Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

28. 12. 2011 11:50
Příspěvek "Moc obecné, paušalizující a povrchní!!!"

se nám tu objevuje v nezměněné podobě u řady článků s obdobnou tematikou. Je to klišé, kterým se nám snaží namluvit ti z vrchního patra a zainteresovaní, že se  bojuje s patogenními jevy v naší společnosti.

Jen zákony jsou čím dál horší a krade se čím dál víc. Dnes už jim nestačí milióny, už jde o miliardy. A ona 20 ti letá precizní práce a řešení konkrétních problémů se nekoná. Miliardy jsou rozkradené , 12 mld leží ve Švýcarsku a u nás ani za 6 let nikdo nezvládl analyzovat, zda se jedná o problém.

Tak takhle to už opravdu dál nejde, protože zem je zadlužená, lidé chudnou, stovky mld se rozkrádají a tímto tempem se analýzy nedočkáme ani za 100 let natož řešení.

A chce to změnit jméno. Hrabě Monte Cristo vzal spravedlnost v rámci platných zákonů do svých rukou. Tady se to dělat nedá, protože mocní jsou schopni zákony operativně měnit.

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

28. 12. 2011 12:54
Re: Příspěvek

Milý Hoste 8, tento příspěvek jsem dal jsem a ještě do diskuze pod blogem pana Dolanského. Důvod je jednoduchý, oba blogy jsou v podstatě o tomtéž. A sice tvrzení, že vše je špatně! To je podstata sdělení. Sdělení neuchopitelného a prakticky neřešitelného. Tedy krom implikace revolučních hurá akcí, které lidem (některým) jdou lépe než o konkrétních parametrech přemýšlet a diskutovat. To není nic nového, všechno má tento společný jmenovatel. V 17 století v německých městech docházelo k upalování a okrádání čarodějnic a dětí kvůli neúrodě, v Rusku potoky krve v bolševické revoluci, V Německu Hitler, U nás například takzvaná Hilsneriáda a příkladů by se dalo najít daleko více. Já si nemyslím, že je všechno špatně, dokonce jsem přesvědčen, že pozitiva v naší době výrazně převažují nad negativy, které lze řešit, ale nikoliv tímto povrchním popisem a způsobem.

0 0
možnosti
K

krllo

27. 12. 2011 19:30
Kmotři sobě.

:-(

1 0
možnosti

mluvčím sám sobě

27. 12. 2011 20:17
Re: Kmotři sobě.

;-D R^ JŠ

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

27. 12. 2011 16:47
Moc obecné, paušalizující a povrchní!!!

Takto se právo a spravedlnost nevykonává!! Tedy stylem naházení špíny a bláta na všechny a na všechno!! Dav začne vřeštět, že za současnou neúrodu mohou čarodějnice a hned je koho upalovat !! Je třeba brát věci případ od případu, pečlivý rozbor, respektovat rozhodnutí soudů, případně konfrontovat se zákonnými normami a specificky určovat, kde a v které zákonné úpravě by se dala učinit změna k lepšímu a jaké to bude mít důsledky pro ty ostatní. Ano, je třeba přemýšlet! a přemýšlení je pro mnoho lidí namáhavé, ale žádné revoluční "hurá akce" tohoto typu nenahradí trpělivou analýzu konkrétního problému, precizní práci jak problém případně vyřešit a zda se vůbec o problém jedná. To je totiž v zájmu nás všech neboť jednou by dav mohl házet (obecné a paušalizující) bláto i na Vás. !!

1 0
možnosti
R

raks

27. 12. 2011 16:53
Re: Moc obecné, paušalizující a povrchní!!!

Milý pane Hrabě, nepíšete, kdo ten pečlivý rozbor, konfrontaci a specifické určení bude provádět. Ty desítky placených institucí tohoto státu se tomu rády vyhnou, viz kauza MUS, ač jsou do toho i mezinárodně nuceny. Snad si nemyslíte, že to bude dělat občan od svého PC s nějakými dojmy a pojmy, bez náležité erudice a relevantních informací ?

A jelikož nic takového nemá, nezbude mu, než vzít do rukou vidle. Popřípadě pro výstrahu pár gaunerů zase odstřelit.

Aby se konečně začali bát. Čekali jsme dlouho, než padl bolševik, zase se dočkáme...:-)

1 0
možnosti

jrc

27. 12. 2011 16:20
Karma děvče s vykřičníkem!

Novou arbitráž připravuje VZP ve spolupráci s IZIPem.

President podepsal daňový zákon této vlády.

Vše zůstává ve starých kolejích. 

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/237567/Pani-politici-vzdejte-uctu-Vaclavu-Havlovi-a-prestante-uz-krast.html

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

27. 12. 2011 16:24
Re: Karma děvče s vykřičníkem!

dík :-)  politici Havlovi hold tímto způsobem nevzdají, ale za prostředí, které zde panují, mu zajisté blahořečí každý den ;-D JŠ

0 0
možnosti
M

modroslizák

27. 12. 2011 13:31
Tento systém mnoha lidem nevyhovoval, ale po Novém roce bude

lépe. V té záplavě exekucí si lidé, kteří rozumně hospodařili a našetřili si peníze, teď si za pár švestek mohou kupovat a vybírat domy a byty po hlupácích. Stačí sledovat server CADR a nakupovat zboží zabavené hlupákům za zlomek ceny.

Vzorem nám mohou jít Poláci. Kdo to tam zná, tak se Kalouskovi řechtá s jeho zdražováním cigaret, protože se dají sehnat cigarety ukrajinské a běloruské, za třetinu ceny. Na to jistě příjdou i naši chudí a v baťůžcích, mimo silnice, kde občas dělají šťáru celníci, si zboží dovezou a s pěknou marží prodají. Nechtěně, zdražováním plynu si lidé vzpomněli na krby a v těch se dá spálit úplně všechno. Stačí z petlahve sundat víčko, sadařskými nůžkami ji do 1/4 nastřihnout, naplnit a zadusat piliny, papír, kosti, no vše.potom hrdlo lahve zase spolit víčkem. Plynárenská lobby zuří, že prý to čoudí. Nečoudí. Stačí tyto nadělané patrony házet do už žhavého krbu a jděte se podívat ven, z komínu nejde ani "n". Hodně štěstí a chytrosti v Novém roce.

0 0
možnosti
SN

kuča

27. 12. 2011 13:02
Opět bezchybné !

:-).......R^R^R^

0 0
možnosti
JA

pefben2

27. 12. 2011 12:58
No, nevím

Nějak jsem to nepochopil. Nevidím se jako ten kterému to nevyhovuje, ani naopak. Moc černobíle se díváte na svět....Rv:-P

1 0
možnosti

jrc

27. 12. 2011 16:47
Re: No, nevím

Mám dojem, že vy se nedíváte, ani nevnímáte!

Musíte být slepým optimistou!

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

27. 12. 2011 12:41
Zatím

Podivná přátelství? Podle mne spíš přátelství vypočítává a vzájemně výhodná - na úkor nás "obyčejných" občanů.

Podivná správa státu? Správa tohoto státu je trestuhodná. Nikdo však potrestán nebude. Politici a vyšší úředníci si vzájemně nadělili imunitu. Zatím jim to vesměs vychází. Opakuji: zatím.

1 0
možnosti

mluvčím sám sobě

27. 12. 2011 12:45
Re: Zatím

Víte proč podivná? Protože končí kulkou do palice, nebo betonovými botkami na plavecká cvičení a podobně. JŠ

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.