Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Denule

17. 3. 2012 22:21
tak zrovna něco takového jsem taky řešila,

0 0
možnosti

Denule

17. 3. 2012 22:32
Re: tak zrovna něco takového jsem taky řešila,

- místo šipky entr -

jsem na MD v poněkud vyšším věku. Paní Z, dceru si pořídila v 17 letech, dcera odjela zhruba ve stejném věku pracovat do Německa, a odtamtud si, zřejmě jako pracovní úraz, přivezla postupně dvě děti. Odložila je po porodu, a paní Z (teď už babička) si je vzala jako pěstounka. A tak jsme se potkaly v parku s kočárky, obě zhruba ve stejném věku, já své děti, ona v pěstounské péči vnoučata.

Celou cestu nadávala, jak dostává od státu málo peněz (za co, že nevychovala pořádně vlastní dceru?), a jak jí teď ještě ubrali.  Sice pochválila místní sociálku, že pro ně neustále něco organizují - bazén, ZOO (já všude chodím o své vůli, platím vstupné a příjde mi to v pořádku), ale že s tím moc práce, den dopředu se nahlásit a pak jít na zastávku pro sběrný autobus...  no při první příležitosti jsem jí utekla.

Ale dost mě dostalo, kolik všeho (peněz a služeb) dostává, a pořád jí to bylo málo! Nechápu.

2 0
možnosti

ilias66

16. 3. 2012 19:24
Vážená autorko,

četla jsem vaše články celkem ráda, ale tímhle jste se absolutně odkopala. Pořad jsem viděla, ale kde jste vy přišla na nějaké nadstandardní vybavení bytu, je mi celkem záhadou. Já zahlédla běžný panelákový byt, starou kuchyňskou linku, obyčejnou sedačku a válendu. A že měla slečna notebook... proboha, proč ne? Dovedete si představit pár týdnů v její kůži? Dívky v jejím věku randí s klukama, chodí na diskotéky, s kamarády do kina, sportovat, kupují si hadříky a šminky, mají normální život. Co má ona? Obvazy a jeden notebook, který je jí - když nepočítám maminku - často jediným společníkem. To vám připadá jako luxus?

1 0
možnosti

turbosurf

16. 3. 2012 23:20
Re: Vážená autorko,

Mne nezajímá její kůže, já píšu o tom, že ona i její matka, kteréžto obě nikdy nevydělávaly a neodváděly peníze do sociálního pojištění, dále otce a manžela nechaly běžet i s majetkem po svých, berou od společnosti nemalé finanční zdorje, za což ale společností pohrdají a škaredě o ní mluví. Nechť se obrátí na příbuzné a pak teprve na stát a poděkují laskavě za to, co dostanou. JŠ

3 0
možnosti

petrnew

16. 3. 2012 17:29
Od dob staré Sparty

Od dob staré Sparty jsme se v zacházení s postiženými dostali někam úplně jinam. Někdy si ale nejsem jistý, zda je to dobře...

2 0
možnosti

luki

16. 3. 2012 14:25
Viděla jsem v TV, v novinách psali...hned musím reagovat...

bože, bože, čím méně lidé opravdu o něčem vědí, tím více jsou ochotní šířit své dezinformace...o skutečném životě postiženým se z TV nic nedozvíte, to byste musela mezi ně.

0 0
možnosti

nemám-rad-nasi-vladu

16. 3. 2012 3:47
Pani Šimonová by mohla hrát kybernetickou terminátorku

vzdělání na to má necitelná je také, nějaký kulomet na nás invalidy a důchodce by mohla na základě svého pokríveného myšlení snadno najít. Prostě naše pravicová cyberterminátorka Šimonová no neni to sexy:-) ???

0 0
možnosti

nemám-rad-nasi-vladu

16. 3. 2012 3:41
Pokora za co?!

Jaká pokora? Ja sem se narodil zdráv, bohužel naše zdravotnictví se o mne nedokázalo postarat po porodu, proto mám nyní doživotní problémy. Já na dávky jako invalida mám plný nárok, ještě se musím dívat na lidi kteří se mne posmívájí za to že chodím o berlích Říkají: "Podívej se na toho mrzáka!" Za to mám být pokorný? Mám být vděčný takovýmhle hajzlům jako je i Pani Šimonová? Proč?

1 0
možnosti

misslonely

16. 3. 2012 14:19
Re: Pokora za co?!

vážený pane, žádný nárok na dávky nemáte, máte nárok se soudit se státem o náhradu škody za zničené zdraví, za to nese někdo odpovědnost,ale ne my všichni, tak budťe rád, že nějaké dávky vůbec dostáváte

3 0
možnosti

ModonaKA

15. 3. 2012 23:05
A takhle

to tu bude vypadat pořád, dokud bude vysokoškolské vzdělání zadarmo, lidi budou studovat obor X a pak se budou se svým vysokoškolským titulem zaštiťovat, ať budou blábolit o čemkoliv.

Přeju vám paní Šimonová, abyste byla dlouho zdravá a nepotřebovala pomoc státu.

1 0
možnosti

zmije rohatá a ušatá

15. 3. 2012 23:41
Re: A takhle

Připomenu téma k diskuzi:

Obsahem článku je chybějící pokora u těch, kteří od společnosti dostávají, a přesto na ni nadávají. JŠ

5 0
možnosti

Kimmy

15. 3. 2012 18:04
Očekáváte ponížené děkujeme, velkomožný státe?

úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se chovají ke svým slabým a nemocným. Tento článek opravdu stavu české společnosti odpovídá. Nicméně začněme fakty - sama jste slyšela, že příspěvky pojišťovny stačí asi tak na 10% obvazového materiálu a zbytek hradí DEBRA. Sama jste také slyšela, kolik stojí jeden den péče na JIP. Kolik stojí jeden den ústavní péče si nevybavuju, ale zcela jistě to bude podstatně víc, než co tito lidé dostávají na příspěvcích od státu. Máte tedy pocit, že by bylo lepší a ekonomičtější, aby se všichni ti nemocní nastěhovali do nemocnic a ústavů a jejich rodiče se zapojili do pracovního procesu? Aby si na ten moderní nábytek a notebook vydělali poctivou prací?

To, že stát rozdává horem dolem zdravým a práce schopným (často i mladým) - to je určitě věc hodná pozornosti, případně kritiky. To jsou příjemci sociálních dávek a podpor, které byste si měla brát na paškál. Ale peskovat lidi s bolestivým a obtížným postižením, to je úroveň kanálu.

7 0
možnosti

blecha v psím kožichu

15. 3. 2012 18:41
Re: Očekáváte ponížené děkujeme, velkomožný státe?

Ty dvě dámy na jedné straně automaticky berou a vytahují se, co viděly v zahraničí, na druhé kritzují společnost, poučte je, že se to nehodí a že mnozí, co dávají, nebyli v zahraničí nikdy, pak se vraťte, děkuji. Na paškál si nikoho neberu, na posouzení zdravotního stavu jsou zde posudkoví lékaři. Já jsem psala o poře obdarovávaných. JŠ

3 0
možnosti

Tramp_007

15. 3. 2012 12:06
Ja mam pochybnosti

ze pani autorka ten porad videla. Druha moznost je, ze ho videla a presto napsala to co napsala. To je desive.

1 0
možnosti

Hugo Nejezchleba

14. 3. 2012 8:26
Jano

Neuvěřitelný blábol plný zášti/závisti a opovržení nad nešťastnými,nešťastníky.

Volám bravo a 3x bravo. Takhle to vždycky začíná a končí to plynovýma komorama a rádoby vznešenýma řečma o eugenice.

Je smutné, že todle dokáže vyplodit žena, (sic!) vzdělaná v 21. století, chyběla jste na hodinách dějepisu?

Nevím jaké vděčnosti se dovoláváte a u koho, u matky jež ví, že její dcera nikdy nebude mít děti,partnera, přátele? Ženy vedle jejíhož dítě si lide jako vy, nikdy nesednou v MHD? Za co by Vám měla být vděčná? Za tu žluč co príští z Vás jako člověka za to neskrývané a ničím nemaskované opovržení/pohrdání člověkem který se dostal řízením osudu/nespravedlivosti/přírody do role o kterou nestál a neusiloval?

Opravdu, to snad nemyslíte vážně.

7 0
možnosti

blecha v psím kožichu

14. 3. 2012 10:41
Re: Jano

neuvěřitelné, další, co nepochopil, že článek byl o pokoře vůči těm, co dávají, o ničem jiném, JŠ

9 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.