček z karet ve kterém žijeme a bojíme se i slabého vánku by to bylo totálně zničující. Vždyť: aktiva bank jsou jen dlužní úpisy jiných bank, akcie na burze jsou už dávno odtrženy od skutečné prosperiry firem, převládl názor, že hlavním zdrojem peněz není výroba, ale bankovní spekulace. Jak dlouho ještě může tenhle systém vydržet? Neopakujeme stejnou chybu, jaká přivodila celosvětovou krizi v r. 1929?

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

7. 3. 2012 16:25
Re: Snad nejstrašnější co by mohlo nastat ve světě financí

také nad tímhle přemýšlím, ale připadá mi, že rentokrát se pokazilo ještě něco navíc, JŠ

0 0
možnosti
H

Halfunx

7. 3. 2012 13:38
Celkově dobře,

máte cit pro okolní dění a dokážete uvažovat v širších souvislostech. Jen se mi zdá, že tápete trochu v pojmech. Zjednodušeně jsou pojmy evokující lidi - politika a ekonomika a pojmy pro činnosti - informace a finance. Vše se prolíná, ale v zásadě politika ovládá informace a ekonomika finance. Ekonomičtí oligarchové financemi ovládají politiky od kterých potřebují informace. Politici zase udržují ve střehu finančníky protože mají moc měnit prostředí a tok informací. Tak jak postupuje globalizace informací a financí soustředí se i politika a ekonomika ke stále menšímu počtu lidí. Boj v duchu "sežer nebo budeš sežrán" se neustále vyostřuje a proto dochází i k morálnímu úpadku. Kolotoč obrovských dluhů je hnaný horečnatě tištěnými penězi a jednou se to zadrhne. V tomto duchu bude konec světa jak ho známe, najednou se zboří systém, kdy každý dluží každému. Dalo by se to nazvat "VELKÝ SVĚTOVÝ ZÁPOČET"  ve smyslu velké potopy světa. Na archu se pak dostane jen jeden pár politiků a ekonomů.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

7. 3. 2012 12:19
Ten

t.zv.blahobyt(dle Vás) nezaměstnaných přežívá z podstaty systému,fungujícího přes púl století,kdy kvalita byla kvalitou,živnostník byl krví hospodářství a zábava se nevydávala za umění.Bojím se,že už tyto zbytky tehdejší prosperity jsou právě projedeny.;-(

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

7. 3. 2012 11:50
Vidíte to špatně

respektive subjektivně. Ve skutečnosti krize dýchá na zátylek jenom předluženým sociálním státům Evropy, které jsou v úpadku bez ohledu na to, co zrovna spustilo momentální "krizi". Nikde jinde krach nehrozí a není ani žádná opravdová krize.

Taky to ne všichni vnímají negativně - bruselské elity považují krizi za požehnání, za příležitost sjednotit Evropu do centralizovaného Eurosvazu proti vůli obyvatel, kteří jsou tak hloupí, že nevědí, co je pro ně dobré.

Je to naprosto stejné, jako když bolševici vítali první světovou válku a komunisté usilovně pomáhali rozpoutávat tu druhou, neboť věřili, že čím víc bude krize, tím snáz se dostanou k moci. Oni přece vědí mnohem líp než my, co je pro nás dobré.

Jenomže se to soudruhům zase vymkne, jako vždycky....

0 0
možnosti
L

lesicatko

7. 3. 2012 12:08
Re: Vidíte to špatně

Zďaleka nie, oni sa tie krízy budú kumulovať. Napr taká Čína  a India zažívajú ekonomický rozvoj a nie krízu, ale súčasne  vytvárajú rizika krízy inde, Čína svojím obrovským surovinovým a energetickým apetítom ktorý časom bude robiť problémy, India stale nezvladnutou demografickou politikou a rovnako pri stúpajúcej spotrebe stredných vrstiev nevyjasnenou stratégiou ako to saturovať. Tam stačí  narušenie klímy a je zle.  / a Čína už vypúšta najviac CO2 na svete v absolútnych číslacch / Takžie nielen finančná resp dlhova kríza Západu nielen dopady globalizacie , ale aj energetická resp ekologická kríza sú na obzore a nedajbože ak sa to skombinuje . Optimisti tvrdia, že aj toto ľudstvo vyrieši. Skeptici to tvrdia tiež, len hovoria o generacii limitov...

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

7. 3. 2012 11:17
:)

Bude hůř ;-DR^

2 0
možnosti

ja-sim

7. 3. 2012 11:31
Re: :)

ahoj, vítám Tě zpátky :-) R^ JŠ

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.