Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Miloušek

11. 5. 2011 11:27
"Důchodová reforma" stejně nebude

Tady se rozhoduje o období za 10,20,40 let a vzpomeňte si co se všechno událo za stejnou dobu zpětně? Přežít delší období mají šanci jen věci rozumné a prospěšné naprosté většině.

Pokud tyhle nesmysly nezruší někdo normální, kdo se dostane k moci dle dnešní terminologie "demokraticky", tak přijde něco jako revoluce. Ti slušní a normální, ve kterých je jen trochu radikalismu to tady převrátí naruby a snad to potom chvíli poběží tím správným směrem.

0 0
možnosti
V

VN63

10. 5. 2011 20:31
Nevím, proč stále mnoho lidí a autorka také, bere do huby

(státní) úředníky, že za vše mohou a také za důchodovou (ne)reformu. Podívejte se, kdo v prvé řadě tvoří a prosazuje zákony - jsou to politici a je sakra rozdíl mezi politikem a úředníkem. Kdo to nechápe, měl by se vrátit do základní školy! politikům se to pak hodí, jsou zvoleni pod heslem že vyhodí ty neschopné úředníky. Jenže úředník musí dělat to, co politik formou zákonů prosadil!!

0 0
možnosti

jeanetka

10. 5. 2011 21:05
Re: Nevím, proč stále mnoho lidí a autorka také, bere do huby

Tak víte , proč si "beru do huby" státní úředníky? Prozradím vám to. Je to proto, že podnikatelé a jejich zaměstnanci mohou mít nakonec domicil kdekoliv, ale státní úředníci budou brát prachy a danit své příjmy zde. Budou to tedy oni, kdo tenhle penzijní systém budou podporovat. Příště nejprve hněte mozkem svým vlastním a pak teprve nadávejte mně. Děkuji. JŠ

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 5. 2011 19:07
Zvýšit daně,

připravit spoustu lidí o důchod a těm co se ho přece dožijí, ho ještě oškubat. To je důchodová "reforma" podle Kalouska. A ještě to postavit tak, že za zvýšení daní vlastně mohou dlchodci, to už je hyenismus.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

10. 5. 2011 18:26
Přemluvila jste dědu a bábu

paní Šimonová, tak teď si nestěžujte. Ano, máte pravdu, jde o prosté zdražení, které odnese plebs, zatímco ti nahoře si jasně přilepší. Ale proč se kvůli tomu navážíte do lékařů a matermatiků ? Ti za ti nemohou, mají malé platy a tu DPH budou hradit také. Větší logiku by mělo poukázat na renty policistů, kteří mohou do důchodu prakticky v pětačtyřiceti, zatímco ostatním, včetně žen,  se věk odsunuje kamsi do nekonečna.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 5. 2011 8:07
Re: Přemluvila jste dědu a bábu

Náhodou autorka projevila perfektní postřeh. Že jde o pouhou daňovou reformu, že to je její pravé jméno. Za to ji patří moje poklona. A můj obdiv.

0 0
možnosti
H

hanah7

10. 5. 2011 16:36
smutná pravda

karmaR^

0 0
možnosti
DS

DanSed

10. 5. 2011 11:51
Hrajete na strunu naštvanosti

Ale obsahově je článek o ničem. Samozřejmě že se nejedná o důchodovou reformu, ale ani o daňovou reformu, vždy se jedná pouze o prosaditelné změny mající za cíl zajistit dostatek veřejných prostředků k privatizaci kmotry.

O tom, že s rostoucím věkem dožití se zvyšují i fyzické a psychické schopnosti lidí, se s Vámi přít nebudu, problém je spíše to, že se od starších pracovníků očekává stejný výkon jako od mladých. A naopak staří by chtěli za nižší výkon možná větší peníz než mladší a výkonnější. Zaměstnatelnost osob ve vyšším věku tedy vázne na rovnováze požadovaného výkonu a požadovaného platu. To je celé. Dovedu si představit, že někdo bude ve vyšším věku pracovat 6 hodin 4 dny v týdnu za třetinový plat než mladší pracovník pracující 10 hodin 5 dní v týdnu.  

0 0
možnosti

jeanetka

10. 5. 2011 12:05
Re: Hrajete na strunu naštvanosti

Nikdo za současných pravidel hry nezaměstná pomalíka na 6 hodin, aby mu poskytl stejný servis (odkládací prostor na svršky, židli, toaletní papír, ... doplňte si sám) a platil za něj mzdovou účtařinu, když může za stejnou režii zaměstnat mladího bleska na 8 hodin a pak ho stimulovat k přesčasové práci. A kromě toho jedině zoufalec by dojížděl za prací 3 hodiny denně, aby odpracoval třeba 4 hodiny a vydělal si na jízdné a oběd, to může zůstat doma rovnou a dát si mlsku z vlastnoručně vypěstovaných nebo aspoň připravených potravin. ;-D JŠ

0 0
možnosti
SN

kuča

10. 5. 2011 11:37
Máte bohužel, .............

:-) pravdu pravdoucí ! Drábek s Kalouskem si myslí, že lidé jsou volové! Ale trpělivost už dochází ! Pro Vás -R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.