Jsou ti chlapi normální?

Slyšeli, jste tu silvestrovskou historku, jak chlapi v Malém Rohozci ulovili divočáka? Teda, není silvestrovská, ani ji nezpívá Mládek, ani ji nevykládá Menšík. Je to doopravdický příběh letošních Vánoc. Fakt. Chlapi lovili divočáka a počínali si jako … jako buď pod vlivem něčeho ostrého, nebo jinak nevím. Pravdou je, že policajti s alkoholtestem se nedostavili.

 

Úvod obstarali myslivci, připojili se hasiči a nakonec do toho byli zataženi i záchranáři. Filmový dokument závěru tohoto vánočního honu na černou se dostal do rukou redaktorům TV Nova a ti se profesionálně postarali o publicitu závěru honu, za který by se nestyděl ani Pat s Matem.

 

Myslivci se vypravili na hon na divočáka. Našli jednoho šikovného, pověsili se na něj a pevnou rukou ho někdo z nich skolil. Divočákovi se podlomily nožky a ejhle, filuta jeden, skutálel se do Jizery. Myslivci už málem slintali při představách zabíjačky a pochoutek z divočáka, a tak se nedali odradit mrazem a dva nejšikovnější z nich se vypravili na člunu pro skolené zvíře. Jako správní myslivci-veslaři byli vybaveni vestami i neoprénovým oděvem. Na štěstí. Skočili do člunu a hajdy za úlovkem. Jenže v zápalu boje o zvíře zapomněli sledovat terén a zahákli se o větev tak úspěšně, že se udělali. Žbluňk a byli na tom s divočákem stejně, ve vodě. Na štěstí nebyli střelení, a tak se zachránili na opačném břehu. V podstatě by se mohli dostat zpátky, ale přišli o to podstatné. Uplavala jim pádla.

 

Tak máme chlapy bez divočáka na opačném břehu, ze kterého se bez pádel nedostanou. Co se dá dělat jiného, nežli zavolat hasiče. Pro ty bude hračka přivézt ztroskotance, možná i s divočákem. Nebyla. Voda byla tak studená, že člunu hasičů zamrzl motor. Asi nepřidali Fridex nebo něco podobného. Tak hasiči vzali do ruky pádla, a protože v Jizeře je slušný proud, slušně si mákli a ty dva zmrzlíky z opačného břehu po hodince přivezli na ten správný břeh. Ale bez divočáka.

 

Hodinka po koupeli v Jizeře na mrazu, byť v neoprénu, není žádná legrace, proto zavolali na nepovedené vodáky záchranáře. Ti je zachránili také. Ale s divočákem je amen. Prý už ho nechtějí, říkal kolega těch vymáchaných, asi když si představil sebe, jak by pro něj pádloval. Prý jde o život, říkal a myslel tím život svých kolegů. No jo, původně šlo o život jen divočákovi. Když se na něj vrhla přesila chlapů, divočák nakonec zvítězil, ale posmrtně, chudák. Je to vítěz in memoriam. A to je mu na prd.

 

Skolený divočák s pádly zůstal v Jizeře. Jsou ti chlapi normální? To si nemohli zaplavat s otužilci o den dříve, normálně, v plavkách, bez pádel? A divočák mohl vesele chrochtat po lese.

 

 

Autor: Jana Šimonová | pondělí 27.12.2010 11:49 | karma článku: 23,03 | přečteno: 1343x