Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

K útoku romského klanu v pražském metru a vraždám mezi podnikateli

Díky videu se prý policii podařilo dopadnout pachatele, zachyceného kamerou v metru, jak dává za vyučenou zastánci lidských práv na ochranu osobních věcí v prostorách metra. Vzhledem k informacím, že pachatel policii prý není neznámý, mne napadá otázka, jak je možné, že policisté podle videa onoho muže dva měsíce nepoznali, nota bene, když je v podmínečném výkonu trestu.

 

Díky této ignoranci policistů bezpečně plynul čas podmínky. Spáchání další trestné činnosti v čase trvání podmínky by muže poslalo do vězení na tvrdo, a tak mu benevolence policisty zajisté přišla vhod. Tak paradoxně se případ jeví – jako by policie hájila kriminální živly, respektive kriminální gangy a jejich členy proti bezbranným slušným lidem, kteří ačkoliv tvoří masu, nejsou pro policii ničím zajímaví.

Proč vycházím z toho, že onen muž pracuje v gangu? Jednak byl neoddiskutovatelně přichycen při spolupráci ve trojici, o čemž mluví jasně i video. Jednak vycházím z ujišťování o poctivém a pracovitém životě Romů až na pár jedinců, kteří ve skupinách organizovaně drtí občany majoritní společnosti, přičemž ostatní dotázaní členové jejich minoritní společnosti jim na počkání dosvědčují alibi. Tohle považuji za organizovanou spolupráci.

Docela pikantní se mi jeví fakt, že onen občan bouchač ze záznamu v metru ačkoliv byl v podmínce, nemusel se nikde hlásit kurátorovi, nerušeně i pod kamerami operoval v týmu na veřejných prostranstvích, nebál se, že někdo vyhodnotí záběry z kamer, respektive věděl, že má na svoji práci klid, který ani přítomnost kamer nenaruší.

Zatím je stále jen podezřelým, takže nejprve se nejspíše dozvíme díky obhajobě, že na videu byli zachyceni Vietnamci, bouchač útoky kašíroval a kromě toho gentlemansky hájil ženy, napadené agresivním cestujícím sice mimo kameru, ale zato opakovaně. Tyto ženy byly pro hrdinu bouchače neznámé, nikdy je neviděl a k události se přichomýtl cestou do práce nebo z práce, případně za svojí nemocnou matkou do nemocnice.

Soucítím s občanem, který se zastal spolucestujících, a přesto jemu samotnému, když potřeboval pomoc, se nedostalo ani zastání, ani kvůli němu nikdo o pomoc nezatelefonoval. Dostal tak výprask hned dvakrát. Jednou od „minoritního gaunera“, po druhé od majoritní „slušné společnosti“.

Pokud majoritní společnost mezi sebou najde vždy dost občanů, spolupracujících se skupinami minority, které se živí kriminální činností, případně i těch, kteří podle hesla „z cizího krev neteče“, nebo „nehas, co tě nepálí“, poskytnou prostor zlu a otočí se zády k těm, co jim tohle zlo vadí, nikdy si s romskou kriminalitou, nevzdělaností a nemožností inkluze do evropské společnosti neporadíme nejen my, ale ani ti Romové, kteří jako my žijí z peněz, vydělaných prací, a ctí vzdělání svých dětí.

Navíc právě těmhle Romům vzkazujeme, že jdou špatnou cestou, neboť jich si nevšímáme, ignorujeme je, nebereme je za své, kdežto problematické, nevzdělané romské lumpy stále tolerujeme, opečováváme a dotujeme jejich způsob života.

Než se se mnou někdo začne přít, doporučuji mu, aby nejprve zařídil, ať ono video z metra zmizí z povrchu zemského. To je totiž to, co naši majoritní společnost „slušných a spořádaných občanů“ žaluje. Obhajoba, že primitiv a grázl se bude chovat jako primitiv a grázl, je slabá. Bude se chovat tak, jak mu bude veřejností, policií a soudy dovoleno.

Abych dodala důraz této „obžalobě“ společnosti, která umožňuje, ba i podporuje operace takových cikánských klanů, zeptám se na jednoduchý důkaz – na ten kousek videa, který zaznamenal, co se dělo před rvačkou, kde a co prováděly ty cestující, na které dohlížel jejich udatný ochránce a zdatný agresivní bouchač.

Co se dělo podle něj tak významného, že je střežil z místa, kde měl přehled o dění na nástupišti, a proč jim okamžitě přiběhl na pomoc tak razantně, když se de facto nic nedělo krom neškodné výměny názorů, jak dámy později byly pravily na kameru. Proč riskoval účast v konfliktu kvůli dámám, o které údajně náhodou zavadil pohledem, nota bene když dobře věděl, že sám je v podmínce, a tudíž se rvačkám má vyhýbat?

Vyšetřovatelé případů týrání dětí již pochopili, že je třeba rozkrýt a příslušnou taxou ohodnotit i role těch, co měli bdít a starat se, aby k takovým excesům nedošlo, aby byly včas odhaleny, aby nepřerostly ve vážný konflikt. Kdy pochopí i vyšetřovatelé kriminální činnosti gangů drobných zlodějíčků, kapsářů, kabelkářů, řetízkářů a rváčů?

Kdy si policisté začnou všímat nejen rvaček v prostorách metra, ale i třeba tak zajímavých událostí, kdy na příklad nějaký drban veze na vozíku garážová vrata, přirozeně do sběrny kovů?

Uznávám, že vedle právě probíhajících zabíjaček mezi gangy kontroverzních podnikatelů a státních úředníků jsou tohle maličkosti, ale i tak si myslím, že z maličkostí rostou velké věci, respektive z malých problémů velké a z těch velkých pak ještě větší. Na příklad z pošťuchování na posedu dvojnásobná vražda plus sebevražda – možná jen pro začátek. Přitom stačilo netolerovat zločin a nespolupracovat se zločinem.

 

Autor: Jana Šimonová | pátek 11.11.2011 8:00 | karma článku: 37,37 | přečteno: 3804x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Jak sociální systém císaře pána zachránil moji babičku

Středoevropský sociální systém fungoval před 101 úplně jinak, než bychom si tipli. Přečtěte si příběh z roku 1914 o lidskosti, obětavosti a neokázalém a vřelém darování téměř ztraceného života vídeňskými lékaři moravské holčičce.

21.12.2015 v 1:05 | Karma: 25,34 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jana Šimonová

Padni, komu padni, na český způsob, aneb Kdo vládne, tomu nepadne

Jak jinak si lze přeložit fakt, že zatímco vydání ke stíhání opozičního politika a jeho spoluaktérů nezadrhlo déle než necelou hodinku uvažování paní Němcové, vydání ke stíhání paní političky za TOP09 Vlasty Parkanové drhne?

15.6.2012 v 11:41 | Karma: 25,69 | Přečteno: 4103x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Co je a co není nelegální práce

Práce na černo, jinak také nelegální práce je stíhána, nově je stíhána tvrději a postihována vyšší pokutou. Proto se ale nemusíte bát požádat o pomoc na své firmě, či ve svém obchodě příbuzné. To nelegální práce není. Přesně řečeno – jedná se o výpomoc v rámci rodiny.

29.5.2012 v 21:26 | Karma: 24,59 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Na co české soudy, když stačí paní s kosou? Aneb Sláva průtahům!

Trestnímu stíhání kvůli miliardovým ztrátovým obchodům čelí již více než 12 let někdejší členové představenstva Komerční banky. S postupem času jejich řady ředí Zubatá, ta paní s kosou, kterou nelze podplatit, zkorumpovat, opít, ukecat, ani utopit v Orlické přehradě, nebo zavěsit někde v lese na strom nebo na trám v opuštěné stodole za účelem pozdějšího nalezení náhodným houbařem a prohlášením za sebevraha. Ta paní s kosou se běžně zdá být pomalá, leče někdy pracuje rychleji než české soudy.

28.5.2012 v 12:32 | Karma: 25,49 | Přečteno: 771x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Je paní Šimůnková člověk na svém místě, rozuměj profesním?

Tato otázka mi přišla na mysl po přečtení myšlenak a slov paní Šimůnkové, uvedených v jejím tiskovém prohlášení k Břeclavské kauze.

26.5.2012 v 20:14 | Karma: 38,48 | Přečteno: 2256x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Toho se demokraté obávali. Biden v debatě zklamal, píšou zámořská média

28. června 2024  6:49

Americký prezident Joe Biden svým výkonem v první předvolební debatě neuklidnil voliče, kteří mají...

Summit EU skončil předčasně. Lídři se shodli na obsazení nejvyšších postů

28. června 2024  6:47

Summit Evropské unie (EU), který začal ve čtvrtek odpoledne v Bruselu, skončil překvapivě již po...

Končí školní rok, rozdává se vysvědčení. Policie zesílí dohled nad dopravou

28. června 2024  6:19

Žáci základních a středních škol v pátek dostanou svá závěrečná vysvědčení, končí školní rok....

Živelný Trump a nejistý Biden. Kandidáti se v debatě přeli o migrantech i sexu

27. června 2024,  aktualizováno  28.6 5:47

V pátek od tří hodin ráno Joe Biden a Donald Trump změřili síly v první televizní debatě....

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.