Je třeba utáhnout šrouby, proto Šustrová a spol. nastupují

Společnost v ČR se začíná cukat proti sametovým opatřením. Nepomohlo ani dojemné přemlouvání báby a dědka v nedávné režii kdo ví koho a v upřímném provedení bezstarostné Issové a bezduchého Mádla. Co teď? Nejlepší bude povolat ostřílené, ale neprozřevší disidenty, kteří zatím mají málo, a tak pro hozenou kost a příslib nějaké šikovné funkce přiskočí a ochotně přitáhnou šrouby.

 

Remcající společnost, kde bába a dědek stále funí, dokonce někdy i na hlavinky dalších pravnoučků, není spokojena s nabídkou práce, ani odměnou za ni. Dokonce není spokojena ani se závratnými odměnami, které se vyplácejí ministerským úředníkům, kteří dřou jako koně, možná i dokonce ve dne v noci, v pátky i svátky. Mnozí, co by rádi mákli, třeba i přes víkend, ale za peníze, práce není. Práce je dost, ale ne za peníze – jen za evidenci na úřadu práce je dost práce. Takovou práci ale veřejnost odmítá a remcá a remcá. Proto je třeba přiskočit a promptně přitáhnout šrouby.

Navíc remcalové poukazují na nedošetřené kauzy, které se chýlí k promlčení, to je pořád ProMoPro, ČEZ, MUS, Škoda, miliardy sem a miliardy tam. Občanská neposlušnost prorůstá i do policie a justice. Netřeba čekat, až začnou remcat i vojáci. Je třeba přiskočit a razantně přitáhnout šrouby.

Tak kdo jsou ti prďolové, co budou přitahovat šrouby za příslib funkcí pokud možno bez zodpovědnosti a plných korýtek pokud možno beze dna? Dosud neuspokojení disidenti a jejich děti? Děti politiků, na které nezbyly funkce ve státním aparátu? Vstanou snad nějací noví politici s novým politickým programem a podporou třeba i Marťanů, jen aby zaujali postoj u koryt a smlsli si u moci?

Přiskakovat a přitahovat šrouby budou osvědčení bojovníci za lidská práva u obecního koštěte, ve frontě na přebírání odpadků v kontejneru, ve frontě před MŠ na umístění dítěte, ve frontě na ÚP, na sociálním odboru, u lékaře atp. Fronty na tramvaj či autobus se ruší, bude se totiž chodit pěšky.

Nuž tedy, přiskočte blíže a než se chopíte šroubů, připomeňte se nám, gerojové nových časů. A sdělte národu pěkně nahlas a za potlesku studentů v roli PR agentů, jakou záminku servírujete na stříbrném tácu tentokráte.

Petruška Šustrová, Dáša Vokatá, František Rudl a Jiří Jelínek, legendy českého protikomunistického undergroundu, přijíždějí 3. března v podvečer do Brna podpořit univerzitní studenty v jejich protestech proti připravované vládní novele vysokoškolského zákona.

Výborně. Použijí osvědčený trik strhnout studenty, ne mladé pracující nebo starající se o své příbuzné, jen studenty s hlavou-makovicí prázdnou, případně vysypanou. Studenti studující totiž přes týden studují, přes víkend pracují nebo tráví čas se svými rodiči a prarodiči.

Ti správní majitelé prázdných makovic, které nevážou svazky a povinnosti, ti se válejí na kolejích a podnájmech přes víkend a rádi zabijí nudu nějakým meetingem s hiphopem a novými moderními styly muziky tuctuc do hlavy, nejlépe bez jakékoliv myšlenky v textu, případně namísto textu stačí „pufpuf, ššššš, pufpuf, šááá“, nebo něco podobného ze Superstar a podobných televizních show pro vysypané makovice.

Vystupující prý studentům předají apel, aby ve svých snahách nepolevovali a dále se vyjadřovali k drásavým problémům, které se v současnosti objevují, respektive které jim pracovníci PR nalijí do prázdných, čistě vymytých hlav.

Týden neklidu, který právě končí, má prý být vystřídán obdobím reforem české společnosti. Na reformování české společnosti je nejvyšší čas. Politici i kontroverzní podnikatelé, ba i mnoho tisíc podnikatelů, kteří své účetnictví skryli v daňových rájích, europoslanci, podnikající díky státním zakázkám a evropským dotacím, ti všichni už se zreformovali. Jen ta remcající společnost, ta potřebuje přitáhnout šrouby.

Hlavně je důležité odstřelit bábu a dědka, nepárat se s padesáti až šedesátiletými, nebrat na palubu prohnané třicátníky a čtyřicátníky, vlastně jen použít (po použití pomačkat a zahodit) nudící se studenty, kteří namísto studiování, jak se se ctí zhostit profesních úkolů, raději studují, jak řečí těla zmást slečnu HR, ve svých vlastních očích ambiciózní odbornici na vše, která oboru, pro který dělá nábor, stejně nerozumí, ale vrtění zadkem ovládá skvěle.

Vysypat makovici, zavrtět zadkem, vystrčit prsa a hurá dobývat a reformovat svět. Ještě je vhodné cestou k reformám rozbít nebo rozkrást to, co zde zanechaly generace dnes již prý nepoužitelných a prý nepoučitelných a prý nepřemluvitelných dědků a báb.

Jakou roli že to vlastně hrají tihle disidenti s mikrofony u úst a studenti v ulicích s transparenty nad hlavou? Roli užitečných idiotů pro ty, co si přejí utáhnout šrouby. A šrouby utáhnout si přejí ti, co na strádání společnosti profitují.

Poznámka:

Pro vysypané makovice jsou již padesátníci beznadějně a nenapravitelně, totálně a navždy dědky a bábami, to se nedá nic dělat. Jsme společností, kde podobné tváře jako Issová a Mádl mají slovo. 

Tento článek vyšel také na serveru Ceskamedia.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | neděle 4.3.2012 13:51 | karma článku: 36,63 | přečteno: 2290x